Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Witam, prosiłbym was o pomoc w wyborze taniej aparature do szybowców i motoszybowców. Mam także pytanie czy mógłby ktoś podać jakąś stronkę do jakiegoś poradnika jak zamontować całą elektronike itp. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Zacznij od podpiętych tematów w tym dziale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Nigdzie nie znalazłem jak ulotnić model w sensie jak zamontować elektronikę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Michał, ilość sposób montażu elektroniki czesto zależy od rodzaju modelu, który budujesz. Nie widziałem w j. polskim poradnika który by opisywał wszystkie przypadki montażu "elektroniki" w modelach. Jak napiszesz jaki model budujesz lub skladasz to otrzymasz informacje. Chyba, że chcesz wiedzieć po to aby się zdecydować lub nie na budowę modelu. W takim przypadku prawdopodobnie bardziej będzie Ci odpowiadała informacja o kosztach elektroniki niż jak ją zamontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Generalnie niedługo kupuje aparaturę i raczej bym ulatniał orzełka 80 wiec jeśli można prosić o koszta elektroniki to bardzo proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Orientacyjnie silnik 35zl, serwa po 10zł, regulator 35 złotych, pakiet 60zł. odbiornik z aparaturą flysky-i6 290zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A czy ta aparatura byłaby dobra na początek? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9042__hobby_king_2.4ghz_6ch_tx_&_rx_v2_mode_2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Tę apke sobie odpuść -możesz je programować tylko na PC co wymaga dodatkowego kabelka i oprogramowania z którym w wersji free bywają problemy (lub bywały) nie mówiąc o kłopotliwej zmianie ustawień modelu bez laptopa na łące ..... Poszukaj na początek prostej z mechanicznymi przełącznikami trybu pracy np http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__43854__Turnigy_5X_5Ch_Mini_Transmitter_and_Receiver_Mode_2_.html Szału w niej niema ale wątpię że wykorzystasz w czasie jej życia wszystkie kanały czy nawet mixery . A jak się wciągniesz i będziesz wierny nowemu hobby z czasem sam nabędziesz wiedze jakie radio kupić w przyszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Dzięki za pomoc mam jeszcze pytanie czy akumulator od helikopterka 3.7 V będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Raczej nie -nie dość że uzyskasz marny ciąg napędu dla modelu 80cm to jeszcze problem ze znalezieniem regulatora który obsługuje pakiet 1s -czyli 3,7 v .Oczywiście jeśli mówimy o modelu z napędem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 A i takie pytanie ile bym zapłacił za tą aparaturę przesyłki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Z hobbykinga w europie to 40zł a z chin to nie wiem Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Nie 40 zł tylko 10,35$ jak pamiętam, z chin zależy od wagi ... masz tam tabelkę z kosztami wysyłki zależnie od wagi i typu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A ile idzie przesyłka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Może tu http://avifly.pl/pl/aparatury-drazkowe/flysky-fs-i6-ia6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Wolę na początek tą aparaturę turingy a później jak się wciągnę kupię lepszą np turingy 9x. Mam także pytanie jaką ładowarkę kupić do pakietów głównie 2s/3s ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Redox alpha v2 za 120 masz już z zasilaczem Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Na stronie modellux Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozolek Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 A tańszych nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Są a jak ktoś Ci ofiaruje to będziesz miał za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Niestety, te i tak są najtańsze ( te lepsze) Wysłane z mojego MS4501 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi