Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 No i słońce było w plecy Bardzo fajny klimat - taki lotniczy- robiły blisko startujące samoloty i szybowce aeroklubu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piecz Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To ja jeszcze dorzucę - tym razem całość którą udało mi się zarejestrować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 2 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2015 No, zakwasy puściły, mogę i ja coś napisać. Koledzy. To Ja i moi przyjaciele z lotniska dziękujemy, że zechcieliście wziąć udział w Spotkaniu "Polskie Skrzydła". To była niesamowita frajda poznać Was i obejrzeć Wasze cudowne modele. W tym roku idea wiodąca była taka, aby po prostu spotkać się i polatać. Wszystko co było obok to tylko zasługa Wasza i moich kolegów. Bardzo chciałbym podziękować za wkład w organizację spotkania Grześkowi Łakomemu, Zbychowi, Stefanowi i Grzesiowi Małkowi oraz pozostałym kolegom z naszej sekcji , którzy zechcieli przyjechac i pomóc. O pozostałych wygodnickich z litości nie wspominam. No cóż... tak bywa.....jedni się angażują , inni tylko korzystają. Sczególne podziękowania chciałbym złożyć naszym Kolegom Gościom: - Tomkowi z wawy za wspaniałą wędzonkę i zaraźliwe poczucie humoru - Józek rules! - Rafałowi z Kęt i Darkowi z Kraśnika za wspaniałe pokazy lotów Akro- Podziwiam Rafała za taką determinację w dotarciu do nas - Włodkowi za wspaniałą prezentację swojego niezwykłego PZL26, rzadko widujemy takie cuda... -Bartkowi za możliwość obejrzenia jego Korsarza i fachowe wsparcie psychologiczne w czasie imprezy - na żywo ten model jest rewelacyjny! -kolegom z Siedlec za udowodnienie, że odpowiednio mocnym chrapaniem można burzyć mury , giąć blachy i kruszyć szyby w samochodach ! No, a na poważnie , za prezentacje największej ilości i przefajnych modeli (np An 2) - Ciastkowi i Kyniowi za , jak zwykle, efektowne latanie w holu ( przy okazji - hug dla Gosi! ) - Kolegom ze Świdnika za przezentację nowoczesnej techniki lotów autonomicznych I wszystkim Kolegom, których nie wymieniłem za obecność, za dobre humory, zabawę i życzliwość. Za wszystkie niedociągnięcia przepraszam i obiecuję poprawę No i Wielkie Dzięki dla tych co nas wsparli w tym roku: -Wójtowi Gminy Konopnica, Panu Mirosławowi Żydkowi, za wielokrotne wsparcie, fundowanie nagród i życzliwość podczas organizacji Spotkań Modelarzy -Burmistrzowi Bełżyc , Panu Marcinowi Olszakowi. za wsparcie logistyczne -Dyrektorowi Aeroklubu za wsparcie finansowe i pomoc w przygotowaniu murawy lotniska modelarskiego -Niezawodnym jak co roku Marioli i Józefowi Janikom, właścicielom Hotelu Horyzont, za wspaniały Bigos z dziczyzna, bardzo chwalony przez wszystkich No i oczywiście szefowi kuchni Hotelu, Andrzejowi Wójcikowi, który ten pyszny posiłek przygotował. W tym roku przyjechało nieco ponad 40tu pilotów z różnych części Lubelszczyzny, Mazowsza i z Kęt. Wykonano mimo to prawie taką samą ilość lotów jak w roku ubiegłym, a więc średnia rośnie. Nie zanotowano jakichś większych, spektakularnych "kretów". Sprawdza się jednak siatka bezpieczeństwa. Wręczyliśmy nagrody w dwóch konkursach, może nie ze szczerego złota ale za to ze szczerego serca. Ale przecież nie chodziło o to aby się nagradzać, puchary to w końcu tylko oznaki szacunku dla dokonań kolegów. Zgrillowano ogromną ilość mięsiw wszelakich, o trunkach z litości nie wspomnę, nie zanotowano przypadków obłędu spowodowanych komentarzami prowadzącego, nie zanotowano linczu kierownika lotów, TojToje jakimś cudem ocalały !.... A tak na poważniej to było wspaniale bo po prostu ludzie, którzy to zrobili i wy, Goście, byliście wspaniali. Po prostu dziękuję Wam wszystkim Pozdrawiam Piotr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi