Kuba0011 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam!! Latam combatem esa i ostatnio nastąpił problem bo po 1-2 minutach lotu odcina silnik (czasami wszystko) i nie wiem co jest grane. Najdziwniejsze jest to ze czasami sie wogóle sie nie włącza tylko sie rygiel grzeje. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Zapomniałeś dopisać jakie masz wyposażenie: silnik, regulator, pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba0011 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 silnik - Towerpro BM 2408 AL-21T regulator - 20 AX ESC WOW-RC aku - 1300 mAh 11,1V 3S1P 20C/25C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kingofbongo Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 a gdzie masz rygie? Wciśnięty w nacięcie combata? Czy przyklejony na jego powierzchni? Ewidentnie się przegrzewa. Powinieneś zapewnić mu dobre chłodzenie. Jeśli regiel ma radiator, to też nie powinien być tą stroną przyklejony do modelu. Jeśli czasem się w ogóle nie włącza (nie pika) i tylko się grzeje, to może wskazywać na jego nieuleczalną chorobę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba0011 Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 rygiel jest na zewnątrz modelu i chłodzenie powiniem miec wystarczajace ale dalej obcina silnik. Wczoraj obcinał odrazu po starcie. Dzisiaj jeszcze sprawdze aku bo moze aku jest popsute i pod obciazeniem spada napiecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Być może BEC sie przegrzewa i odcina więc sprawdź też czy nie przeciążyłeś BEC-a osprzętem (przede wszystkim serwa). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Napisz jakiej firmy masz pakiet .Ja mam podobny problem z pakietem WOW 25C .Jednak po podłączeniu dowolnego innego pakietu problem znika a testowałem 7 różnych .Prąd zmierzony, jaki ciągnie na ziemi silnik ze śmigłem 8x5 to 14,5 A przy każdym z posiadanych aku.Więc podejrzewam że to nie wina regulatora.Co dziwniejsze na WOW 10C nie odcina.Podejrzany pakiet używam jednak z powodzeniem do mniejszego silnika z tym samym regulatorem .Serwa w obu przypadkach to 1 szt ECO 16 + mały eskay.regulator na rzepie radiatorem na zewnątrz. Do zobacznia na zawodach może do tego czasu coś wymyślimy Marian(tata Piotrka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba0011 Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 aku mam WOW-RC. W piatek jak mi sie uda to sprawdze na innym aku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.