Skocz do zawartości

Hawker Hurricane

EnzO_CK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Enzo - spokojna głowa.

Czyli zbiornik zrobiłeś mniej więcej zgodnie z drugimi zaleceniami. Ja zawsze podpieram półeczką. No chyba, że mam model ze styroduru - to wtedy zbiornik wchodzi na ścisk.

Czemu uważasz, że to najgorszy model na forum? Chodzi Ci o malowanie?

Kombat to kombat. Możliwe, że rozkwasisz go w pierwszej walce...

• Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Również dobrym, bo lekkim, sposobem mocowania jest wklejanie wyposażenia w bloki EPP .Nauczyłem się tego od Marka z cyber-fly i się sprawdziło w różnych kraksach.F4u Corsair wychodzi 1050-1120 g wagi z silnikiem Os max .25 i serwami na matalowych zębach TPMG16 ,gaz zwykły Eskay,pakiet kokam 620 + BEC.

<a href=705a4ec64d2bce17.jpg' alt='705a4ec64d2bc

Opublikowano

. Chodzi mi o to, że waga wychodzi ok. 800g :!: . Czyli sam kadłub + silnik z tłumikiem + zbiornik + skrzydła + statecznik.

A po za tym SW nie jest zbyt równo i jedno z mocowań gum tez :oops:.

Co ja sie martwie. Będe chciał pójde na zawody i sie powbawie :twisted: .

obraz007ta6.jpg

obraz009qv7.jpg

obraz010rm8.jpg

obraz011dv4.jpg

Moze nawet nie jest źle.

Dziękuje za słowa otuchy :!: :D

Opublikowano

Ten zbiornik to Ci od razu wyleci na pierwszym zakręcie .Te modele lataja 150 km/h.Upchaj go chociaż twardą gąbką lub zabezpiecz jakoś inaczej /balsa lubi się odkleić od drgającego laminatu/No i sprawdź czy poziom paliwa jest w jednej osi z rozpylaczem gażnika.Wysokość zbiornika najłatwiej sprawdzić na hamowni czytaj-desce przykręconej do stołu.

Opublikowano

Jest zamontowny w łożu. Niżej sie nie dało. Będzie tak w czymś przeszkadzać? Zamontowany jest tak jak była dziura pod wręgę.

Pozdrawiam

Opublikowano

Aha, no przy tym łożu to raczej nie pójdzie niżej.

Pewnie waga wyjdzie trochę ponad 1kg. Jak będzie dobrze wyważony i miał dobre kąty na silniku to powinien latać.

Opublikowano

Jakby był silnik tak zamontowany, nie dopuszczą mnie do zawodów?

Bo inaczej się go zamontować nie da, chodzi np. o chłodzenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Janek - ty masz Hawkera. Jak to jest u ciebie?

W sumie nawet to dobrze, ze silnik jest wysoko, bo przy lądowaniu bede miał "prawie jak podwozie" :D

Pozdrawiam

Opublikowano

a) zajrzyj do słownika języka polskiego komplement

B) dwóch kolegów dzielnie ci sekunduje w budowie modelu - piszą o konstrukci, zawodach, walce. Fajnie

Ale z tego wątku wynika że o technice modelarskiej wiesz niewiele, to twój pierwszy model, a na dodatek nie był on dla ciebie łatwo dostępny. Więc przypominam, że jeszcze powinieneś nauczyć się latać, bo ten model jest naprawdę trudny w pilotażu. Trochę szkoda zapału, pracy i pieniędzy na kilkunastosekundowy lot. A niestety tyle obstawiam. Tyle. Fajnie jest być napalonym na zawody, to daje fajną motywację. No więc jeszcze jest potrzebny ktoś o spojrzeniu realistycznym, bo oczywiście kibicuję twoim początkom.

Opublikowano

I co tego, że będe się uczył latać na tym modelu. Najwyżej sie rozbije to zrobie następny. Jak sam powiedziałeś. Poćwicze warsztat.

1. Miał ktoś może do czynienia z aparaturą FUTABA 4YF ?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.