kamilos1600 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 WitamDwa tygodnie temu zakupilem Extre 330sc kyosho -hypePakiet jest 5500mah 4s.Rozpiętość skrzydeł: 1.400mmDługość: 1.290mm Smigło to 15x8 Waga do lotu 2.4kg - dość duża masa...Pytanie do znawców: czy jest jakaś możliwość by ten model mógł latać 3D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jest . Świetne umiejętności..... Takimi pakietami ,o takiej pojemności (6 S), to się napędza 2 metrowe elektryki ,nie za duży ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Pytanko: jak znajdujesz tą Extrę pod względem jakości wykonania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jest . Świetne umiejętności..... Takimi pakietami ,o takiej pojemności (6 S), to się napędza 2 metrowe elektryki ,nie za duży ? . umiejętności mówisz , wydaje mi się ze konieczna jest zmiana zmiana też smigła, tylko nie wiem na jakie 15x4 ? Lipo też by trzeba ale na jakie ? Jak chciałem zrobić zawis na bepiecznej wysokości to model się zwala na skrzydło .. Wiec chyba jest zbyt ciężki. Pytanko: jak znajdujesz tą Extrę pod względem jakości wykonania? Wykonanie jest do małych poprawek z tego co zauważyłem tzn : Do wymiany jest goleń tylnego podwozia na miekki compozyt , orginalne to twarde aluminium i przy ostatnich lotach minimalnie za szybko zchodziłem do lądowania i złamałem kadłub za kabina ... To miejsce jest najbardziej narażone na pękniecię , więc warto odrazu wkleić od środka 3mm pręty węglowe o długościu okolo 20cm ,tak zrobiłem ja po sklejeniu kadłuba żywicą + sklejka 1mm , prostokąt wklejony na dno kadłuba. Wklejony jest też magnes w kabine i kadłub -orginalne zatrzaski nie są zbyt precyzyjne a model naprawde jest szybki , wprzypadku odlotu kabiny automatycznie wypadło by lipol .... Stateczniki są mocowane na 4 sróbach, warto też je wkleić na stałe by było całkowicie nie ruchome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 umiejętności mówisz , wydaje mi się ze konieczna jest zmiana zmiana też smigła, tylko nie wiem na jakie 15x4 ? Lipo też by trzeba ale na jakie ? Jak chciałem zrobić zawis na bepiecznej wysokości to model się zwala na skrzydło .. Wiec chyba jest zbyt ciężki. Dobór śmigła zależy od wielu czynników i oczywiście dobrze dobrane to gwarancja dobrych osiągów. 15x8 to "dobre" śmigło ,za mało danych jest od Ciebie by stwierdzić czy właściwe... Fajne śmigła można nabyć w ABCrc ,węglowe od quadów,znakomite do takich modeli,lekkie ,sztywne,slowflyer. Wg mnie masz za duży czyli ciężki pakiet ,nie wiem czy to sugerowany jeśli tak to nieporozumienie . Może na początek pobaw się ze środkiem ciężkości ,przesuń do tyłu ,teoretycznie i praktycznie model powinien mniej Ci się zwalać na skrzydło. Generalnie to fajny modelik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 19 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Sugerowany to 5000mah , spróboje na jakimś pakiecie np 3000 mah jak będzie się zachowywał model .Na 5500mah latałem 12min i zostało 3,65 na celi , Miernik lipo można ustawić na 3.2 tak by jeszcze nie odcieło prądu na regulatorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodi Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Kamilu slychac cos nowego odnosnie extry? Ja mam sbacha z tej firmy tez cegla na 5000mA 4s. Sory ze odkopuje ale ciekaw jestem osiagniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 6 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Witam wszystkich po długim czasie nie obecności ,Extra stoi od jesieni z braku odpowiednich lipoli , posiadam 2 x 2200 4s 25c ale już trochę zjechane przez Mx2 , za ładna jest by z tak błahego powodu uległa uszkodzeniu Od jesieni latam tylko Su31 Epp 3D elektryk i Fun Fly em z Dle 55 ;p przymierzam się na kupno jakiegoś Yaka 54 pod DLE 55 lub Su 31 do konkretnego latania , ale ze względów na problem z miejscem do startu najpierw muszę przygotować jakąś łąkę na przyszłą wiosnę . a co do lipo ponad 5000 mah na taki model jak Extra 330 czy Sbach to o wiele za dużo ... Przy 2800 - 3300 mah na pewno było by bardziej przyjemne w sterowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 7 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 Pakiet 5000 mAh jest zdecydowanie za duży , choć z drugiej strony czy sprawdzałeś czy na tym śmigle model idzie z zawisu do góry . Trzymając model w ręce powinien wyrywać się z zawisu do góry , bo jak nie to większe śmigło . A 2400g to wcale nie dużo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos1600 Opublikowano 7 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 od zawisu odejdzie z pakietem 5000 ale przy dużej szybkości i przy ostrym zaciągnięciu do pionu w Extrze aż wyginają się skrzydła .. Ewidentnie za duży lipo , może na wiosnę za jakieś oszczędności uda mi się kupić odpowiednie lipo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 To , że wyginają się skrzydła to raczej wina zbyt miękkiego bagnetu a nie pakietu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 10 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Jak mają się nie wyginać jak dźwigar stanowi rurka fi 10 mm ? Swoim latam na pakietach 4500 mah i jest ok. Pękający kadłub to norma, ja wzmocniłem miejsce za kabiną rowingiem węglowym. Problem stanowi też kołpak, trochę trzeba się pomęczyć żeby go precyzyjnie wycentrować, bez tego zabiegu wpada w straszne wibracje. Kolejnym niedociągnięciem jest ster wysokości, połączenie prawej i lewej jego części to żart, proponuję pod tą sklejkę wstawić na żywicę chociażby odpowiednio ukształtowany pręt stalowy, w swoim lutownicą wybrałem piankę i wypełniłem rowingiem przykrywając z powrotem fabryczną sklejką. Fabryczny montaż zawiasów SK strasznie ogranicza jego wychyły, proponuję je wymienić (są takie sobie) i wkleić nowe tak żeby można było uzyskać większe wychylenia. Podobnie wygląda sprawa zawiasów w SK, warto im się przyjrzeć ponieważ wysuwają się z pianki po ostrzejszym lataniu. No to pomarudziłem, ogólnie modelik fajny można po paru udoskonaleniach dobrze się bawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi