Damian73 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam po dłuższej przerwie postanowiłem zbudować model klasy 50 cc. Materiał to głównie styropian pokryty tkaniną szklaną, budowę zacząłem jakieś dwa tygodnie temu, ale z braku czasu postępy idą słabo. Model będzie napędzał silnik DA 50 z tłumikiem pitssa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To czekam co tam ustrugasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dobrze powiedziane, bo przy tym modelu jest mnustwo strugania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Widać Masz talent do strugania, bo fajnie się zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek.riese Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Damian maskę miałeś frezowaną? czy wycinana ręcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Maska jest wycięta ręcznie w styropianie i pokrtya tkaniną szklaną z żywicą, następnie zrobiłem szpachlówkę z żywicy i mikrobalonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Dzisiaj prawie skończyłem maskę, jeszcze trochę szlifowania i będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Świetne to coś - jak to nazwiesz ?? Zastanawia mnie tylko jak Ty przykręcisz silnik do tego wielkiego otworu we wrędze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Rafał jeżeli chodzi o nazwę to jeszcze do końca nie wiem, silnik będzie zamontowany na amortyzatorach tak jak w pralce automatycznej, a tak poważnie to zrobię domek z laminatu dokręcany właśnie do tej wręgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 4 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Damian co tak robota stanęła,ciekawe to coś,strugaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Mirek ciężko z czasem, w tym roku wyjątkowo mnóstwo roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Damian to tylko się cieszyć ,a na model przyjdzie czas w zimie, no nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 16 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2015 Witam, trochę czasu udało się zorganizować i coś tam zrobiłem przy modelu, ale to jeszcze potrwa zanim będzie finał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 bardzo ładnie to wszystko zaczyna wyglądać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 18 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Dzięki Andrzej, ale jeszcze mam z nim sporo roboty, no i zobaczymy co z wagą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Czego będzie trzymało się podwozie? Ta deseczka z nakrętkami kłowymi jest wklejona tylko w styrodur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 19 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Krzysztof, pierwsza sklejka, ta dłuższa jest wklejona w wręgę i przyklejona do styropianu nie styroduru na to tkanina szklana z żywicą, czego na zdjęciu nie widać, następnie ta sklejka o której piszesz i jeszcze od spodu pasek sklejki o szer. 4 cm. również zalaminowany do którego przylega podwozie, taka przekładka o grubości 1 cm spokojnie wytrzymie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msp-elektronik Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Też patrzyłem na tą sklejkę podwoziową i nie wzbudziło to mojego zaufania w razie twardego lądowania. Osobiście związałbym ją na końcu z bocznymi sklejkami przez które przechodzi rura skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Osobiście związałbym ją na końcu z bocznymi sklejkami przez które przechodzi rura skrzydeł. Też tak myślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam, trochę czasu minęło, ale udało się coś zrobić przy modelu, tak więc, silnik dopasowany, kadłub pomalowany podkładem, lewy statecznik też gotowy, pozostaje skończyć prawy statecznik i skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi