endriuRC Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Uff, zdążyłem jeszcze dzisiaj dokończyć mojego Yaczka . Choć może coś tam jeszcze wyjdzie. IMGP0156 by czarobest, on Flickr Zrobiony z tutejszych planów więc i tu się nim dzielę (przy okazji dzięki za pomysł ), malowanie podpatrzone od gotowego modelu takiego Yaka - wyszło całkiem całkiem, ale mogło być lepiej. W zasadzie robione odręcznie z użyciem dużej ilości taśmy malarskiej . Malowałem farbami Deco Color Decoration. Z wagą niestety wyszło średnio - sklep nie miał akurat takich płyt EPP i dostałem ciut grubsze, gotowy do lotu waży około 480 gramów . Wyposażenie to: Silnik Racerstar BR2212 930KV Regulator ZTW Beatles Series 20A Serwa SG90 Akumulator Zippy Compact 1000mAh 3S Więcej zdjęć: IMGP0159kadr by czarobest, on Flickr IMGP0160 by czarobest, on Flickr IMGP0161 by czarobest, on Flickr IMGP0162 by czarobest, on Flickr IMGP0163 by czarobest, on Flickr IMGP0164 by czarobest, on Flickr IMGP0165 by czarobest, on Flickr IMGP0166kadr by czarobest, on Flickr IMGP0168kadr by czarobest, on Flickr Jaki śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Model bardzo ładny...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 radzę wstawić kawałek rurki/bodwena na kawałku epp w połowie długości popychaczy bo będą się wyginać pod obciążeniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Jaki śliczny Model bardzo ładny...... Dziękuję radzę wstawić kawałek rurki/bodwena na kawałku epp w połowie długości popychaczy bo będą się wyginać pod obciążeniem Tak też zrobiłem tylko wykorzystując orczyki od serw, dzięki za radę. Niestety jakoś pogoda nie chcę się uspokoić, ale polatałem z 3 razy i postanowiłem wrzucić filmik z dzisiaj. Jak widać lata, moim zdaniem fajnie.....Tylko ktoś mu chyba przeszkadza . Mocy zdecydowanie nie brakuję, moje próby zawisu mogą być śmieszne, ale mogę trochę usprawiedliwić się wiatrem i tym, że to moje pierwsze loty takim modelem . Mimo wszystko latanie nim sprawia mi frajdę i o to chyba chodzi , a umiejętności kiedyś tam przyjdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_433 Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 z pomocą Macieja oraz Zbyszka i ja popełniłem krzyżaka EPP D Z I Ę K U J E KOLEDZY 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Będziesz zadowolony, bardzo fajnie wyszedł ?. Mój dalej służy i cieszy mimo już lekkiego zmęczenia. Także jeszcze raz dzięki za plany i polecam ten projekcik . Tak przy okazji podrzucę filmik z zimy: I zdjęcia w powietrzu sprzed niecałego miesiąca z zawodów, które znalazły się tutaj: https://www.facebook.com/skyteam2019/photos/pcb.881022812499941/881022059166683 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 downsizing z powodu braku materiału o większej grubości 82cm ala backyard z 8mm epp 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 Ja też sobie takiego sprawiłem od RC Factory, ale rozpiętość 108cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszK Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 W dniu 27.06.2015 o 10:51, cyrax_ojz napisał: prosty samolocik do latania za domem przepis na taniego i prostego parkflyera rozpiętość 1m 4 serwa np. hxt900 silnik np. emax 2822+ regulator pakiet 1000mAh 3s elementy poziome z 10mm epp 2płyty 450x600 elementy pionowe z 12mm epp 1płyta 450x600 wzmocnienia 45* 5-6mm epp 1 płyta 450x600 płaskownik węglowy 2x10mm 1szt pręt węglowy 1,8-2mm 2szt pręt stalowy 1,5mm 1szt elementy dłuższe niż 60cm trzeba przeciąć przy dorbym rozmieszczeniu obie połówki zmieszczą się na jednej płycie epp przygotowuje prowadzenie dla grotu zawiasy wykonuję przy pomocy lutownicy i specjalnie przygotowanego grotu analogicznie do sterów wycinam lotki sklejam elementy poziome czas na wstawienie płaskownika węglowego w skrzydło i ster wysokości 1m spokojnie wystarcza na oba malowanie drugi kadłub wzmocnienia boczne 45* Witam Fajny projekt. Czy wiecie może gdzie można kupić takie płyty epp? Pozdrawiam Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 11 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 7 minut temu, TomaszK napisał: Witam Fajny projekt. Czy wiecie może gdzie można kupić takie płyty epp? Pozdrawiam Tomasz teraz już praktycznie nie ma epp w sklepach ostanie były w modelarnia.pl ale jakość wątpliwa płyty które miałem w rękach miały grubość w jednym miejscu 10mm w innym 8mm dramat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszK Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 No właśnie. Trudno jest coś sensownego znaleźć. Czy jest jakaś alternatywa dla tego materiału? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszK Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Znalazłem coś takiego: PŁYTA XPS 6x800x1250 biała depron Czy to by się nadawało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 12 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 A może takie coś : https://www.castorama.pl/plyta-xps-diall-rtc003-6-mm-60-x-80-cm/3663602884491_CAPL.prd Robiłem z tego Deltę, Fun Bata, Wicherka ... można wzmocnić oklejając cienką taśmą , albo folią , Dobrze się tnie , klei UHU Porem, Polimerowym ... W paczce jest 8szt (można też kupić na sztuki) , wychodzi +- 21 zł/m2 co też nie jest bez znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 26 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2023 jeśli chcecie jakieś formatki z epp - piszcie Mam epp prosto z fabryki z Niemiec, o gramaturach 20 i 30g/dm3 pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi