przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Witam! chce się wam pochwalić moim nowym modelem który udało mi się popełnić. Jest to Fokker Eindecker 3 Dane: rozpiętość: 69cm długość: 50 cm 2x serwo mini conrad regiel dynam 25A Silnik bezszczotkowy TowerPro Bm2408-21 Outrunner śmigło 8x6 kilka fotek z budowy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Przy tych rozmiarach to bedzie niezly wariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 No i wariat jest bo rano był oblot:D Zrobiłem małą modyfikacje W planach skręca się strem kierunku a ja zamiast niego dorobiłem lotki. Zaraz wstawie reszte fotek.tylko musze zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krychol RC Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Całkiem fajny modelik ! Ile waży (ze wszystkim)? A ten silnik to całkiem fajna maszyna bo mam go też w swoim P92. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 No i tak wygląda gotowy. Jeszcze brakuje karabinu i musze zmniejszyć szerokość śmigła i wychylenia lotek bo za bardzo szaleje. a co do wyposażenia to jeszcze nie ująłem w pierwszym poście: Odbiornik hitec mikro HFS-05MS pakiet 8xAAA 1450mAh masy nie podam bo jeszcze sie wagi nie dorobiłem Sorki za jakość fotek robione telefonem Kolor czerwony coś jak na 3 i 4 zdjęciu a nawet ciemniejszy dwa pierwsze za bardzo flesh rozjaśnił i wyszedł pomarańcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Fajny i ladny nawet wyszedl. Pakiet nie za ciezki do takiego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freeze-F1 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 NIelubie tego typu modelu ale jak dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Lepiej mów jak ci latanie idzie Super modelik ... Jakiś filmik z lotu - wiem że kamerzyste też masz ;P a wiec sie nie wykrecaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Freez wez napisz to zdanie jakos skladniowo bo nie wiem o co chodzi :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Pakiet nie jest ciężki. Waży dokładnie 102g i ma 9,6V 1450mAh a lipol o pojemności 1350mAh 11,1V waży 93g także różnica nie duża. Mam jeszcze pakiet 7,4V i po sprawdzeniu wagi też wyszło okolo 11g różnicy. Także narazie w lipol nie inwestuje.Oczywiście jak wezmę większy silnik to lopole będą niezbędne bo zwykłe aku chyba tyle Amper nie dadzą. Krychol RC: pytałeś o wage. Zważyłem model u sąsiada i wyszło 335g całość łącznie z aku i wyposażeniem. Ertman_176: Latanie jakoś idzie. Z bezszczotką to całkiem inna sprawa niż z moją ceglastą 400-tką. Pionowo w góre a na 400-tce modele ledwo poziom trzymały. A co do filmu po 10 może uda mi sie kupić aparat. Jak bedzie pogoda to coś nagram i wstawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 NO i tak trzymać żołnierzu jeszcze ktoś z 400 tu wyskoczy i bedzie przekonywał że szkoda mu kasy - Przemek jest tego żywym przykładem ?? Dodaj sobie w stopce dla potomnych { o ile zechcesz } : 400 to shit w porównaniu z silniekiem 3F a cena prawie ta sama więc po co przepłacać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 I to jest dobry pomysł. Przypominam sobie jak mnie ostrzegaliście żeby nie wchodzić w szczotkowe. Ale młody(początkujący) to nie wieży a druga sprawa to jak zobaczyłem trzy kable w bezszczotce to pomyślałem "jak ja to podłącze?? biore szczotkowy" i to był największy błąd. Chyba wystawie 400tke i regiel do niej na allegro a zamiast niej kupie bezszczotke. I nie ma co oszczędzać bo i tak bezszczotke trzeba będzie kupić a kase sie straci na 400-kowy shit. 3f forever!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 A ja mam i 400-ki, i 540-ki, i bezszczotki, i powiem tyle: I TAK KAŻDYM BĘDĘ LATAŁ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 do póki nie wypalą sie szczoteczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Twój pakiet + podany silnik i śmigło to nie jest dobrana para. Dobre konsumenckie AAA potrafią oddać w ganicach 6A, przy czym oddadzą dużo mniej niż pojemność znamionowa i napięcie na nich klęka mocno. A BM z takim śmigłem i napięciem pożre gdzieś 10-11A ?. Sprawdź jaka jest temperatura aku po locie, żeby ich nie zniszczyć po paru rozładowaniach, a może też pobór amperów statycznie. Model bardzo fajny, rozmiary trochę pylonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Bardzo dobra uwaga z tą temperaturą. Ale myśle że powinno być OK, a napewno zmienie śmigło na 7x4 albo 7x6 tylko muszą dojść ze sklepu to i obciążenie silnika spadnie. Co do rozmiarów to takie były w planach, a że jest to mój 3 model RC (poprzednie to delta i NOW7) więc takie zostały bo jakbym chciał je zeskalować to nawet nie potrafie :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 ty masz w tym modeliku silnik ten za 30 zł z wimarexsu ? też go mam i myśle nad zmianą pakietu ponieważ moje kany 8 sztuk 1050 poj ważą 180 gr a twój pakiecik koło 100gr co dla mnie byłoby bomba długo już latasz na tym pakiecie AAA ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja mam silnik kupiony na allegro za 49 zl. Jest identyczny jak ten u Nastika za 57zl http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-towerpro-bm240821-outrunner-p-166.html. A pakiety zawsze miałem AAA jeszcze na innych nie latałem.Do deproniaków takich do 400-450g są ok. Tylko do 400tki miały za mały amperaż bo na pełnych obrotach silnik gasł. W przypadku tego silnika jest tak samo ale tylko jak przesadze ze śmigłem i to dopiero po 2-3 min pracy na najwyższych obrotach(gaśnie przy śmigle8x6, a na 80% gazu kręci bez problemu). Ale właśnie wystawiłem łódke i moją 400-tke na allegro jak sprzedam to kupie lipolka ale te AAA ciągle też będe używał. koszt budowy pakietu z AAA wyniósł mnie 30 zl a Skalen z allegro wystawi niedługo lipolki 1050mAh 7,4V za 49zl więc lepiej je kupić masz spokuj nie musisz nic lutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 9 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Jakich dy aku AAA używasz? Jaka marka, symbol ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 9 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2007 Ja wszystkie aku jakie kupuje to są firmy EYEPOWER swoje kupiłem np te http://www.allegro.pl/item154242506_aaa_1450mah_ni_mh_3_00_zl_szt_tania_wysylka.html Inni też mają czasami tańsze ale z założenia jak ktoś ma powyżej 10 negatywów to wole dopłacić ale napewno dojdą dobre i w całości. A ostatnio zastanawiałem się nad tymi http://www.allegro.pl/item154082637_akumulator_aaa_1500_mah_maxxcell_olsztyn_f_vat.html ale nie wiem jaki amperaż potrafią oddać dlatego zdecydowałem sie na kupno lipolka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.