Adampl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Hej, mam messerschmitta z napolskimniebie.pl niestety jedyny silnik, który mam waży prawie 60g i jest na pakiet 4S. Jak to widzicie? Da radę normalnie polatać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak do zawodów to na 3S 1350mAh max. Silnik 60g to trochę dużo. Jakie kV? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Nie na zawody bardziej do polatania koło domu. Mam ten silnik:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17345__NTM_Prop_Drive_Series_28_26A_1200kv_286w.html zamierzam założyć śmigło 6x3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Ja do silników o KV 1200 stosuję śmigła 9x5 (GWS) Podejrzewam, że w tym silniku też się powinno sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Jak do latania koło domu to sobie możesz wsadzić silnik jaki chcesz, ja do mojego esiaka pożyczyłem od kumpla silnik redox 1200/1200 na 1/3 gazie szedł pionowo w góre a jak dałem pełna moc to rozwijałm takie prędkości że masakra ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Chce dać śmigło 6x3 aby właśnie był wolniejszy. Ciesze się, że nie muszę nic nowego kupować, dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dwa takie silniki ciągną mojego TwinStara. Na 3S. Idzie prawie pionowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adampl Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 To jak już tak, to dodam, że ten silnik miałem w Funbacie, czas budowy 3 dni, czas lotu 3s - pionowo w górę i pionowo w dół.... Był to mój pierwszy lot kiedykolwiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wodzu 7 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Witam. Daj normalne śmigło GWS HD 8x4 lub prawidłowe dla tego kv 9x5 i w tz. end pointach w gazie wpisz na max throttle np.70%. Na pełnym wychyleniu draga gazu będziesz miał ograniczenie. Pozdrawiam Wojtek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Szybki esiak to fajny esiak ! Ja stosuję w moim esiaku taki silnik. Bardzo duzo osób ma ten silnik w swoich kombaciakach, jest tani i bardzo dobry do takich modeli z epp, deprony do 1m rozpiętości. Cena to jakieś 35zł a regiel 18,20A starcza bez żadnego problemu Na śmigle GWS 9x5 idzie mi pionowo do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi