miros18 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Witam, z względu na to ze mam za dużo wolnego czasu popełniłem ten model Z tego co widać jeszcze nie całkiem zrobiony. Waga tego co widać na zdjęciach to 110 g Osprzęt planowany to : TP Bm 2408-21 Reg TP 30A 3 serwa Conrada Lipol 3S 1200 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=425387 To strona do planu i do opisu budowy oraz wszystkie dane tego modelu jeśli by komuś się spodobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 15 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Bardzo ładne wykonanie. Przyjemnie na to się patrzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miros18 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 Dzięki, jak na razie dopiero się uczę budowy jak i latać, wiec trochę ten Fokkerek poczeka na oblot, szkoda byłoby mi go rozwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 no ja tylko nie moge dostac opdowiednich uszczelek zeby kolka skonczyc w moim tutaj pare fotek sorki za jakosc ale bylo juz ciemno a ja robilem je telefonem fotki z budowy mozna zerknac tutaj : pare fotek z budowy DR I hmm co do wagi to wyszla jakas malutka cos 300 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 8 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2008 a dziekuje mnie tez sie bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam bardzo ładny modelik. Jaka jest rozpiętosc i do jakiego latania jest przewidziany? Czy moge poprosic o plany? Jak tak to poprosze na szymon.zim@wp.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=425387 tu sa plany i opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michu_94_ Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Witam modelik jest ładny czy bedzie moze filmik z pierwszego olotu ?? a jeszcze jedno, jaki silnik i śmigło wstawiłes ? ----------------------------------------- Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilop Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 U mnie bedzie wstawiony popularny dzwonek Tower Pro smigło nie iwem zobaczymy na polu bedzie filmik z oblotow na youtube wiec dam znac jeyny problem to oponki do kol nigdiz enie ma okraglych uszczeletk tej wielkosci sa tylko plaskei lub ze skosem dlateog praca stanela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomu Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Nie uszczelki a paski od napędów magnetofonowych, zastosuj. One są okrągłe i w różnych rozmiarach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Poszukaj pod hasłem "o-ring" w internecie i w najbliższych sklepach budowlanych. Ostatnio widziałem w ciastoramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaper Opublikowano 8 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 paski do magnetofonów będą za cienkie. natomiast faktycznie o-ringi, zwłaszcza te w rozmiarze budowlanym - do uszczelniania rur PCV, syfonów do zlewów itp. Może być wspomniana ciastorama albo po prostu sklep z art.hydraulicznymi - niewykluczone, że taniej. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sanczo Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Planuje rozpocząć budowę tego Fokkera, jakie wyposażenie zastosowaliście i jak się nim lata? Jedynie co chciałbym w nim zmienić to lotki w jednym skrzydle wg. oryginału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 TP Bm 2408-21 Reg TP 30A 3 serwa Conrada Lipol 3S 1200 Takie miało być wyposażenie. Trudno Ci będzie odpowiedzieć, jak się lata, bo jak widzisz, sprawa umarła już 2 lata temu. Więc dobrze by było, gdybyś to Ty nam powiedział jak się nim lata :wink: Cóż, najlepiej zbuduj, podaj wagę, wtedy można dobrać wyposażenie i w górę Czekamy na relację 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Witam. Widzę, że nie ma chętnych aby dokończyć temat, więc może ja to zrobię .Modelem lata się całkiem przyjemnie.U mnie siedzi emax 2218/11, pakiet 3s fullymax 2200 mAh (trochę ciężki- 190 g), regler 30 A, serwa hs55. Na śmigle 10x4,7 idzie pionowo do góry. Wczoraj latałem spokojnie na pół gazu 30 minut na tym pakiecie, więc prawie do znudzenia. Bez bebechów waży 290g, do lotu 730g. Jeszcze kilka słów co do opon. Nie lubię jeździć za pierdołami po całym mieście, wolę rozejżeć się wokół siebie. Oringów nie miałem, ale idealny okazał się... kabel od wiertarki :mrgreen: Pozdrawiam i miłej budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capriman Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Piękny samolot a model jeszcze lepszy . Jaką farbą malowałeś, oklejałeś go? Czy można liczyć na jakiś filmik z oblotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 Dzięki. Malowałem akrylem, bez oklejania. Jak znajdzie się kamerzysta, to będzie filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 witaj ładny zrobiłeś sobie prezent pod choinkę gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 14 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2010 No tak, choinka już ubrana W planach Twój URSUS, mam nadzieję już na wiosnę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extra22 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 witam tez wlasnie buduje ten model i mam kilka takich technicznych watpliwosci jesli marcelizor posiadasz jakies fotki z budowy tego modelu bardzo bym rposil o wrzucenie ich gdzies napewno bylo by mi latwiej go zbudowac jestem poczatkujacy zbudowalem dopiero rwd5 ale ze fokker tak mi sie podobal zajolem sie i nim pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.