Marcin Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Ponieważ pogoda coraz lepsza, jednak wieje czasami, stwierdziłem, że nie będę siedział na lotnisku jak ten cep i czekał na ciszę tylko, skoro tam jestem, to trzebaby coś porobić. No to kupiłem sobie latawca. Od teraz do wyposażenia lotniskowego należy ręcznik i 2L mineralnej :mrgreen: Fotky: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinmb Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 fajny ten latawiec..jak mozna sie spytac ile dales??pewnie drogi :roll: A i takie male pytanko..czy przy duzym wietrze jakby popdskakiwac to przeniesie kawalek osobe? EDIT:Ort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jaką powierzchnię posiada? Latając "latawcem" 7m^2 dopiero jest zabawa, ciągnął mnie i 2 kolegów po ziemi bez trudu :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Marcin, moŻna Allegro, około 350 zł. Uciąg - przy lekkim wietrze mnie szarpie po ziemi, myślę, że przy większym mógłby podnieść. Ja planuję do niego zakupić kiedyś trójkołowy wózek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Widziałem takie latawce, powszechnie stosowane do napędu desek surfingowych i skakania z ich pomocą po falach. Gdzie zamierzasz jeździć tym wózkiem? Przecież nawet na najrówniejszym lotnisku kępki traw "odstają" od powierzchni, tworząc nierówności. Chyba że ten wózek będzie na niskociśnieniowych balonach. Może lepiej by było prawdziwą zimą na łyżwach po zamarzniętym jeziorze?... Niemniej jednak skrzydełko pierwsza klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Fajna koszulka:D A co do skrzydła to mnie ostatnio ciągnie w jeszcze większe. Ale takie, które na pewno mnie uniesie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Marku, dobrze kombinujesz. Jest taka dyscyplina jak KiteBuggy - tam szaleje się np po plaży na specjalnych 3kołowcach z wielkimi, baloniastymi oponami Łukasz - koszulka zdobyczna w ''Łowcach'' z Antyradia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 1 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2008 Koła do BUGGI można zrobić z kół od ... taczki (!!!). Ważne, by nie były napompowane zbyt mocno. Wzory znajdziesz w sieci. ZAWSZE bawcie się W KASKU z obręczą na szczękę!!! P.S. Ja mam 4 kite'y: - 2 komorowe: 2,4m2 i 5,5m2 - 2 dmuchane: 12m2 i 18m2 (oba na wodę ) Komorowy mały jest przerabiany obecnie na GLIDE'a (ciężko idzie), duży służy do ciągnięcia mnie na desce snowboardowej zimą po płaskim terenie. Boję się latać nad ziemią, więc nie używam dmuchanej "12". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 2 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2008 Fakt, ostatnio nawet pompowałem kółko od mojej zasłużonej wielce taczki i do takiego wózka było by , jak znalazł. Na naszej plaży bałtyckiej jazda na takim wózku nawet wiosną czy jesienią była by chyba mało możliwa z uwagi na szerokość tejże, no z wyjątkiem świnoujskiej. W sezonie letnim, nawet przepychać się z tym wózkiem pod pachą trzymanym, było by ciężko z uwagi na nieprzebrane tłumy plażowiczów. Polecałbym jedynie pas startowy lotniska w Bagiczu lub inny z wielu rozsianych na Pomorzu Zachodnim, ot chociażby w Pile. A jazda na desce po śniegu też nie jest głupia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Mały update - napaliłem się na wózek Na razie latam samym skrzydłem, ale kto wie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Jak będziesz miał wzór na wózek - pisz do mnie proszę! Przyjadę z moimi materiałami i jeżeli pozwolisz, chętnie zrobię klona Twojego wózka albo oddam materiały do montażu tam, gdzie i Ty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 Mężczyzna ze zdjęcia obiecał mi, jak się zdecyduję, zbudowanie takiego wózka. Myślę, że będę mógł potem polecić go Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dziś, przy trochę większym wietrze odbyły się pierwsze podskoki (prawie jak Heli ) może dla bardziej obeznanych z tematem będzie to żałosne, ja natomiast miałem wiele frajdy podciągając się na linkach i przelatując te kawałeczki w powietrzu Parę fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Jak ptak:D Niezłe latadełko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Raczej jak przestraszona kura... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Marcin! Kup kask - zainwestuj w ochronę głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejsq Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Witam ja sobie uszyłem coś takiego jak npw 9 dawny projekt nasa i też fajnie smiga jak by ktoś chciał sobie uszyć to tu jest plan i kalkulator do wyliczania wymiarów do npw 9 ,npw5 i npw ha http://members.shaw.ca/kiteman/Downloads.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Mężczyzna ze zdjęcia obiecał mi, jak się zdecyduję, zbudowanie takiego wózka. Myślę, że będę mógł potem polecić go Tobie Czyzby to Pan Andrzej z Radzionkowa? Troche malo wyrazne fotki ale wyglada bardzo podobnie Z tego co wiem to kite'y sam szyje i buduje wozki itd. pozdrawiam edit hoho, post od maja wznowiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Widze,że troche kitelanderów mamy. Ja tez sie w to bawie hehe i zarażam coraz wiecej modelarzy. Obecnie bawie sie Pansh'ami Blaze 5m2 Ace 6m2.Widze,ze kolega ma Legenda.Na razie na powaznie zaszczepilem dwoch modelarzy,ktorzy zakupili juz latawce ale pewnie bedą nastepni.Jest to bardzo dobra alternatywa kiedy za bardzo wieje na latanko samolotowe zawsze mozna wzrucic latawke do bagaznika i wyciagnac na lotnisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 takie 5m^2 przy wietrze może ładnie sponiewierać latałem latawcem 7m^2 i 3 osoby sunęły po ziemi bez oporów, a wszyscy zaparci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.