blackriver Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Opublikowano 6 Listopada 2008 ostatnio widziałem nowe krety.... :twisted: na pohybel im...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Czaro jaki model według Ciebie jest godny polecenia :?:
blackriver Opublikowano 7 Listopada 2008 Autor Opublikowano 7 Listopada 2008 Proponuje przenieść dyskusję na wątek o DLG.
khertal Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Prosiłbym o plany BUGa xenon8@op.pl
POGO Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 Dzieki uprzejmości Pana Marcina uzyskałem dostęp do planów BUG-a , tak bardzo mi się ten szybowczyk spodobał ,że oto po niecałych 2 tygodniach rodzi sie to śliczne maleństwao w mym warsztaciku (Niestety muszę się przyznać bez bicia ,że wprowadziłem dosyć poważne zmiany w konstrukcji (przedewszystkim kadłub),a mianowicie belka ogonowa to sklejka, serwa stoją i aku to 4 AAA mniejszych nie posiadałem :wink: .Na dodatek skrzydełka bedą miały 100 cm rozpietości C.D.N.
Rafal B. Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 a mianowicie belka ogonowa to sklejka, Nio to z rzucaniem dlg to bardzo delikatnie proszę bo inaczej szybko będziesz miał latające skrzydło.
blackriver Opublikowano 22 Listopada 2008 Autor Opublikowano 22 Listopada 2008 ;D kleiłem odwrotnie skrzydła, a belkę faktycznie trzeba było dać z węgla, koszt nie duży a radości kupa... btw. latające skrzydło z tym profilem to tylko sterowane komputerem z f117 :crazy:
Krzysiek Hanuszkiewicz Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Czy ja też mógł bym dostać plany tego "robaczka" ?
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam ,oto co udalo mi się zdziałać w kwestii BuG-a :wink: Skrzydełka zlożone ,centralna część wypełniona styropianem,łaczenie platów wzmocnione płaskownikiem z sklejki 3mm ,dzwigary połówek połaczone za pomoca wegla i żywicy . Co do kadłuba ,Tak mają Panowie absolutną rację co do belki ogonowej(węgiel rządzi )ale niestety nie miałem pod reką nic takiego ,ale spokojnie sklejka nie puści została zalaminowana i wzmocniona włuknem węglowym Teraz czeka mnie oklejenie skrzydełka i tu uwaga do tego celu wykożystam papier( "oldskool") :crazy:
blackriver Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jaki wznios płatów dałeś :?:
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Tak jak w planach (aczkolwiek skrzydła mają wiekszą rozpietość o ponad 26cm jak wpłynie to na właściwości lotne to się okaże ) :wink: Ach ,właśnie mam bardzo ważne pytanko gdzie wypada środek cieżkości w tej maszynie ?(tzn orginalnym gub-U)
blackriver Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2008 ... czyli wznios masz mniejszy :?: edit CG Robaka drugi post od góry 8) .
POGO Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Kąt miedzy skrzydłami jest taki sam jak w planach
POGO Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 Po świetach w czasie których głównie jadłem powróciłem do robaka Kilka fotek z oklejania i ogólnej obrobki skrzydałka (tak czasami robie dziury w skrzydełkach :crazy: ) robaczek
modrzej Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 odświeżę trochę temat... nie przekopałem pół googli i nie znalazłem planów... mógł bym prosić któregoś z Was o przesłanie ich na maila modrzejewski.michal@gmail.com Z góry wielkie dzięki
ertman_176 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 Plany Robala są dość kiepsko opracowane, ja bym wybrał raczej Bonsai albo Apogee
blackriver Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 plany doszly;) wielkie dzięki:) Jakbyś w Łodzi był w modelarskim przy Placu Reymonta, to mój Robak tam wisi pod sufitem.... możesz zobaczyć jak i co...
modrzej Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 u Darka w ModelFan taki pomarańczowy? widziałem nawet wczoraj go dotykałem ;P dlatego mnie naszło na zrobienie czegoś takiego... ale najpierw powstanie Funny Fast Birdy dopiero robaczek
blackriver Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Opublikowano 6 Lutego 2010 u Darka w ModelFan taki pomarańczowy? :oops: dotykałeś... no nie mów :lol2: ... jak Ci się podoba pomysł z laminowaniem balsy na zewnątrz?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.