TeBe Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Nie widziałem tych planów, więc usiłuję pomóc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Nie będę dalej tego komentował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witam. Olo to ta przerywana linia, która idzie od silnika i przechodzi Przez środek ciężkości i dalej wychodzi jeszcze przed końcem kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Muszę jeszcze raz wydrukować i posklejać, bo tamte plany pociołem , jak dorabiałem elementy. Może wyjdą i kąty. Podziękował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Jest narysowana przez cały kadłub i przechodzi przez ster kierunku który jest narysowany pod kadłubem. Nie drukuj widzisz to na monitorze zresztą to wg. mnie to co kleisz to ma niewiele wspólnego z tymi planami Klej dalej i nie myśl o kątach potem je ustawisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Koledzy. Jeśli już oglądacie. To nawet najbardziej krytyczne słowa są lepsze od obojętności. (Coś wnoszą. Podobno zła decyzja jest lepsza od braku decyzji. Złą , zawsze można zmienić.) OLO. Patrzę i nie widzę.( ten ster kierunku chyba mnie myli.) Bartek napisał, że to ta linia, ale ona nie przechodzi przez statecznik pionowy, tylko dużo niżej. Zgłupiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Siedzisz ciągle na forum a RWD kleisz na klawiaturze sądząc po zdjęciach. To jest Twój warsztat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Wychodzi z kadłuba na wrędze Nr,11. Czy tak? To raczej nie ma znaczenia gdzie kleję. ( w/g mnie to niegrzeczne.) Jeden klei na kolanie, drugi ma super warsztat. To jak z narciarstwem, i innym hobby, to jaki masz sprzęt nie świadczy, że jesteś mistrzem. Wiesz co mam na myśli. Bez urazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Nie ciągle, nie było mnie przez 10 miesięcy, teraz mam urlop. Pewnie znów zniknę na kilka miesięcy. Dlatego chciałbym go złożyć do końca miesiąca, by mieć czym polatać, w dwu dniowych przerwach. Bartek. Jak zwykle niezawodny. Tak sądziłem. Podziękował. Dobrej nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Marek, tak się zastanawiam, czy przeczytałeś to, co podlinkował Ci Sławek w poście #85. I mam głębokie wątpliwości. I refleksję: lubisz dostać gotowe, ale wysilić się - to już niespecjalnie. Potraktuj to jako życzliwą krytykę. Również dobrej nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Do końca miesiąca to nie zdążysz go złożyć. Kup gotowca z pianki to chociaż polatasz na urlopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Popełniłem błąd naprawa zmierzała do zniszczenia statecznika. Decyzja. Wklejam na stałe. Pudełko do transportu będzie szersze OLO robię co mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Za bardzo się z nim pieszczę. Czas montaży nadszedł. Jutro ,( znaczy dziś), dostanie zawiasy do stateczników i sterowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Wybaczcie. Trochę to trwa. Szlifuję, ale nie ma co pokazać. Może jutro. Pozdrawiam. OK. Podkleiłem dolną część kadłuba. Wyznaczyłem linię bowdenów. Oszlifowałem(oprofilowałem) połączenie statecznika pionowego. Wyciąłem miejsca zawias( 2 szt. ) Zdjęcia jutro, jak wzejdzie Słońce OLO. Troszkę złośliwie, ale nie tak bardzo jak potrafię. Gdybym był modelarzem(widzisz nie używam " " )pewnie kupiłbym GOTOWCA. Miałbym NIKE ROSIGNOLE ....... mnie to nie bawi MNIE BAWI TO CO NAJPIĘKNIEJSZE ZABAWA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Sam widzisz że nie każdy nadaje się do klejenia modeli z różnych powodów. Kup gotowca i może 16 dni wystarczy na złożenie będziesz miał zabawę z latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Wiem. Chcesz być górą. Ze mną to naprawdę trzeba się napracować. Pozdrawiam, dobrej nocy. Mogę gdzieś zobaczyć Twoje osiągnięcia. To nie złośliwość, tylko pytanie. Mam nadzieję, że napiszesz co stworzyłeś i że możesz pisać na skrzydle "SP OLO". Ja napiszę mar.nod To wystarczy. Klej wysechł. Jest tak sztywny, że statecznikiem mógłbym rąbać drzewo. To tak przed snem. Dobranoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Mam nadzieję, że napiszesz co stworzyłeś i że możesz pisać na skrzydle "SP OLO". Nie nie napiszę nie potrafisz szukać na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Myślę, że nie masz nic do pokazania. Mnie szkoda czasu na ludzi, którzy się wstydzą pokazać czego dokonali. Następny mit obalony. Możesz się jeszcze popisać. Nie znam się, bo początkujący jestem, ale na wszystkich Polskich samolotach "SP". To jakiś znak rozpoznawczy?, że POLSKIE? Jeśli tak, to szanujmy to. To było by tyle na dziś. Jestem strasznie zadziorny. Napiszę tak, mam wzorce, kleić umiem (prawdopodobnie mój pierwszy to Twój szósty). Dla mnie MOTULASTY jest wzorem, z tond czerpię ile mogę. Jak napisałeś "nie każdy nadaje się do klejenia". A ja mówię G.... prawda, nawet Ty w końcu coś skleiłeś. OLO nie tak miało byc. poniosło mnie,jak każdego"młodego" To nie była wyprawa do Ciebie, raczej frustracja tym forum. Nawet Motylastego tu znależdż to jak trafić 6-kę w Totolotka. Jeśli byłem zbyt..... to nie tak miało być. (ale jak pytam gdzie se moge popatrzyc) to prostu napisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi