arek1989 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Długo to trwało, ale w końcu Wicherek wzbił się w powietrze Oblot odbył się w zeszłym tygodniu na lotnisku w Czyżynach. Gdyby nie pomoc bardziej doświadczonych modelarzy, mój pierwszy lot skończyłby się kraksą. Na szczęście po drobnych poprawkach, w niedzielę udało się wystartować i wylądować w jednym kawałku. Gdybym miał wykonywać ten model ponownie, to wydłużyłbym część dziobową o jakieś 5cm. Teraz jest trochę ciasno i brakuje możliwości wyważania pakietem. Do sprawdzenia jest jeszcze ster wysokości. Mimo, że wydaje się być niewielki, to model dość mocno reaguje na wychylenia drążka.Zmieniłbym także silnik na słabszy. W tym momencie zamontowany jest Emax GF2215/25 KV950 i bez doważenia przodu i mocnego wykłonu Wicherek wisiał na śmigle. Zapas mocy jest nadal odczuwalny, dlatego dość łagodnie muszę operować gazem. Jest to mój pierwszy model, dlatego kilka rzeczy można było wykonać lepiej, ale ogólnie jestem zadowolony.Poniżej zdjęcie poglądowe i link do albumu z grafikami w wysokiej rozdzielczości: http://www.fotosik.pl/u/recc/album/2249541 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Masz u mnie plusa za zdanie o mniejszym silniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 piekny model Arek , gratuluje , ja wlasnie w swoich przedluzylem przod o 4cm i miejsca full i obylo sie bez odwaznikow , cf 2822 spokojnie ci wystarczy , pozdrawiam. ps, jestem wlasnie w trakcie budowy WICHERKA 5 i takze dalem mu dluzsza mordke, bo by sie w nim nic nie pomiescilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Piękna , precyzyjna i czysta robota. Gratuluję a i oklejenie ładnie dobrane i wykonane. Miłych lotów i "grzecznych " lądowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Gratulacje! A możesz podać jaka wyszła waga do lotu? Miałem 15tkę 1,1 kg do lotu (kadłub kryty balsa, skrzydła z kesonem) z wydłużaną mordką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Dzięki Panowie Przed pierwszym lotem waga wyszła około 850 gramów. Nie ważyłem go po ponownej regulacji, ale powinno być około 900 gramów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Super! Kolejny Wicherek już lata! Piękne wykonanie Arek, zajrzyj tutaj http://pfmrc.eu/index.php?/topic/52440-wicherkomania-tutaj-chwalimy-si%C4%99-swoimi-wicherkami-we-wszelakiej-wersji/page-2&do=findComment&comment=588723 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Piękna robota,a to że po oklejeniu modelu widać cały szkielet to coś wspaniałego. Widać ile pracy trzeba poświęcić aby model wyglądał estetycznie. Gratulacje za piękne wykonanie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi