Skocz do zawartości

Waga silnika w ESA - 60g o ile za dużo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam messerschmitta z napolskimniebie.pl niestety jedyny silnik, który mam waży prawie 60g i jest na pakiet 4S. Jak to widzicie? Da radę normalnie polatać?

Opublikowano

Jak do latania koło domu to sobie możesz wsadzić silnik jaki chcesz, ja do mojego esiaka pożyczyłem od kumpla silnik redox 1200/1200 na 1/3 gazie szedł pionowo w góre a jak dałem pełna moc to rozwijałm takie prędkości że masakra ;D

Opublikowano

Chce dać śmigło 6x3 aby właśnie był wolniejszy. Ciesze się, że nie muszę nic nowego kupować, dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

To jak już tak, to dodam, że ten silnik miałem w Funbacie, czas budowy 3 dni, czas lotu 3s - pionowo w górę i pionowo w dół.... Był to mój pierwszy lot kiedykolwiek  :D

Opublikowano

Witam.

Daj normalne śmigło GWS HD 8x4 lub prawidłowe dla tego kv 9x5 i w tz. end pointach w gazie wpisz na max throttle np.70%.

Na pełnym wychyleniu draga gazu będziesz miał ograniczenie.

Pozdrawiam Wojtek.

Opublikowano

Szybki esiak to fajny esiak ! :)

Ja stosuję w moim esiaku taki silnik. Bardzo duzo osób ma ten silnik w swoich kombaciakach, jest tani i bardzo dobry do takich modeli z epp, deprony  do 1m rozpiętości. Cena to jakieś 35zł a regiel 18,20A starcza bez żadnego problemu

094d3dd0a7bf26212744f8407486b61b.jpg

Na śmigle GWS 9x5 idzie mi pionowo do góry

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.