Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 o ile w kozie będzie internet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Uważam, że nie co dzielić skóry na niedźwiedziu. Sam zamówiłem serwa za niewilką kasę i zobaczymy co będzie (realnie swoje szanse na otrzymanie tego co zamówiłem oceniam co najwyżej na 50% w związku z powyżej wymienionymi powodami ). Przypomnę tylko jakie dyskusje odbywały się na tym forum związane z HobbyKingiem (szczególnie na początku). Pożyjemy zobaczymy ... i albo kupie pare serw w dobrej cenie , albo np. bardzo drogą paczkę orzeszków tudzież innych kamyczków. Stare porzekadło mówi: " Kto nie rezykuje , ten w kozie nie siedzi " . Oczywiście nie omieszkam się pochwalić swoim szczęsciem w obydwóch przypadkach Witam wszystkich-jak pisalem otrzymuje od firmy prywatne informacje z ktorymi dziele sie z Wami-Nie mam nic wspolnego z ta firma ale oni wciaz przysylaja do mnie kolejne informacje i tu za bardzo mi sie to nie podoba-to jest moja odpowiedz na watpliwosci pisane przez kol.Bartka.Prawdopodobnie bylem jednym z pierwszych co do nich napisali i dlatego teraz tak mnie wykorzystuja a ja jak pisalem NIE MAM NIC WSPOLNEGO Z TA FIRMA i prosze mnie nie winic za ewentualne porazki.Ja sie tylko zapytalem Was czy ktos juz mial z nimi cos wspolnego.Jeszcze dzisiaj rano dostalem informacje ze szefostwu firmy nie podoba sie nasza dyskusja bo za bardzo Ich oczerniamy.Na dodatek z tego powodu od dzisiaj do poludnia zaczna zmieniac ceny a nie jak bylo zaplanowane jutro-podniosa je o 20%.W tym momencie podejmuje decyzje o nie informowaniu Was o tym co mi przysylaja-nie bede tzw kozlem ofiarnym-mam tego dosc ale bede obserwowal jak sie sprawy potocza.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 I pozamiatane Właśnie zmieniaja ceny na "normalne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Witam. Ceny już się zmieniły, w trakcie składania zamówienia podskoczyły mi, i to nie o 20% ale znacznie wyżej ok 70%. Edit Artur mnie wyprzedził i tak jak pisze ceny są już o wiele większe, na pewno nie jest to 20% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A liczyłem na Taranisa za 550... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 A mogłem ja głupi kpić wczoraj Radiolink AT9 za 250zł... Dzisiaj już za 450zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dlaczego firma, która ma w jednym miejscu, na forum, iluś potencjalnych Klientów, nie informuje nas bezpośrednio, tylko przez kogoś? Wstydliwi są, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Lipne to tłumaczenie... Jak rozumiem, politykę cenową firmy ustanawia się pod jednego potencjalnego zbiorowego klienta, którym jest forum internetowe poświęcone modelarstwu? Jedno z wielu for o tej tematyce? I w zależności od tego, co tam w ciągu kilku godzin na forum napisano najpierw daje się 7% zniżki by za chwilę podnieść ceny o 70% ?? To się nazywa chyba "frontem do klienta", czy jakoś tak... I co, podnoszą ceny wszystkiego, nie tylko artykułów modelarskich? Skomplementowano ich także na forach elektronicznych czy to taka forma odpowiedzialności zbiorowej? Przychodzi mi jeszcze jedno tłumaczenie, że przekręt był zbyt oczywisty i trzeba trochę zamącić obraz, ale mam nadzieję, że się mylę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amatorsky Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Lipne to tłumaczenie... Jak rozumiem, politykę cenową firmy ustanawia się pod jednego potencjalnego zbiorowego klienta, którym jest forum internetowe poświęcone modelarstwu? Jedno z wielu for o tej tematyce? I w zależności od tego, co tam w ciągu kilku godzin na forum napisano najpierw daje się 7% zniżki by za chwilę podnieść ceny o 70% ?? To się nazywa chyba "frontem do klienta", czy jakoś tak... I co, podnoszą ceny wszystkiego, nie tylko artykułów modelarskich? Skomplementowano ich także na forach elektronicznych czy to taka forma odpowiedzialności zbiorowej? Przychodzi mi jeszcze jedno tłumaczenie, że przekręt był zbyt oczywisty i trzeba trochę zamącić obraz, ale mam nadzieję, że się mylę... Jak na to wszystko patrze to zastanawiam sie jak mozna w doslowne pare godzin sprzedac ok100 aparatur i raptownie ze stanu magazynowego w ilosci 15-20sztuk danego sprzetu robi sie nagle 0.Na dodatek byla noc-troche to dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Jeszcze dzisiaj, ok.10:30 kupiłem Yizhan Tarantula X6 za 175zł... oczywiście "za pobraniem".... Zobaczymy, czy przyjdzie Co ciekawe, moje zamówienie ma nr.31 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 oprócz cen zrewidowali również stany magazynowe - chyba, że ktoś wykupił w ciągu ostatnich siedmiu godzin wszystkie 18 FS-i6 (http://okazjonarium.pl/FlySky-FS-i6-6CH-2-4GHz-odbiornik-iA6-p39686) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Przy dobrych cenach to nie jest problem, zauważ, ile ostatnio zakupiono aparatur Turnigy i-10 mode2 na stronie HobbyKinga. Pytanie brzmi, czy te aparatury co się sprzedały były tylko wirtualne czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wydaje mi się, że to najlepsza reklama na wejście firmy na rynek, taka burza na forach, przynajmniej w dziale Hobby, myślę że w innych asortymentach było podobnie, narobili hałasu a niewiele sprzedali w związku z obawami, zresztą uzasadnionymi bo cudów ni ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 no rzeczywiście ceny już są mniej atrakcyjne. A teraz sie przyznać ilu sobie w brodę pluje że nic nie zamówiło bo mnie trochę skręca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Tutaj nie ma co porównywać, wyprzedaż HobbyKing vs nowo powstały sklep z ujemną reputacją? Ujemna, bo ceny to 60% Azjatów, a to na zaufanie nie robi dobrze. HobbyKing ma więcej odsłon na godzinę niż ten sklep ma w ogóle (póki co). Czy to dobra reklama? Nie jestem pewien. Ja tam nie kupię bo widać, że kombinacja alpejska a skończy się pewnie na Banggood Dropship/Wholesale z częściowo lokalnym magazynem. Tym, którzy zdołali złożyć zamówienie i dostaną paczki z sprzętem i zapłacą tylko tyle ile stało na stronie - pogratulować. Ktoś o kozie wcześniej pisał. Następnym razem też wezmę coś za pobraniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 I wracamy do sprawdzonych "dostawców" HobbyKing, BangGood... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Wczoraj kliknąłem w kilka rzeczy: http://okazjonarium.pl/Walkera-QR-X350-2-4GHz-BNF-p38465 Było 18 sztuk, wszystko się sprzedało... http://okazjonarium.pl/Model-MPX-EXTRA-300-p35456 Było 18 sztuk, wszystko się sprzedało... http://okazjonarium.pl/Gama-2100-KIT-elektroszybowiec-p35350 Było 18 sztuk, dwie zostały... http://okazjonarium.pl/FlySky-FS-i6-6CH-2-4GHz-odbiornik-iA6-p39686 Było 18 sztuk, wszystko się wyprzedało... Słuchajcie - może ktoś z doświadczonych kolegów którzy prowadzą sklepy modelarskie mnie sprostuje, ale jak dla mnie to interes idzie jak się patrzy. Jednego dnia poszło tyle towaru, że zanim przyjdzie następny kontener z Chin można chyba sobie zrobić ze dwa miesiące wakacji na Bahama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Z tego co widzę zniknęło też ograniczenie pobrania do 200zł i reklamacje według ich regulaminu są teraz przesyłane na ich koszt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artu Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Czyli zaczynają działać jak "normalny sklep" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 1 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Tak jak pisałem - frontem do klienta Zupełnie tak, jakby ktoś dopiero zaczął organizować sklep i wszelkie wnioski z naszej dyskusji wprowadzał w życie. A tu cenę podniósł, a tu zmienił ilość dostępnych egzemplarzy, a tu zmienił regulamin... Rewelacja. Ja naprawdę nie znam sklepu, który by tak szybko reagował na vox populi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi