Skocz do zawartości

Raciborskie Stowarzyszenie Lotnicze- modelarze

modelpiotrek

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
24 minuty temu, robas69 napisał:

Piotr, a coś więcej o modelu możesz napisać?

Model to Pilatus PC21 ESM 

rozpiętość 1800mm

długość 2015mm

waga do lotu mi wyszła 9,7kg

silnik Hacker A60-18L

regler Jeti opto pro 125A

Lipole 12S 5800mAh SLS

smigło Fiala E3 19x16

ciąg statyczny około 13kg

lata genialnie i choć mało się nie pos... to moje obawy były zbędne ,po małym trymowaniu chodzi jak po sznurku a nadmiar mocy ma pieronowy

Ten model ESM jest już nie produkowany. Był na rynek zachodni ( Holandia) robiony przez Chińczyków. Długo na niego polowałem aż dostałem używkę w Austrii skąd mi ją przytachał kumpel tam pracujący. Latało to na jakiejś benzynie ale ja przerobiłem na elektro :)

• Lubię to 1

Bardzo fajny model. Jeszcze w wymiarach nie utrudniających logistyki w domu i transporcie. Kiedyś w czasach RC Przeglądu Modelarskiego opisywali Tajfuna (fonetycznie). Bardzo mi się ten model ESM podobał, choć mocno krytykowali dobór mocy silnika wg producenta i kadłub jak chwiejną skorupkę. Ten na pewno jest już lepszy, może przez to że poszedł na bardziej zachodni rynek niż nasz. Wyposażenie też masz topowe.

• Lubię to 1

47 minut temu, robas69 napisał:

Bardzo fajny model. Jeszcze w wymiarach nie utrudniających logistyki w domu i transporcie. Kiedyś w czasach RC Przeglądu Modelarskiego opisywali Tajfuna (fonetycznie). Bardzo mi się ten model ESM podobał, choć mocno krytykowali dobór mocy silnika wg producenta i kadłub jak chwiejną skorupkę. Ten na pewno jest już lepszy, może przez to że poszedł na bardziej zachodni rynek niż nasz. Wyposażenie też masz topowe.

Wiesz co do wykonania to nie ma złudzeń z bliska to ani przy pół makiecie nie stało :) ale już tak z 2m jest lepiej

Kadłub to laminat ale jak przystało na chiński jest raczej średniej jakości ale i tak jest lepiej niż w moim drugim Pilatusie PC9 z Black Horsa tam to już jest dramat 

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.