posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Przypomniałem sobie, że jak podpinałem pakiet do regulatora to przez przypadek podpiąłem go do odbiornika na minusie. Dwa druciki lekko się zaciemniły i nic więcej przedtem go nie bindowałem. To może być wina tego ? Jeśli tak da się go uratować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jaki pakiet? Pokaż w końcu zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zdjec nie ma co pokazywac bo po pierwsze mam slaby aparat, a po drugie jak Pan Bartek pisal powinien dzialac bez anteny wiec lutowanie nie ma tu nic do rzeczy. Moze to miec zwiazek z zapisem ? Czli, ze zbindowalem jeden odbiornik i teraz go szuka ? Nic nie moge zprawdzic bo sprzedalem ten, ktory dalo sie zbindowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie pan. Piszesz o drucikach, które ściemniały. Pokaż co gdzie podłączyłeś. Np w Paint'cie ponumeruj piny i opisz. Koledzy na pewno określą co mogło pójść nie tak. Słaby aparat wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Cześć, wczoraj z 15 minut nie mogłem zbindować mojego leciwego DX 6i z oryginalnym odbiornikiem. Jest jeszcze jeden parametr - odległość nadajnika od odbiornika - nie może być za blisko i za daleko (Hitec o tym pisze, czy Spektrum nie pamiętam), ale odsunąłem się i poszło za pierwszym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jeżeli wie ktoś co może być przyczyną proszę podać e-mail i ja prześle filmik próby bindowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Wrzuć wilmik na YT (jako niepubliczny, czy jakoś tak) i link wklej do posta. Każdy na forum zobaczy, a wyszukiwarka YT ominie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Jeśli masz w domu router lub jakieś inne wi fi włączone to możesz mieć problemy z bindowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Nie masz za dużej suszy w domu ? Może dotknales palcem i poszło wyładowanie co się przy ogrzewaniu mieszkania często zdaza. Jeżeli jeden Ci się binduje bez problemu a drugi nie, mimo ze robisz dokładnie to samo to cos mi podpowiada, ze jest po prostu uwalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Filmik trochę słaby ale może ktoś coś wypatrzy Przy okazji chciałem zapytać czy jeśli mam lekko spuchnięty pakiet lipo to mogę go używać czy muszę go zutylizować (solanka, żarówka itp.) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Słabo go widać ale chyba 1 cela jest spuchnięta 2mm. Filmik jest dostępny chyba po zalogowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Musisz w filmie zaznaczyć ptaszka w innym niejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Teraz powinno być dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Według mnie masz standartowy moduł w nadajniku on nie binduje się z tymi odbiornikami . A antenka odbiornika tak samo mi się nie podoba sam ją lutowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Mam zainstalowany moduł DHT FrSky i bindowałem z aparaturą już inny odbiornik. Zachowywał się on inaczej niż ten. Np. nie mrugał zieloną diodą podczas podłączania go do zasilania. Czerwona dioda oznakowująca łączenie mrygała wolniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Intermodel Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Z tego co ja prześledziłem to Ty masz V8R4-II a ten moduł binduje z V8R4 może ten odbiornik być nowszy i nie bindować, może, ale może być inna przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ale nawet jak aparatura nie jest włączona to zachowuje się tak samo. (Inaczej niż tamten, który dało się zbindować) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Czy ten odbiornik działa? Sposób błyskania zielonej diody podczas pracy jest wskaźnikiem jakości odbieranego sygnału (RSSI) Ona miga cały czas. Jak podłączysz sprawny, to można to zaobserwować. Im silniejszy sygnał, tym szybsze i jaśniejsze błyski. Weź dobry odbiornik i sobie poobserwuj. Obejrzyj przez lupę Twój lut. Może zrobiłeś zwarcie anteny do masy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi