andrzej-ko Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam, zainspirowany przez Kolegę Packa do poczynienia tegoż "paskudztwa"(za co Mu bardzo dziękuję) oraz chęć posiadania tego nielota doprowadziły do rozpoczęcia budowy Fokkera D.V Za namową Arka wrzucam parę fotek tego co udało się przez parę wieczorów wystrugać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 no ładnie, ładnie od razu Ci podpowiem, że jeśli ma tam być spalina to będzie trzeba wyciąć dolną część wręgi. bo silnik trzeba cofnąć i nie mieści się kanał dolotowy od gaźnika do głowicy. zazdroszczę żeberek, mnie dopiero to czeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Czego tu zazdrościć, to ja mogę Tobie zazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Bardzo ładne żeberka! Kibicuję i śledzę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 coś tam pogrzebałem i oto efekt 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2019 mała aktualizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Fajny model się zapowiada i najważniejsze, że konstrukcyjny, a nie piankolot! Czym będzie kryty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Fajny model się zapowiada i najważniejsze, że konstrukcyjny, a nie piankolot! Czym będzie kryty? myślę nad koveralem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 myślę nad koveralem Za ciężko , pokryj Oratexem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AQUARIUS_ML Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Koveral jest bardzo mocny. Ale chyba dosyć drogi ,a to tylko poliestrowa tkanina... Dlatego proponuję podszewkę:http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?p=16963#16963 Efekt jest moim zdaniem dużo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Tak czy siak będzie koverall bo po prostu już mam Za ciężko , pokryj Oratexem . oratex też jest ciężki, poza tym ta cena waga: 90-110 g/m2 (w zależności od koloru) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 13 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 ...powstało takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 ...mała aktualizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak siedzenie w domu ma swoje dobre strony, silnik to Fs30ar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Całość waży 1060g w tym: podwozie z kołami 85g skrzydło dolne 139g skrzydło górne z lotkami 151g kadłub ze statecznikami, pozą 316g silnik, śmigło, łoże silnika i wręga silnika, zbiornik 369g Do tego wyposażeni kierunek i wysokość 2xTP MG16R (38g) , lotki i gaz 3x Redox S90MG (30g) + jakiś pakiecik pewnie z 70g + coś jeszcze i z 1300g będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Delikatniejszy model zbudował Pacek naprawdę leciutki z tego co pamiętam żebra z balsy 1mm kadłub bardzo finezyjny, ale skrzydła za delikatne poskręcały się (ale tu niech się On wypowie) Model od samego początku budowany był pod spalinkę, do elektryka rzeczywiście kadłub był by delikatniejszy zamiast podłużnic 4x4 były by 3x3 to samo z dźwigarami. No cóż zobaczymy jak będzie latał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Dzięki za miłe słowo ? Zastanawiam się tylko nad jednym, w którym miejscu powinien dokładnie wypadać środek ciężkości ? . Jak to dokładnie wyliczyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej-ko Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Na spacerku 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2022 piekny, tradycyjna modelarska robota , podoba mi sie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi