Pułkownik Opublikowano 12 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Witaj Marcin, cieszę się, że klub posiadaczy WEA się rozrasta. Na Twoje pytania odnośnie BAT64 odpowiedziałem na komunikatorze. Ta forma kontaktu ze względu na złośliwości jednego gościa jest bardziej przydatna. Zostawiłem Ci także mój nr telefonu. Zawsze chętnie pomogę w razie potrzeby. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Tak teraz wygląda mój WEA BAT 64 z drążkami RC-Technik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Drazki z rc-technik to bardzo dobry wybor,tanie nie sa ,ale jakosc kosztuje.Tez uzywam. Nie bylo problemu z montarzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Drazki z rc-technik to bardzo dobry wybor,tanie nie sa ,ale jakosc kosztuje.Tez uzywam. Nie bylo problemu z montarzem? Wiesiek, żadnego problemu nie miałem. Wszystko poszło gładko i szybko . Tylko trzeba użyć Loctite aby po ustawieniu przełącznika w pionie zakleić górną część na osi. Jakie miałeś problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Witam Sprawdziłem wczoraj ile to to kostet, no i szczena trochę opadła. Pierwsza myśl: "ludzie nie mają na co kasy wydawać", ale dzisiaj zwracam honor. O jakości nie będę się wypowiadał, choć pewnie jest na "szóstkę". Co zaś tyczy się wyglądu czy ergonomii, to dizajnerzy odwalili kawał dobrej roboty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Też miałem dylemat odnośnie ceny. Wszak dodatki do Mercedesa też muszę odpowiadać klasie samochodu. Ale dodatkowe przełączniki pod palcem bez potrzeby szukania ich na pulpicie są dobrym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wiesiek, żadnego problemu nie miałem. Wszystko poszło gładko i szybko . Tylko trzeba użyć Loctite aby po ustawieniu przełącznika w pionie zakleić górną część na osi. Jakie miałeś problemy? Slawek,drazki z rc-technik mam w mc-20.Montarz troche upierdliwy,trzeba wiercic i to bardzo ostroznie. Jest krotki opis w watku Graupner Mc-20 Hott(post 220).Ciekawi mnie jak to wyglada w Bat-64,moze podalbys kod do PDF-u z rc-technik bo bez tego dupa blada . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Slawek,drazki z rc-technik mam w mc-20.Montarz troche upierdliwy,trzeba wiercic i to bardzo ostroznie. Ja bym zmienił firmę radia zamiast srać się z wymianą drążków na być może lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Wiesiek, RC-Technik teraz wymaga hasła aby ściągnąć manual do instalacji drążków do danego radia. Nie mniej jednak instalacja drążków do WEA jest bardzo prosta i odbywa się bardzo szybko. Trzeba odkręcić oryginalne drążki, przełożyć przewody z wtyczką przez istniejący otwór i podłączyć do gniazda na płytce .Górna część drążka wymaga wklejenia na loctite po ustawienie przełącznika w pionie. I to cała operacja. Gdzieś w pliku mam ten manual. Jestem zdziwiony, że trzeba coś wiercić podczas wymiany w MC-24. Ale to pewnie specyfika tego radia.Oryginalne drążki WEA są też dobre. Jednak chęć posiadania dodatkowych dwóch wyłączników na drążku zaważyła na tej decyzji. To duża wygoda kiedy masz pod palcem kolejne funkcje . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ja bym zmienił firmę radia zamiast srać się z wymianą drążków na być może lepsze Bez sensu. Wiesiek, RC-Technik teraz wymaga hasła aby ściągnąć manual do instalacji drążków do danego radia. Nie mniej jednak instalacja drążków do WEA jest bardzo prosta i odbywa się bardzo szybko. Trzeba odkręcić oryginalne drążki, przełożyć przewody z wtyczką przez istniejący otwór i podłączyć do gniazda na płytce .Górna część drążka wymaga wklejenia na loctite po ustawienie przełącznika w pionie. I to cała operacja. Gdzieś w pliku mam ten manual. Jestem zdziwiony, że trzeba coś wiercić podczas wymiany w MC-24. Ale to pewnie specyfika tego radia.Oryginalne drążki WEA są też dobre. Jednak chęć posiadania dodatkowych dwóch wyłączników na drążku zaważyła na tej decyzji. To duża wygoda kiedy masz pod palcem kolejne funkcje . Pozdrawiam Wyglada na to ze wymiana drazkow w Bat-64 jest tak prosta jak np.w nadajnikach Jeti. W Gr jest z tym troche trudniej,drazki nie maja gwintu,sa mocno wcisniete no i jak juz pisalem trzeba wiercic otwor zeby wyprowadzic przewody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 14 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No to problem bardziej skomplikowany. Do WEA drążki pasują gdyż gwint jest taki sam. Ale jeśli pokonałeś ten problem to gratuluję . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 17 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kilka screenów z programowania BAT64.Programowanie na komputerze przez WiFi co znacznie oszczędza czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pułkownik Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dla zainteresowanych link do strony RC-Technik: http://www.rctechnik.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Cześć, Mam problem z podłączeniem nadajnika do PC. Powinno działać na przeglądarce ale nie działa. Są potrzebne jakieś sterowniki? Z WiFi też jakoś dziwnie: nie pokazuje dostępnych sieci, a w polu adresu IP nadajnika jest xxx.xxx.xxx.xxx Co robię źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Zamiast latać, zajmujesz sie pierdołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 wyedytowałem bo nie bylo potrzebne, szkoda zaśmiecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Zamiast latać, zajmujesz sie pierdołami Jurek!!! Nawet tu mnie znalazłeś? Ciężko latać o 22:30. Na odległość to ciężko coś pomóc. Najlepiej znaleźć kogoś kto może podejść, poczytać instrukcję nadajnika I zobaczyć tą sieć WiFi. Może najpierw trzeba w nadajniku aktywować transmisję WiFi żeby zobaczyć dostępne sieci WiFi? Do transmisji przez WiFi nie są potrzebne sterowniki w nadajniku. Mam wrażenie, że Jurek bardziej pomógł niż Ty . Podszedłem, poczytałem skrupulatnie instrukcję nadajnika i mimo to nie zobaczyłem żadnej sieci WiFi. Oczywiste jest również, że aktywowałem transmisję WiFi w nadajniku. O sterowniki pytałem, gdyż nadajnik był też podpięty przez USB. Na final check liście producenta WiFi odhaczone jest jako "OK" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 wyedytowalem bo nie bylo potrzebne, szkoda zaśmiecać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Cześć, Mam problem z podłączeniem nadajnika do PC. Powinno działać na przeglądarce ale nie działa. Są potrzebne jakieś sterowniki? Z WiFi też jakoś dziwnie: nie pokazuje dostępnych sieci, a w polu adresu IP nadajnika jest xxx.xxx.xxx.xxx Co robię źle? Podlaczenie WIFI masz w punktach tutaj:http://www.wea-lounge.de/board/index.php/Thread/15-WLAN-WIFI-Einstellungen/ Na tej stronie znajdziesz wiele pytan i odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Podlaczenie WIFI masz w punktach tutaj:http://www.wea-lounge.de/board/index.php/Thread/15-WLAN-WIFI-Einstellungen/ Na tej stronie znajdziesz wiele pytan i odpowiedzi. Wiesiek mordo Ty moja! Działa! Wszystko jest trudne nim stanie się proste. Musiałem pogrzebać w ustawieniach routera i śmiga aż miło. Fajny bajer, niespotykany w innym sprzęcie a niesamowicie upraszcza programowanie. Dzięki jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi