tomashass Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam wszystkich Zamierzam kupić model motoszybowca i nie wiem którego wybrać. Dodam że posiadam aparature Spektrum dx7s i odbiornik ar8000. Znalazłem takie cuda http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__61392__Firstar_2000_V2_FPV_Glider_EPO_2000mm_PNF_.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__41322__HobbyKing_174_8482_Sky_Eye_EPO_FPV_Glider_w_Flaps_2000mm_PNF_.html A może ma ktoś jakieś inne propozycje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzpoczatkujacy Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 ten drugi jest w stylu pioneera z wyglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomashass Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Bedzie to mój pierwszy model samolotu i będę się uczył, do tej pory latałem tylko helikopterami. napewno zamątuje kamerke fpv. A jeśli chodzi o pioneera to nie ma w anglii A pod względem osprzętu? bo już sam nie wiem jedynka ma 4 serva 9g dwójka 6 serv 17g no i moc silnika jest inna i waga 1 Specs:Wingspan: 2000mmLength: 1044mmFlying Weight: 1050gMotor: 2815 1400kv brushless OutrunnerESC: 30A w/BECServo: 9g x 4 2 Specs:Wingspan: 2000mmLength: 1100mmWeight: 1350gWing Area: 46.3dm2Wing Loading: 29.2g/dm2Servo: 6 x Mini 17gESC: 30A w/BECMotor: 3536 Brushless Outrunner 900kvProp: 8x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 do tej pory latałem tylko chelikopterami. A co to za maszyny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Rafał, czepiasz się . W Bristolu latają tylko chelikopterami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomashass Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Pytasz o helikopter WL Toys V911, v912 i ostatni rok trex 450 literówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Nie ,no żarcik ,wiem że zdarzają się literówki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Co do błędów to oczywiście nic nie usprawiedliwia niechlujstwa. Ale jeśli chodzi o latanie to ktoś kto (o ile rzeczywiście i skutecznie) latał przez rok helikiem typu t rex 450 bez problemu poradzi sobie z nauką latania samolotem, zwłaszcza motoszybowcem. W drugą stronę to niestety nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomashass Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Ten Pioneer kosztuje tyle samo plus trzeba dodać koszty wysyłki z Polski, więc lepiej dla mnie kupić któryś z tych dwóch skoro cena jest konkurencyjna tylko dalej nie wiem który. Bardziej skłaniam się ku Voltanex RC- raptor V2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Te modele które podałeś są do FPV a nie do nauki latania. Jak już pokazujesz modele z HK to kup tego http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8359__AXN_Floater_Jet_Glider_EPO_1127mm_PNF_.html i będziesz bardzo zadowolony. Model sam lata jak mu się nie przeszkadza. Parametrami za bardzo się nie przejmuj na tym setupie polecą i będą w miarę przyzwoicie latać. Opanuj za niewielkie pieniądze odruchy b są nieco inne naucz się lądować i na kolejny sezon kupisz już bardziej zaawansowany model. Odpowiednikiem jest EasyStar II i tylko nie mów że go w GB nie ma bo nikt Ci nie uwierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomashass Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Wielkie dzięki za pomoc. Wezmę tego co zaproponowałeś z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=25292 aby się szkolić, a za jakiś czas zobaczymy Jeszcze raz dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi