milo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Wszystkiego można dowiedzieć się tutaj http://forum.aerodesignworks.eu/viewforum.php?f=80 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Fajnie dzieki MILO mam co poczytac,na wieczor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 A także dwa "Orliki"....na zdjęciu mój. P2165619.JPG A drugi Orlik wygląda tak 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 7 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Chciałbym wszystkim na forum przybliżyć jaki urok może mieć "easy". Nie koniecznie, ,jak pisałem wcześniej, musi być to kosztowna pół makieta aby cieszyć oko modelem w powietrzu. Oto oblot mojego "Liska" II.W pełni się zrehabilitował w stosunku do swojego poprzednika. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 8 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Witam,szybownictwo to jednak poezja latania,gratuluje ślicznego modelu.Panie Mirosławie według jakich planów był budowany Lis?są gdzieś dostępne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 8 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Model ma szansę zostać rozrysowany w CAD.Nie wykluczone ,że będzie możliwość wykonania formatek.Trochę cierpliwości. Proszę śledzić nasze poczynania na forum ADW (adres jest w temacie). .Zależy nam bardzo aby ideę "easy" upowszechnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Z nowym sezonem nowe modele. "ADW Easy" ma się dobrze . Do oblotu szykowany jest jeden klasyk jakim jest "Pirat". W kolejce na ukończenie czeka następny. Przecież "Mucha 100 musi także znaleźć się w naszej stajni. Buduje się także piękna "Mewa" kolegi z południa . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Jesienne i zimowe wieczory sprzyjają dokończeniu zaczętych projektów. Wreszcie chyba uda mi się tę "Muchę" wyrychtować na nowy sezon. Do modeli "easy" niebawem dołączy nowa wersja "Muchy ter" budowana przez kolegę "milo". Tak więc będą już trzy "Muchy". Jak piękne są te modele i jak ładnie szybują pokazuje filmik z oblotu "Mewy" kolegi "molej".Prawdziwe , przepiękne cacko. https://www.youtube.com/watch?v=VEnYJvmnUZc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 13 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2019 W stajni modeli "easy' pojawiła się nowość. Nie pochwalił się tym Tomek z Gdańska, to ja za niego to zrobię. Wykonał piękny model, pięknego historycznego polskiego szybowca "Czajka bis". Ten model dla Tomka to nowe doświadczenia. Wszyscy z niecierpliwością czekamy na oblot. W budowie jest także "Zefir 2". Dla mnie też będzie wyzwanie bo chcę wykonać go z klapami. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 "Mucha ter" easy wersja 2 czeka na oblot. Więcej informacji na forum ADW. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Piękna ta Muszka. Na ziemi cieszy oko a w powietrzu jeszcze bardziej będzie je cieszyć . Poniżej elbląscy piloci przed aeroklubowym hangarem na tle oryginału. Jeden z tych panów był moim późniejszym instruktorem szybownictwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Wśród modeli "ADW Easy" poczytne miejsce musi się znaleźć dla pięknego szybowca jakim jest "Zefir 2".No cóż, za dużo modeli tego szybowca nie lata. Tak więc, musiał powstać i czeka na oblot. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Szanowni Koledzy Czy jest szansa na kupienie wyciętych żeber i wręg do któregoś z modeli ADW_Easy plus plany - oczywiście najlepiej jak najbardziej kompletnego zestawu. Wycinanie we własnym zakresie niestety nie wchodzi w grę. Bardzo proszę o informację. Co prawda regularnie przeglądam forum ADW, ale do tej pory nie mam na nim swojego konta - dlatego próbuje tutaj. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Kilka jest dostępnych w formie formatek, pobierasz wysyłasz do kogoś kto wycina i masz mini zestaw. O inne to trzeba by pisać prywatne wiadomości do autorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Bardzo dziękuję za informację. Ciągle mam nadzieję, że może ktoś ma coś na zbyciu. Inaczej czeka mnie poszukiwanie gdzie można by takie formatki wyciąć lub wypalić. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Opcji trochę jest, nawet tu na forum się koledzy dysponujący laserem ogłaszają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej44 Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Wielkie dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 8 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Lądowanie nową Muchą ter easy w wykonaniu Milo VID_20200308_140805.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 28 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Pogoda dopisuje więc latamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepcio Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Dla Muchy ter pojawiła się konkurencja. Młodsza siostra, SZD-12A Mucha 100A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi