blackriver Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 ostatnio widziałem nowe krety.... :twisted: na pohybel im... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Czaro jaki model według Ciebie jest godny polecenia :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Proponuje przenieść dyskusję na wątek o DLG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Prosiłbym o plany BUGa xenon8@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 Dzieki uprzejmości Pana Marcina uzyskałem dostęp do planów BUG-a , tak bardzo mi się ten szybowczyk spodobał ,że oto po niecałych 2 tygodniach rodzi sie to śliczne maleństwao w mym warsztaciku (Niestety muszę się przyznać bez bicia ,że wprowadziłem dosyć poważne zmiany w konstrukcji (przedewszystkim kadłub),a mianowicie belka ogonowa to sklejka, serwa stoją i aku to 4 AAA mniejszych nie posiadałem :wink: .Na dodatek skrzydełka bedą miały 100 cm rozpietości C.D.N. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 a mianowicie belka ogonowa to sklejka, Nio to z rzucaniem dlg to bardzo delikatnie proszę bo inaczej szybko będziesz miał latające skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2008 ;D kleiłem odwrotnie skrzydła, a belkę faktycznie trzeba było dać z węgla, koszt nie duży a radości kupa... btw. latające skrzydło z tym profilem to tylko sterowane komputerem z f117 :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Czy ja też mógł bym dostać plany tego "robaczka" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam ,oto co udalo mi się zdziałać w kwestii BuG-a :wink: Skrzydełka zlożone ,centralna część wypełniona styropianem,łaczenie platów wzmocnione płaskownikiem z sklejki 3mm ,dzwigary połówek połaczone za pomoca wegla i żywicy . Co do kadłuba ,Tak mają Panowie absolutną rację co do belki ogonowej(węgiel rządzi )ale niestety nie miałem pod reką nic takiego ,ale spokojnie sklejka nie puści została zalaminowana i wzmocniona włuknem węglowym Teraz czeka mnie oklejenie skrzydełka i tu uwaga do tego celu wykożystam papier( "oldskool") :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jaki wznios płatów dałeś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Tak jak w planach (aczkolwiek skrzydła mają wiekszą rozpietość o ponad 26cm jak wpłynie to na właściwości lotne to się okaże ) :wink: Ach ,właśnie mam bardzo ważne pytanko gdzie wypada środek cieżkości w tej maszynie ?(tzn orginalnym gub-U) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 ... czyli wznios masz mniejszy :?: edit CG Robaka drugi post od góry 8) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Kąt miedzy skrzydłami jest taki sam jak w planach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POGO Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 Po świetach w czasie których głównie jadłem powróciłem do robaka Kilka fotek z oklejania i ogólnej obrobki skrzydałka (tak czasami robie dziury w skrzydełkach :crazy: ) robaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 odświeżę trochę temat... nie przekopałem pół googli i nie znalazłem planów... mógł bym prosić któregoś z Was o przesłanie ich na maila modrzejewski.michal@gmail.com Z góry wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 Plany Robala są dość kiepsko opracowane, ja bym wybrał raczej Bonsai albo Apogee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 plany doszly;) wielkie dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 plany doszly;) wielkie dzięki:) Jakbyś w Łodzi był w modelarskim przy Placu Reymonta, to mój Robak tam wisi pod sufitem.... możesz zobaczyć jak i co... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modrzej Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 u Darka w ModelFan taki pomarańczowy? widziałem nawet wczoraj go dotykałem ;P dlatego mnie naszło na zrobienie czegoś takiego... ale najpierw powstanie Funny Fast Birdy dopiero robaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackriver Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 u Darka w ModelFan taki pomarańczowy? :oops: dotykałeś... no nie mów :lol2: ... jak Ci się podoba pomysł z laminowaniem balsy na zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.