japim Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Enzo - spokojna głowa. Czyli zbiornik zrobiłeś mniej więcej zgodnie z drugimi zaleceniami. Ja zawsze podpieram półeczką. No chyba, że mam model ze styroduru - to wtedy zbiornik wchodzi na ścisk. Czemu uważasz, że to najgorszy model na forum? Chodzi Ci o malowanie? Kombat to kombat. Możliwe, że rozkwasisz go w pierwszej walce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Również dobrym, bo lekkim, sposobem mocowania jest wklejanie wyposażenia w bloki EPP .Nauczyłem się tego od Marka z cyber-fly i się sprawdziło w różnych kraksach.F4u Corsair wychodzi 1050-1120 g wagi z silnikiem Os max .25 i serwami na matalowych zębach TPMG16 ,gaz zwykły Eskay,pakiet kokam 620 + BEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 . Chodzi mi o to, że waga wychodzi ok. 800g :!: . Czyli sam kadłub + silnik z tłumikiem + zbiornik + skrzydła + statecznik. A po za tym SW nie jest zbyt równo i jedno z mocowań gum tez :oops:. Co ja sie martwie. Będe chciał pójde na zawody i sie powbawie :twisted: . Moze nawet nie jest źle. Dziękuje za słowa otuchy :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Ten zbiornik to Ci od razu wyleci na pierwszym zakręcie .Te modele lataja 150 km/h.Upchaj go chociaż twardą gąbką lub zabezpiecz jakoś inaczej /balsa lubi się odkleić od drgającego laminatu/No i sprawdź czy poziom paliwa jest w jednej osi z rozpylaczem gażnika.Wysokość zbiornika najłatwiej sprawdzić na hamowni czytaj-desce przykręconej do stołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Zaraz po sesji został wzmocniony gąbką. Oprócz tego zbiornika nie ma innych zastrzeżeń to poprawie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 A czemu silnik jest tak wysoko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jest zamontowny w łożu. Niżej sie nie dało. Będzie tak w czymś przeszkadzać? Zamontowany jest tak jak była dziura pod wręgę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 To do położenia silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Aha, no przy tym łożu to raczej nie pójdzie niżej. Pewnie waga wyjdzie trochę ponad 1kg. Jak będzie dobrze wyważony i miał dobre kąty na silniku to powinien latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 A to maroko Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zamontuj silnik do dołu cylindrem i po problemie a pozaty to masz łoże przykręcone tak jakby miał być cylindrem do dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Chodzi o to aby oś silnika była jak w oryginale. Cylinder w dół to kiepski pomysł, będzie się nim tłuc w ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jakby był silnik tak zamontowany, nie dopuszczą mnie do zawodów? Bo inaczej się go zamontować nie da, chodzi np. o chłodzenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Janek - ty masz Hawkera. Jak to jest u ciebie? W sumie nawet to dobrze, ze silnik jest wysoko, bo przy lądowaniu bede miał "prawie jak podwozie" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 EnzO, spoko , ten model nie doczeka zawodów, chyba, że na nich odbędziesz swój pierwszy lot :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Jestem ciekaw jak ty byś sobie poradził z kombatem, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Ja - kiepsko, to co nas różni to świadomość tego :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Mam prośbe. Nie zapełniaj tego tematu komplementami, bo to nikomu nie pomoże a nawet zniechęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 a) zajrzyj do słownika języka polskiego komplement dwóch kolegów dzielnie ci sekunduje w budowie modelu - piszą o konstrukci, zawodach, walce. Fajnie Ale z tego wątku wynika że o technice modelarskiej wiesz niewiele, to twój pierwszy model, a na dodatek nie był on dla ciebie łatwo dostępny. Więc przypominam, że jeszcze powinieneś nauczyć się latać, bo ten model jest naprawdę trudny w pilotażu. Trochę szkoda zapału, pracy i pieniędzy na kilkunastosekundowy lot. A niestety tyle obstawiam. Tyle. Fajnie jest być napalonym na zawody, to daje fajną motywację. No więc jeszcze jest potrzebny ktoś o spojrzeniu realistycznym, bo oczywiście kibicuję twoim początkom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 28 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 I co tego, że będe się uczył latać na tym modelu. Najwyżej sie rozbije to zrobie następny. Jak sam powiedziałeś. Poćwicze warsztat. 1. Miał ktoś może do czynienia z aparaturą FUTABA 4YF ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.