przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam! chce się wam pochwalić moim nowym modelem który udało mi się popełnić. Jest to Fokker Eindecker 3 Dane: rozpiętość: 69cm długość: 50 cm 2x serwo mini conrad regiel dynam 25A Silnik bezszczotkowy TowerPro Bm2408-21 Outrunner śmigło 8x6 kilka fotek z budowy:
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Przy tych rozmiarach to bedzie niezly wariat
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 No i wariat jest bo rano był oblot:D Zrobiłem małą modyfikacje W planach skręca się strem kierunku a ja zamiast niego dorobiłem lotki. Zaraz wstawie reszte fotek.tylko musze zrobić.
Krychol RC Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Całkiem fajny modelik ! Ile waży (ze wszystkim)? A ten silnik to całkiem fajna maszyna bo mam go też w swoim P92.
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 No i tak wygląda gotowy. Jeszcze brakuje karabinu i musze zmniejszyć szerokość śmigła i wychylenia lotek bo za bardzo szaleje. a co do wyposażenia to jeszcze nie ująłem w pierwszym poście: Odbiornik hitec mikro HFS-05MS pakiet 8xAAA 1450mAh masy nie podam bo jeszcze sie wagi nie dorobiłem Sorki za jakość fotek robione telefonem Kolor czerwony coś jak na 3 i 4 zdjęciu a nawet ciemniejszy dwa pierwsze za bardzo flesh rozjaśnił i wyszedł pomarańcz
alchemique Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Fajny i ladny nawet wyszedl. Pakiet nie za ciezki do takiego modelu?
Freeze-F1 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 NIelubie tego typu modelu ale jak dla mnie bomba
ertman_176 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Lepiej mów jak ci latanie idzie Super modelik ... Jakiś filmik z lotu - wiem że kamerzyste też masz ;P a wiec sie nie wykrecaj ...
elektron Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Freez wez napisz to zdanie jakos skladniowo bo nie wiem o co chodzi :?:
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pakiet nie jest ciężki. Waży dokładnie 102g i ma 9,6V 1450mAh a lipol o pojemności 1350mAh 11,1V waży 93g także różnica nie duża. Mam jeszcze pakiet 7,4V i po sprawdzeniu wagi też wyszło okolo 11g różnicy. Także narazie w lipol nie inwestuje.Oczywiście jak wezmę większy silnik to lopole będą niezbędne bo zwykłe aku chyba tyle Amper nie dadzą. Krychol RC: pytałeś o wage. Zważyłem model u sąsiada i wyszło 335g całość łącznie z aku i wyposażeniem. Ertman_176: Latanie jakoś idzie. Z bezszczotką to całkiem inna sprawa niż z moją ceglastą 400-tką. Pionowo w góre a na 400-tce modele ledwo poziom trzymały. A co do filmu po 10 może uda mi sie kupić aparat. Jak bedzie pogoda to coś nagram i wstawie.
ertman_176 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 NO i tak trzymać żołnierzu jeszcze ktoś z 400 tu wyskoczy i bedzie przekonywał że szkoda mu kasy - Przemek jest tego żywym przykładem ?? Dodaj sobie w stopce dla potomnych { o ile zechcesz } : 400 to shit w porównaniu z silniekiem 3F a cena prawie ta sama więc po co przepłacać
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2007 I to jest dobry pomysł. Przypominam sobie jak mnie ostrzegaliście żeby nie wchodzić w szczotkowe. Ale młody(początkujący) to nie wieży a druga sprawa to jak zobaczyłem trzy kable w bezszczotce to pomyślałem "jak ja to podłącze?? biore szczotkowy" i to był największy błąd. Chyba wystawie 400tke i regiel do niej na allegro a zamiast niej kupie bezszczotke. I nie ma co oszczędzać bo i tak bezszczotke trzeba będzie kupić a kase sie straci na 400-kowy shit. 3f forever!!!
Pawel_W Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 A ja mam i 400-ki, i 540-ki, i bezszczotki, i powiem tyle: I TAK KAŻDYM BĘDĘ LATAŁ! :D
Pietrek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Twój pakiet + podany silnik i śmigło to nie jest dobrana para. Dobre konsumenckie AAA potrafią oddać w ganicach 6A, przy czym oddadzą dużo mniej niż pojemność znamionowa i napięcie na nich klęka mocno. A BM z takim śmigłem i napięciem pożre gdzieś 10-11A ?. Sprawdź jaka jest temperatura aku po locie, żeby ich nie zniszczyć po paru rozładowaniach, a może też pobór amperów statycznie. Model bardzo fajny, rozmiary trochę pylonowe
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bardzo dobra uwaga z tą temperaturą. Ale myśle że powinno być OK, a napewno zmienie śmigło na 7x4 albo 7x6 tylko muszą dojść ze sklepu to i obciążenie silnika spadnie. Co do rozmiarów to takie były w planach, a że jest to mój 3 model RC (poprzednie to delta i NOW7) więc takie zostały bo jakbym chciał je zeskalować to nawet nie potrafie :oops:
Artur z kołobrzegu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 ty masz w tym modeliku silnik ten za 30 zł z wimarexsu ? też go mam i myśle nad zmianą pakietu ponieważ moje kany 8 sztuk 1050 poj ważą 180 gr a twój pakiecik koło 100gr co dla mnie byłoby bomba długo już latasz na tym pakiecie AAA ??
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja mam silnik kupiony na allegro za 49 zl. Jest identyczny jak ten u Nastika za 57zl http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-towerpro-bm240821-outrunner-p-166.html. A pakiety zawsze miałem AAA jeszcze na innych nie latałem.Do deproniaków takich do 400-450g są ok. Tylko do 400tki miały za mały amperaż bo na pełnych obrotach silnik gasł. W przypadku tego silnika jest tak samo ale tylko jak przesadze ze śmigłem i to dopiero po 2-3 min pracy na najwyższych obrotach(gaśnie przy śmigle8x6, a na 80% gazu kręci bez problemu). Ale właśnie wystawiłem łódke i moją 400-tke na allegro jak sprzedam to kupie lipolka ale te AAA ciągle też będe używał. koszt budowy pakietu z AAA wyniósł mnie 30 zl a Skalen z allegro wystawi niedługo lipolki 1050mAh 7,4V za 49zl więc lepiej je kupić masz spokuj nie musisz nic lutować.
marcin133 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jakich dy aku AAA używasz? Jaka marka, symbol ??
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja wszystkie aku jakie kupuje to są firmy EYEPOWER swoje kupiłem np te http://www.allegro.pl/item154242506_aaa_1450mah_ni_mh_3_00_zl_szt_tania_wysylka.html Inni też mają czasami tańsze ale z założenia jak ktoś ma powyżej 10 negatywów to wole dopłacić ale napewno dojdą dobre i w całości. A ostatnio zastanawiałem się nad tymi http://www.allegro.pl/item154082637_akumulator_aaa_1500_mah_maxxcell_olsztyn_f_vat.html ale nie wiem jaki amperaż potrafią oddać dlatego zdecydowałem sie na kupno lipolka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.