Plotek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Cześć Panowie Mam małe pytanie, czy ktoś przerabiał temat dorobienia zawiasów w Pioneerku 1400? Zastanawiam się nad zawiasami płytkowymi, a poliestrowymi... I tutaj dylemat, które wybrać? Poliestrowe zapewne lżejsze, niż płytkowe, ale czy tak samo funkcjonalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zrób z dyskietki albo cienkiej butelki PET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Zrób z dyskietki albo cienkiej butelki PET. Dzięki za podpowiedź ... Tylko gdzie w dzisiejszych czasach dostać dyskietkę! Zrobimy poszukiwanie w piwnicy, coś powinno się jeszcze znaleźć. Za czasów Amigi 500 było tego cała masa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Mi ktoś polecił skleić na taśmę, nie wiem czy był to troll czy nie ale w sumie jak myknie się to dodatkowo klejem CA to nie jest taki głupi pomysł podejrzewam że nie chodzi o zwykła taśmę przezroczystą tylko o zbrojoną Waga mniejsza jakby nie patrzeć jak się da tylko w 3 miejscach. Ja osobiście zostawiłem te połaczenia jakie daje producent, tylko rozruszałem dobrze w obie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Na taśmę biurową, plaster lekarski też można. Nie przesadzajcie z tą wagą. Zawiasy będą ważyć ledwie parę gram. Więcej wlejecie kleju po krecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 W modelu SkySurfer1400 użyłem płytkowych Do wykonanych ze starej dyskietki, nie miałbym zaufania w tym modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Do wykonanych ze starej dyskietki, nie miałbym zaufania w tym modelu. Możesz to rozwinąć? Myślę, że to dużo pewniejsze niż np. taśma, mniej podatne na złamania od PET, a funkcjonalne tak samo jak tradycyjne zawiasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Taśma zbrojona szkłem, super klej posiada, lepi się jak cholera, przy klejenie całego płata troszkę waży\, ale co tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 W zupełności wystarczy plaster lekarski na cieniutkiej tkaninie. Taki jak do halówek. Taśmę zbrojoną daj szerokości 2cm. Też wystarczy. Wysłane z mojego PMT3277_3G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plotek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dzięki Panowie za duży odzew, dziś po pracy zabieram się do roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz.smolarek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Po tym jak po krecie urwały się lotki (!) w moim Pioneerze przerobiłem je na dyskietkowe. Działały genialnie i lepiej od oryginałów. Jeżeli ktoś sobie życzy mogę za niewygórowaną cenę sprzedać moje zapasy dyskietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 W modelu SkySurfer1400 użyłem płytkowych Do wykonanych ze starej dyskietki, nie miałbym zaufania w tym modelu. Ha, ja mam większe niż do tych płytowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi