Mitar Opublikowano 15 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Ja mam takiego buzzera podpiętego do APM'a i jak bateria pada też zaczyna buczeć. Z daleka słychać mimo, że skierowany jest w górę Na pewno o tym samym buzerze piszemy? bo do baterii to ja też mam taki , ale ten co wkleiłem jest wpinany do portu odbiornika jako przelot. Raczej nie jest w stanie mierzyć baterii bo tam leci ciągłe 5V (w przypadku APM) nawet przy słabej baterii. Ale mogę się mylić http://gliwice.wyborcza.pl/gliwice/1,95519,18815993,komus-uciekl-dron-policja-szuka-jego-wlasciciela.html?bo=1#BoxLokKatLink To tak a propos tematu namierzania zgubionego "drona" @Mitar przez chwilkę się bałem, że jakieś testy robiłeś i to Twój Takiego brzydala to pewnie ktoś sam porzucił a nie uciekł A tak serio to nieźle musiał pierdyknąć. Podejrzewam ,że to APM więc można by z niego odczytać z którego miejsca właściciel go odpalał. Raczej mandatu nie powinien dostać bo za co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 APM ma dedykowane złącze dla buzzera Mierzy napięcie i jak bateryjka umiera zaczyna piszczeć. Piszczy też przy uzbrajaniu i rozbrajaniu A jutro składam mojego Tarotka 250 :) A propo's zamówiłem Sky 3 Quattro 12Ax4 bo mi wyglądał bardzo fajnie dla mojej 250'ki Co myślicie ? Nie mogłem ocenić bo strona wymaga wyłączenia zabezpieczeń więc to olałem ale ciekaw jestem jak to wyglądało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 http://gliwice.wyborcza.pl/gliwice/1,95519,18815993,komus-uciekl-dron-policja-szuka-jego-wlasciciela.html?bo=1#BoxLokKatLink To tak a propos tematu namierzania zgubionego "drona" @Mitar przez chwilkę się bałem, że jakieś testy robiłeś i to Twój Znów zgubili quadrę w moich rejonach http://olx.pl/oferta/znaleziono-drona-CID767-IDbTRvR.html Mamy tu taki dostatek, że drony z nieba lecą zamiast deszczu ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_prezes_ Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Heh, dobre a swoja droga ciekawy sposob weryfikacji wlasciciela ma ten znalazca ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Heheheh, ale jaja, ciekawe czy znajdzie się właściciel .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_prezes_ Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 No i dziś się mocno zasmuciłem, jako że nadal czekam na moja nowa zabawkę w postaci 250, rozbudowałem 450 o gimbala + goprowyglądającej kamerki + mini OSD no i oczywiście nadajnika FPV. Wszystko zamontowane, pospinane i powietrze i tu moje niemiłe zaskoczenie model ledwo się podniósł, po czym w kilka minut wyssał baterie, wrzuciłem drania na wagę, a ta ukazała 1856g i teraz niestety muszę pomyśleć o hexie i mocniejszych silnikach ( może coś z Emax'ow z serii MT) np: http://abc-rc.pl/EMAX-MT3510-CCW A narazie w akcie złości i rozwiązań tymczasowych wykastrowałem copter z dodatkowego zawieszenia, gimbala, dużej kamery (zamontowałem w zamian płytkowa tylko do podglądu) no i teraz w takiej formie szaleje po niebie, obecna waga gotowego do lotu 1440g. No i tu pytanko, jakie ramy hexy polecicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Jaką baterię i w ile ci wyssało ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_prezes_ Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 3S, 5000mAh, a w ile dokładnie to Ci RobUK nie powiem kwestia 3, może 4min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ja mam podobny sprzęt jak ty a cały zapakowany waży 1650 (gimbal, 2 kamerki, fpv,bateria), co ci tam dodaje te 200g? Przy mojej wadze na takiej baterii wychodzi 10-12min Ja też się zastanawiałem nad hexą ale jak tak się wtajemniczyłem to wychodzi na to że jak tam nie wsadzisz jakiejś 10000mAh 4S lub większej to będziesz miał podobnie o ile nie gorzej. Mi te 10min wystarczy na 1 baterii choć może zastanowię się nad lżejsza ramą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_prezes_ Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Nie wiem Mitaf wlasnie co on taki grubas w sumie mamy idento zestawy, ja mam jedynie inne podwozie, czyzby one robilo taka wage :/ 10 min latania to bylo by juz nice, ale ten moj, niestety nawet polowy tego czasu nie wytrzymal Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 To faktycznie bardzo ciekawe, a może twoje baterie ? Ja do dużego koptera używam baterii 5200mAh Turnigy Multistar i latam około 12 minut nawet trochę szalejąc, nie mam co prawda gimbala ale maszyna waży 1400g czyli trochę lżej niż u ciebie ale nawet gdybym podwiesił gimbala .... to myślę z 7/8 minut spokojnie. Może śmigła masz nie dopasowane ? Masz jakiś podgląd co się dzieje w czasie lotu ? Jakiś monitor prądów ? Przy okazji Chętnie zamieniłbym się z kimś na kontroler. Oddam APM Arducopter za jakiegoś mniejszego. (mam trzy sztuki, używam 2 więc jeden leży, chciałbym w 250'ce zmienić bo nie zależy mi na extra opcjach a komuś mogłby się przydać, kupić następny ... szkoda kasy ... najlepiej lokalnie znaczy w UK'u) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Bo to 'tri' ze sporymi smigłami i do tego bardzo lekki Może gdybym zmienił ramę na CF, wywalił wszystkie obudowy i obudówki to pewnie byłoby tak samo w sensie czasu bo z pewnością nie wagi No i zalezy o jakiej wielkości mowa. Jeśli to 'maluch' klasy 250 .... to wielce prawdopodobne Pokaż to twoje cacko .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Nooo wygląda że to to ma spory zapas mocy, z tymi łopatami to musi długo latać w dodatku przy takiej masie .... podobne śmigła mam w mojej 480. choć nie aż tak duże jak twoje. DJI 8045. Ale w odróżnieniu od twojego Trika moja "Owca" to 'krowa' Same ramiona ponieważ są z jakiegoś mocnego plastiku sa dość ciężkie. Gdybym zmienił je na CF ... i ramę na CF .... ooo i to jest pomysł. Kształt mi odpowiada. Muszę sobie podpytać mojego kumpla co pracuje w firmie gdzie robią wyścigówki z CF może mają jakieś pozostałości .... Jeśli mają to może wytnę i zrobię super lekką wersję owieczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 W sumie nie ma co porównywać czas lotu golasa z kobyłą obłożoną sprzętem po zęby, bo to zawsze będzie przepaść Mnie jakoś nie przekonują Latała tylko do latania ja muszę coś tym robić (nagrywać, fpv itp ) także tylko waga ciężką wchodzi w grę. Mimo to mam wieki szacunek do ludzi takich jak Roman robiących samodzielnie od A do Z. Mnie się marzy coś takiego : http://carbon-cnc.eu/files/copter_v8/copter_v8_001.JPG Sam bym z chęcią taką ramę wykonał ale brakuje mi warsztatu w każdym tego słowa znaczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Odszukałem kajecik z danymi, bo na E-300 robiłem mnóstwo prób bo w necie była wtedy cisza na temat tych silników i regliF-450 E-300 4S 5000mAh waga do lotu 1390g temp. powietrza -3śmigła 8045 21,30 minśmigła 9443 oryginalne z zestawu 25minśmigła 10x4,5 25,30 silniki i regle zimnebateria przyjęła w/g Accucell 6 5700-5790mAh Bateria 3S 5000mAh waga do lotu 1280gśmigła 9443 22,40minśmigła 10x4,5 23,40minbateria przyjęła od 4880-5050mAhRodzaj lotu - przy sprzątaniu ogródka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dzisiaj przypadkiem wpadła mi w ręce butelka po płynie do prania .... Jak mi wpadnie druga, mam już obmyśloną obudowę z poprawkami Z tyłu nieco przedłuże i zrobię wyciącia tak aby się opierała na ramionach a z przodu wytnę haczyki którymi będzie się blokowało pod przednimi ramionami. Wtedy tylko jeden rzep w tylnej częsci na GPSie i będzie się pięknie trzymało. Po pierwszych testach terenowych muszę powiedzieć ... wypadło nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Nawet nieźle to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Właśnie czekam na nową butlę Żona poszła na zakupy i w liście obowiązkowo dodany extra płyn do prania ;) więc jak tylko wróci ..... A jak się nie uda ... to albo zrobię "kopyto" gipsowe i na gorąco w jakiegoś PET'a zrobię Niestety, okazało się że w chwili obecnej moje marzenia zostały nieco odroczone z uwagi na niedopełnienie obowiązku zakupowego i butelki "nima" ale .... nic to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 W niedziele była ładna pogoda i postanowiłem po testować nowy link RC, gdy wracałem już po całym lataniu postanowiłem jeszcze chwilę powisieć. No i stało się to : Na razie nie mam sił sprawdzać podzespołów ale podejrzewam (po odgłosach na filmie) ,że przestał pracować 1 silnik. Zresztą w logach APM zauważyłem że w chwili awarii pobór prądu spadł o 1/4, to by się zgadzało. Mam na szczęście zapasową ramę, ale zaczynam się zastanawiać nad przełożeniem tego do hexy na podobnej ramie. Rozumiem że w hexie awaria 1 silnika nie spowoduje od razu flipa na bok? Druga sprawa że chyba zainwestuje w baterię 8Ah albo 10Ah bo jednak 10 minut to trochę mało by "pozwiedzać". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 OMG, Szkoda, niestety, nigdy nie można być pewnym na 100% a i Hex'a też nie gwarantuje, że nie spadnie Faktycznie, jakby silnik zaczął szarpać. Taki efekt miałem u mnie na jednym z ESC z jednym silnikiem śmigał jak należy z innym albo świrowały obroty albo włąsnie tak szczekał. A nie odkleiły się magnesy przypadkiem ? Tylko jedna noga złamana ? Ja tylko raz przydzwoniłem moją "Sheepą 480" i też złamałem nogę Ale nie wyglądało to jak u ciebie, w moim przypadku jakby (według mnie to był problem z ustawieniami magnetometru i tak jak w trybie Loiter ja mu w prawo a on sobie kręci jak chce) i stopniowo przyspieszając zniżał lot aż do przyziemienia z prędkością na oko ze 60km/h. Na szczęście tylko ... złamałem nogę a na drugie szczęście latałem nad trawą W twoim przypadku jak widzimy pole ale trochę kamieniste. Opisz uszkodzenia ...... Szkoda kurcze, trochę jednak w niego wpakowałeś i pracy i sprzętu ... Kamera OK ? Gimbal przeżył ? Na marginesie, co to za silniczki, jakieś takie niewielkie i jakoś na pierwszy rzut oka wydają się być liche. Ja kupiłem DJ13 920KV i powiem ci, ze narazie nie zauważyłem najmniejszych powodów do obaw a godzin parę już wylatały i oby tak dajej bo zaczynam latać i dalej i wyżej i .... wciąż tylko około 10/12 minut Aaaa ale Grubson przypasił .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi