Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Można model budować wieloma sposobami,ale modelarstwo redukcyjne rządzi się chyba swoimi prawami.

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Witam jak zwykle bardzo serdecznie.

Moim skromnym zdaniem redukcja , to budowa modelu ( choćby z zestawu typu "tartak" ). Ale może się mylę i jestem już stary wapniak.

Mam pseudo makiety Tiger Moth, Seabee , Cl 415  ale nigdy nie nazwałbym ich nigdy makietami.

Może się mylę , może takie czasy.

Ostatnio opuściła mnie vena na tworzenie.

Oprócz silnika zakupiłem także ( duuużo wcześniejsza gwizdka ) nową aparaturę firmy Graupner. Nie miałem nigdy osobistego doświadczenia z tym sprzętem , ale opinie w sieci są pozytywne. Niestety porzuciłem firmę Futaba , której byłem wierny przez 35 lat , ale ceny za telemetrię są mocno zawyżone.( moduł GPS 800-900 PLN a Graupner 340 PLN  ! ). Mam nadzieję , że będzie niezawodna.Kupiłem też odbiornik stabilizujący model w trudnych warunkach.Pan Wojtek z Marvio uprzedził mnie, żebym poćwiczył w pilotaż na aparaturze pulpitowej . Tak więc Real Flight i mój wysłużony Easy Star będą polem doświadczalnym ! 

Mam też nadzieję , że vena modelarska szybko wróci .

Pozdrawiam

Piotr

post-8829-0-01647300-1448298273_thumb.jpg

post-8829-0-43143100-1448298297_thumb.jpg

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.