endriuRC Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Latałem sobie na pleckach bardzo ładnie 1m od ziemi, nagle przywiało i ściągnęło model prosto w ziemie. Efekt taki Czas zrobic ultrona z 5mm depronu bo ten depron 3mm to wszędzie pękał.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Na niewiele Ci się to zda czy zrobisz z 3mm czy z 5mm. Poza tym że waga wzrośnie to przy takich kraksach i tak efekt będzie podobny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Nie wzmacniaj za bardzo przodu. Od tego jest by tak wyglądał po kraksie Jak zrobisz pancerny nosek to przy każdym podobnym uderzeniu wyrwie Ci stateczniki z ogona albo pół ogona ze statecznikami .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jak to pisałeś przy budowie ? że model na cały sezon... Mnie też dzisiaj zdusiło nad ziemią ,bez szans na ratunek ale szkody symboliczne,szkoda tylko złamanego śmigła węglowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Shock, przygasł? Lepiej od razu budować pancerne aby przy dzwonie nic się nie stało ...mój dawny ultimate taki był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Tak,tak koniec paliwa ...a poważnie to totalne zduszenie ok. metr nad ziemią, i mimo sporej mocy zupełna bezradność . (w temacie lotnisko Kęty fota urazu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Co rozumiesz przez pancerne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 W sumie to nie wiem, samo jakoś wyszło, mój Ultimate V1 wpadł parę razy pionowo w glebę, straty w sumie za każdym razem symboliczne ale za to systematyczne W końcu się nad nim zlitowałem i wyrzeźbiłem V2 z porządnymi wzmocnieniami ... niestety z kruchej partii podkładów i cały wysiłek na nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Patrze ta te zdjęcia , i myśłe sobie że w wiatrak wleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To nie chodzi o kraksę, tylko co lądowanie to dół się łamał, bo boki były z 3mm zrobione i słabe strasznie. Zrobię z 5mm i zobaczę jak to będzie latało. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 ...mówiłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi