modelarz115 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Imax B6, a tak dokładniej to podróbę (...)- jeżeli jest na to czas to należy ładować prądem 1C, jeżeli nam się czasem śpieszy to prądem dopuszczalnym przez producenta ale nie należy tego (...) Więc szkodziłem sobie ładując 0,5C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Tak Ci kiepsko balansuje? u mnie jest zawsze równiutko Sprawdzałeś na ładowarce czy miernikiem? Imax B6, a tak dokładniej to podróbę Więc szkodziłem sobie ładując 0,5C? Nie zaszkodziłeś. Podróbę IMaxa możesz skalibrować pod względem balansowania, jakby coś było nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miernikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Więc jak to jest z tym ''C''? bo już całkiem zgłupiałem Jestem przekonany, że ładowanie 1C nie ma prawa dla pakietu zaszkodzić, jednak pakiet ładowany mniejszym prądem będzie dłużej służył - opinia równie często spotykana. Miernikiem Zacząłbym się martwić, bo tak rozjeżdżają mi się stare pakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Miernikiem każdą celę z osobna .. może mierzyłeś napięcie na złączu prądowym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 No nie wiem od samego początku było 3,83 3,82, 3,80 Mierzyłem na wtyku balansera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nie doktoryzujcie się tak tylko ładujcie z balanserem i latajcie. Jak pakiet jest kiepski to i tak się rozleci, czy będziecie ładować go prądem 0,5C czy 1C. Wielu w tym również mnie zdażylo się, że pakiety puchły i padały po kilku lotach pomimo ostrożnego obchodzenia się z nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Nie, pakiet dobrze zbalansowany ma równe napięcia na celach tuż po naładowaniu, starsze mogą się lekko różnić (w moim przypadku o 0,6v), mocno rozjeżdżają się dopiero po rozładowaniu. Problem w tym przypadku MUSI tkwić w ładowarce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi