tomson Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ja chętnie pomogę jak już znajdziesz zainstalowany program PP-JoY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 16 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2007 Kolego KRYCHOL RC dostajesz pierwsze ostrzeżenie za floodowanie na forum. w 2 wątkach ciągniesz to samo ztym fejsem. Prosiłem cie o troche pokory a ty swoje, poczytaj chociaż troche strone z której robiłęś fejsa a sie dowiesz co z czym i dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dzisiaj dopiero pojechałem po balse i zrobiłem wznios. Na razie się klei więc jutro wstawie foty. Dźwigar u góry złączyłem włóknem węglowym więc to wzmocniło konstrukcje a tak i tak będą jeszcze zastrzały ,a tak jeżeli mowa o zastrzałach to najlepiej z jakiej listewki sosnowej je zrobić (chodzi o grubość)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Najkepiej to je zrob z precika weglowego 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Już zrobiłem to z włókna bardzo dobrze trzyma jak bym wiedział o tym wcześniej to bym zrobił z tego pręcika 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Już zrobiłem ten wznios: Czy tak może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Powinno być spoko... Natomiast mam pewne ale... Albo mi się wydaje albo model krzywo stoi albo po prostu z prawej strony jest wiekszy wznios niż z lewej. No chyba , że to złudzenie optyczne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wszystko jest OK poprostu model kżywo stał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Z prawej patrząc od tyłu modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 22 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Wreszcie znalazłem coś gdzie moge dawać filmiki. Tutaj przykładowy http://video.google.pl/videoplay?docid=8340431086402317810 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Dokładnie sprawdź czy ten wznios oby napewno jest równy bo statecznik pionowy stoi pionowo do podłoża więc nie wygląda na to, że model stoi krzywo, no chyba ze to takie złudzenie, ale nie wiem czym mogło by być spowodowane ( słabo stoję z zasadami fotografii) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 z powodzeniem robie zdjecia od kilkunastu lat i na moje oko wznios nie jest równy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Patrząc po górnej krawędzi to nerówne jest założone całe skrzydło dokadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Krychol ustaw wszytko dobrze i zrób jeszcze jedno zdjęcie, ale od ogona modelu wtedy wszystko będzie jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Słuchajcie jest 1 problem statecznik poziomy i pionowy jest krzywo zamontowany. Dzisiaj zejdę do warsztatu (mojej modelarni) i wszystko poprawie A no i dzisiaj jak wszystko zrobię to idę na oblot bo ładna pogoda . Jak uda mi się ojca wyciągnąć z domu na oblot to jakiś filmie nakręcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Oto zdjęcia całości: A oto filmik wyrywającego sie modelu: http://video.google.pl/videoplay?docid=-22884380156217416 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 No i po oblocie !!! Leciałem na wysokości 30m i przy lądowaniu wyrwało wszystkie 3 koła i tu jest pytanie jak mam przednie kółko zamocować bo tylnie 2 dam sobie rado bo mam już pomysł ??? Model obecnie wygląda tak: Przednie kółko wyrwało sie już 2 raz ponieważ było tak wepchnięte i wklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Gratulacje z oblotu! A wracając do kółek to pokaż kadłub w miejscu mocowania kółek (od srodka ) to coś więcej Ci pomożemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 23 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Chodzi mi o przednie kółko więc od środka foto nie zrobię bo jak? Ale mam pomysł żeby przylutować to kółka do uniwersalnej płytki (takiej stosowanej w elektronice do wytrawiania). Już tak testowałem i bardzo dobrze trzyma więc chyba tak zrobię. To zrobię że wytnę mały prostokącik z tej płytki uniwersalnej wywiercę 2 dziury Po bokach i na środku przylutuję ten wygięty pręcik na którym jest przymocowane kółko I przykręcę całość do modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 23 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Chodzi mi o przednie kółko więc od środka foto nie zrobię bo jak? a to Ty masz ten model poskładany na stałe? Skrzydla nie sa odejmowane? Budując model zawsze warto przemyslec konstrukcje pod kątem późniejszych prac "wewnatrz" tak aby np. do wymiany serwa nie rozcinac kadłuba... :wink: z zewnatrz będzie dość trudno solidnie wkleic to podwozie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.