olekmodelarski Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 witam. mam takie pytanie czy do symulatory multi flight trzeba mieć aparaturę czy można grać na klawiaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Symulator jest chyba po to by trenować z aparaturą 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Też tak myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olekmodelarski Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 tylko że ja nie mam takiej aparatury aby podłączyć się do komputera i mam problem i mam problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil9912 Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Można na klawiaturze, ale nie jest to zbyt wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufik Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Mało jest na forum tematów o symulatorach? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Mam nadajnik Webra żółta 6vkanałowa czy ktoś pomoże co polutować aby działał z kompem jako nadajnik symulatora stary już jestem i ta elektronika czarna magia . główne radio jakie używam od niedawna to Jeti Duplex DS14 boje się w nim grzebać, może znajdzie się dobra dusza która pomoże?? lub w nadajniku Signal 7-FM który leży 40lat i czeka na zbawienie. Władek Elpazo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 witam. mam takie pytanie czy do symulatory multi flight trzeba mieć aparaturę czy można grać na klawiaturze. Lepiej trenować na padzie. Się zorientowałem, że to staroć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Mam nadajnik Webra żółta 6vkanałowa czy ktoś pomoże co polutować aby działał z kompem jako nadajnik symulatora stary już jestem i ta elektronika czarna magia . główne radio jakie używam od niedawna to Jeti Duplex DS14 boje się w nim grzebać, może znajdzie się dobra dusza która pomoże?? lub w nadajniku Signal 7-FM który leży 40lat i czeka na zbawienie. Władek Elpazo Można podłączyć, chociaż nie jest tak banalnie łatwe dla Wszystkich, jak mogło by się z pozoru wydawać. Działa to w następujący sposób: odbiornik RC podłącza się do specjalnego modułu (j.w.), który z kolei wpina się do komputera w port USB. W komputerze instaluje się oprogramowanie do obsługi wpiętego modułu jako joystick podłączony poprzez USB. Następnie podłączamay aparaturę i rozpoczynamy kalibrację w ulubionym symylatorze. Całość, do przeczytania tu. Tym sposobem, można podłączyć dowolną aparaturę do komputera. edit. Był swojego czasu dostępny także gotowy moduł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Już wiem że mają takie modemy w Modelmaxie i chyba nic innego mi nie pozostanie. Ale trochę mi szkoda dupleksa katować. I chyba tak zrobię że uruchomię poczciwą Webrę do zabawy lub Signala 7FM . muszę tylko znaleźć kabelki serw od Webry 5 pinowe, w Signalu mam 3 pinowe kable na serwie . Temat mnie nurtuje bo mam fajny symulator Aeuro flay pro i chciałbym potrenować przed powrotem z ślizgów FSR do latadeł. A w planach mam Jaka 12A z zestawu kit z Modelmaxa jak się wyrobią, na 27 benzynę z przekładnią. Bo te nasze trochę za wysoko kręcą. P W 1967 r mając 16 lat miałem już szybowca zrobionego na bazie planów modelarskich pana Jakubowskiego z Zakopanego z wyprostowanym kadłubem o rozpiętości 3,3m z jedno kanałową aparaturą lampowo tranzystorową zrobioną z planów Z książki Pana Szhiera jak się nie mylę a wykonaną przez mojego instruktora Władzia Bandołę z Areoklubu Wrocławskiego. Łza się ciśnie jak sobie pomyślę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Ostatnio miałem w ręku taki moduł. http://www.banggood.com/IRangeX-FPV-Wireless-Simulator-For-PWM-PPM-S_BUS-DSM2-Receiver-p-1083772.html Wpinasz do odbiornika i do usb i latasz na swojej aparaturze, bezprzewodowo. Tutaj, taka moja mała prezentacja. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 w tej chwili rozpatruje wszystkie opcje muszę zacząć trenować. aby nie zbierać rozpałki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Na forum był opisany sposób przerobienia programatora usbasp na interfejs do aparatury... z resztą sam takowy posiadam. W większości aparatur nie ma większego problemu aby znaleźć sygnał ppm i wyprowadzić go "na zewnątrz". Elpazo jeżeli podeślesz mi aparaturę dorobię Ci interjejs za przysłowiowe piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witaj Marcin bardzo bym się cieszył na taką przeróbkę mam tylko jedno pytanie oczywiście chcę ale czy może być to ta webra lub 7 kanałowy signał zabytek jeden i drugi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Witaj Marcin bardzo bym się cieszył na taką przeróbkę mam tylko jedno pytanie oczywiście chcę ale czy może być to ta webra lub 7 kanałowy signał zabytek jeden i drugi. Oczywiście. Zapraszam na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi