robloz Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Ma może ktoś pomysła jak wykonać faliste pokrycie Ju-52. Skala 1:14 (rozp. ok. 200cm.) Czy warto sobie tym zawracać głowę, choć Ju "na gładko" jakoś mi nie leży. Jest to na razie przymiarka i budowa zależy od przyjętej techniki. Myślałem o klejeniu na poszyciu pasków, ale to chyba odpada, jest tego od groma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Kiedyś rozmyślałem nad ju-52. Wszystko zależy jaki to ma być model. elektryk? spalina? miałem takie pomysły żeby zrobić elektryka na 3 silniczki i pokryć depronem, rowkowaną stroną na zewnątrz. Ew jeszcze w marketach budowlanych jest dostępna tektura falista ale to by było bardzo ciężkie, do jakiegoś ogromnego modelu chyba i z poteżnym silnikiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsair LZ Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Kiedyś rozmyślałem nad ju-52. Wszystko zależy jaki to ma być model. elektryk? spalina? miałem takie pomysły żeby zrobić elektryka na 3 silniczki i pokryć depronem, rowkowaną stroną na zewnątrz. Ew jeszcze w marketach budowlanych jest dostępna tektura falista ale to by było bardzo ciężkie, do jakiegoś ogromnego modelu chyba i z poteżnym silnikiem... Taki pomysł, nie sprawdzony w żaden sposób.... Konstrukcja pokryta słomkami do napojów a na to pokrycie termokurczliwe. Może warto wykonać próbkę? Wagowo powinno być akceptowalne, ale jak by wyglądało? No i łatwo sobie wyobrazić na łatwiejszych fragmentach, ale co ze szczegółami? Na pewno cierpliwości by trzeba. Nb. najnowszy numer niemieckiego pisma FMT zawiera opis ARF-a z imitacją blachy falistej drukowanym pokryciem. Technologia mało domowa, ale ten sam samolot, więc zajrzeć na pewno warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Róbta se jaja ! Róbta! Frez kulisty, tworzywo na formy i laminować lub wygniatać z foli Zn-Al. Tyle i tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi