Brozy Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Witam forumowiczów. Mam pytanie odnosnie wyswietlacza do ładowarki redox beta. Mój niestety padł w trakcie pracy (spalony jeden uklad). Moze ktoś ma niedziałająca ze sprawnym wyswietlaczem to chetnie kupię. Na zdjęciu widać wypalony układ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Jest to zwykły wyświetlacz 16 znaków 2 linie z podświetleniem. Szukaj w sklepach z częściami elektronicznymi. np. http://botland.com.pl/wyswietlacze-alfanumeryczne/223-wyswietlacz-lcd-2x16-znakow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 dostępne w TME http://www.tme.eu/pl/katalog/#id_category=112282&search=1602&s_field=accuracy&s_order=DESC&page=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brozy Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Dzięki za szybka porade. Zamówiłem i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrEryk Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Przed wlutowaniem/podłączeniem sprawdź tylko kolejność wyprowadzeń, tzn, czy opis jest taki sam. Jest to standard, podobnie jak sterownik który obsługuje wyświetlacz, ale zdarzają się jeszcze take, co mają zamienione wyprowadzenia, ewentualnie takie, co nie działają mimo sterownika HD44780. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Mam od turnigi accucell, jeżeli by pasował to moge ci wysłać za free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brozy Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 Dzięki ale zamówiłem w poleconym wyżej sklepie i czekam na przesyłke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi