micro Opublikowano 3 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia Bardzo ładna "akcja". Myślę, że wielu przedszkolakom zapadnie głęboko w pamięci 😉👍 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 11 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Taki widok rodzi nadzieję 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 11 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 6 minut temu, modelpiotrek napisał: Taki widok rodzi nadzieję Taki widok rodzi nadzieję - ORTOPEDA 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 11 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia Godzinę temu, Andrzej68IX napisał: Taki widok rodzi nadzieję - ORTOPEDA 🙂 Nie przesadzaj Mało razy dostałeś po paluchach śmigłem jak byłeś młody Oczywiście to zdjęcie pokazuje że jednak u młodego pokolenia nie jest tak źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 22 Września Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września Spotkanie modelarskie w Czeskiej Hat ( 20km od Raciborza) lotnisko ma 1000m pas startowy trawiasty Najstarszy uczestnik tego spotkania miał 94 lata i latał modelem samodzielnie Zapraszam na relację 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. modelpiotrek Opublikowano 17 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 17 Października Nowo powstała modelarnia lotnicza Bocian przy Stacji Kultura w Pietrowicach Wielkich No i pierwsze zawody za nami .Tym razem były to MP latawców w Gliwicach Drużynowo dzieciaki zajęły 3 miejsce w latawcach płaskich ( wykonanych własnoręcznie przez nie :)) Jak widać połknęły bakcyla 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. modelpiotrek Opublikowano 20 Października Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Października Sezon w pełni i trza latać długo to trwało u mnie tym razem ale dziś był ten dzień i mój Pilatus PC21 wreszcie wzniósł się w powietrze szczęśliwy jestem jak pieron hehehe silnik Hacker A60-18L,Jeti 125A opto pro,lipole 12S a model do lotu 9.7kg 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cybuch Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Gratulacje Piotrze.😀 Model Andrzeja też oblatany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Piotr, a coś więcej o modelu możesz napisać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 22 Października Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 24 minuty temu, robas69 napisał: Piotr, a coś więcej o modelu możesz napisać? Model to Pilatus PC21 ESM rozpiętość 1800mm długość 2015mm waga do lotu mi wyszła 9,7kg silnik Hacker A60-18L regler Jeti opto pro 125A Lipole 12S 5800mAh SLS smigło Fiala E3 19x16 ciąg statyczny około 13kg lata genialnie i choć mało się nie pos... to moje obawy były zbędne ,po małym trymowaniu chodzi jak po sznurku a nadmiar mocy ma pieronowy Ten model ESM jest już nie produkowany. Był na rynek zachodni ( Holandia) robiony przez Chińczyków. Długo na niego polowałem aż dostałem używkę w Austrii skąd mi ją przytachał kumpel tam pracujący. Latało to na jakiejś benzynie ale ja przerobiłem na elektro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Bardzo fajny model. Jeszcze w wymiarach nie utrudniających logistyki w domu i transporcie. Kiedyś w czasach RC Przeglądu Modelarskiego opisywali Tajfuna (fonetycznie). Bardzo mi się ten model ESM podobał, choć mocno krytykowali dobór mocy silnika wg producenta i kadłub jak chwiejną skorupkę. Ten na pewno jest już lepszy, może przez to że poszedł na bardziej zachodni rynek niż nasz. Wyposażenie też masz topowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 22 Października Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 47 minut temu, robas69 napisał: Bardzo fajny model. Jeszcze w wymiarach nie utrudniających logistyki w domu i transporcie. Kiedyś w czasach RC Przeglądu Modelarskiego opisywali Tajfuna (fonetycznie). Bardzo mi się ten model ESM podobał, choć mocno krytykowali dobór mocy silnika wg producenta i kadłub jak chwiejną skorupkę. Ten na pewno jest już lepszy, może przez to że poszedł na bardziej zachodni rynek niż nasz. Wyposażenie też masz topowe. Wiesz co do wykonania to nie ma złudzeń z bliska to ani przy pół makiecie nie stało ale już tak z 2m jest lepiej Kadłub to laminat ale jak przystało na chiński jest raczej średniej jakości ale i tak jest lepiej niż w moim drugim Pilatusie PC9 z Black Horsa tam to już jest dramat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Jak dobrze lata to tylko się cieszyć i korzystać z lotnej pogody. Powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Piotrze - z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego dobrego i duuuuuuuuuużo zdrowia.🌼🌻🌷 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 23 Października Udostępnij Opublikowano 23 Października Też przyłączę się do życzeń. Obyś bez latania nie mógł spokojnie przeżyć jednego dnia 😁. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 23 Października Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października Hoho Dziękuję Wam bardzo !!! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 3 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada Sezon w pełni jak widać a i pogoda nas rozpieszcza więc trzeba latać ile się da 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada No PC-21 to jeszcze rozumiem, ale gdzie Ty resztę trzymasz? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 3 Listopada Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 1 godzinę temu, modelpiotrek napisał: trzeba latać ile się da Piękne macie to lotnisko. Domek i weranda też ekstra! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 3 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 44 minuty temu, Ares napisał: Piękne macie to lotnisko. Domek i weranda też ekstra! i to wszystko 20km od Raciborza wpadnij polatać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi