juras_p@op.pl Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Witam . Kupiłem od kogoś ładowarkę ACCUCELL-6 która nie balansuje pakietów o pojemności 2200mAh 3celowych. Do tej pory sprawdziłem trzy celowe pakiety o mniejszej pojemności i było wszystko dobrze. Ładowarka rozpoznaje pakiety i zaczyna ładować, po czym przestaje i pojawia się komunikat battery vol error cell low vol. Zna ktoś ten problem i rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Battery Vol err vol cell ukarze się w czsie ładowania, jeśli zostało przerwane połączenie na przewodzie lub wtyczce złącza serwisowego łączący jedno ogniwoz wewnętrznym balanserem.Jak będziesz nasiskał INC sprawdzisz która cela jest uszkodzona. Nie masz chyba instrukcji bo w niej są rozwiązania niedomagania ładowarki.Ta instrukcja pasuje do wszystkich podobnych, także acucell 6. b6.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Problem w tym, że ładuje różne mniejsze pakiety, stare i nowe, a żadnego 3s o pojemności 2200mAh. Więc Zerwane połączenie wykluczam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Czy dobrze rozumiem, mniejsze pakiety 3S ładuje.Jeśli jesteś pewny że pakiet jest dobry więc ktoś ci spuścił uszkodzoną ładoowarkę nie informując o felerze. Może się coś odlutowało w porcie gniazda do 3S w środku ładowarki..Może ktoś mocniejszy w tym temacie coś doradzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.z Opublikowano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 A masz możliwość zmierzenia napięcia na poszczególnych celach tego pakietu 2200 ?? Często zdarza się, że jak napięcie na jednej bądź więcej cel spadnie (dokładnie nie pamiętam ale chyba poniżej 3v) to wyskakuje właśnie taki komunikat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 O tym, że ładowarka nie do końca sprawna jest, to wiedziałem. Ale wtedy nie przeszkadzało mi to. Używałem pakietów do 1500mAh. A co do portu, to ten sam port służy do ładowania 1500 i 2200. Mierzyłem też napięcie na każdej celi z osobna i jest bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 A nie jest wlaczona funkcja Timera ?? Moze być tez uszkodzone gniazdo do 3S ale skoro balansuje nizsze pakiety to gniazdo jest pewnie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Marek, czy cały czas mówimy o 3S różnych pojemności, bo piszesz małe i duże ale nie o S... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2015 Pojawił mi się taki sam komunikat po usterce ładowarki i jak zaczynałem ładować to ładowarka wykrywała napięcie jednej z cel o 1.5V mniejsze niż rzeczywiste i wywalało właśnie taki error. Tyle, że moja już żadnego nie zaczyna ładować. U Ciebie jest taki efekt jakby faktycznie jedna z cel pakietu miała zbyt niskie napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras_p@op.pl Opublikowano 21 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Tak, mowa ciągle o 3S. Pakiety były mierzone i nie stwierdziliśmy zbyt małego napięcia na żadnej z cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi