qba Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Masz jakiś film z pokładu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Niestety dopiero w piątek gimbal wydrukowałem i poskładałem do kupy, więc nie miałem czasu polatać.Musiałem projekt gimbala trochę przerobić bo silniczki które kupiłem mają dziwny rozstaw śrubek zamiast 16/18mm mają 16/19mm.No i jeszcze muszę wydłużyć nieco go w pionie, bo ma małe kąty ROLL, a miejsca na dole jeszcze sporo więc centymetr niżej da większe możliwości, a nie zaszkodzi.No i trzeba by jakąć rączkę z lipolem wymyślić żeby móc gimbal w ręku używać. I do tego jakiś sprytny system montażu, żeby łatwo było przekładać. Coś jak w GoPro Karma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Witam, Zamówiłem zestaw FPV do F450 i mam prośbę podpowiedzcie proszę gdzie dostanę przejściówkę z mini jack (gniazdo) na micro jack (wtyczka) do przesyłu sygnału video? W popularnych sklepach typu media markt znalazłem tyle że tylko do sygnału audio... Na allegro też jakby nie było tego typu przejściówek wszystkie kurcze do dźwięku. Potrzebuję połączyć za pomocą tej przejściówki gogle quanum V2 z odbiornikiem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Taka do audio też może być, one są 1:1. Jeżeli nie będzie działać to być może trzeba będzie rozciąć i zamienić gorące żyły w kablu lutując je na przemian.Ale na 99% będzie działać taki audio. To jest sygnał analogowy 1V więc ten kabelek audio podejdzie bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 po długich poszukiwaniach znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/adapter-jack-4polowy-4p-wtyk-2-5mm-gniazdo-3-5mm-i6054442346.html Powinien być chyba dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Podbijam temat Na jakich śmigłach najlepiej Wam sie lata z chińskimi silnikami? oraz czy jest sens zmiana na silniki dji? Cały czas walczę z wibracjami stąd pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Wszystkie silniki są Chińskie Ja mam te czerwone a'la DJI 920KV i latam na HQPropach 1045 i jest całkiem przyjemnie. Wytaptapane z Nexusa 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Jest spora różnica między tymi ala dji a tymi złotymi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Śmigła się nie odkrecają Przetestowalem swój gimbal i jest cacy. . Zero jello Wytaptapane z Nexusa 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Witam odświeżę trochę wątek. Mam takie pytanie, u mnie w mission plenner na mapie Quad przemieszcza się w polu mniej więcej 6 na 6 metrów, nie stoi stabilnie w miejscu tylko cały czas pływa, czy tak może być do pierwszego startu czy lepiej coś poprawić żeby Quad stał stabilnie na mapie MP, jak to u was jest ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 10 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 Jak jestes w domu to raczej normalne ze wzgledu na kiepska dokladnosc GPS w pomieszczeniach Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Tak sprawdzałem to w domu, dzięki Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Czym mniejsza rozbieżność tym lepiej. Zawsze należy zmniejszyć ją to minimalnych wartości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Mam problem z orientacją kompasu, ogólnie Quad wisi zadowalająco, przemieszcza się w locie dosłownie o 20 30 cm, problem pojawia się dopiero jak włączy się failsafe lub włączę rtl, Quad zamiast wracać na miejsce startu leci sobie w siną dal. kompas i gps mam dokładnie taki W MP mam ustawione roll 180 niby zalecane jest Rotation Roll 180 ale u mnie w MP jest tylko Roll 180. Kolejny problem jest taki że po uzbrojeniu silników zaczynają się obracać a właściwie jeden lub dwa się kręcą a reszta drga, jak dam lekko gazu aż wszystkie ruszą i cofnę manetkę do zera to już ładnie wszystkie się kręcą, jak to wyłączyć tak żeby po uzbrojeniu silniki stały lub podnieść lekko obroty tak żeby wszystkie się obracały?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Jak masz zamocowany GPS? Zdjecie daj. Poszukaj w parametrach jest gdzies na pewno opcja zeby silniki stawaly na throttle na minimum. Przydatna funkcja przy lądowaniu w stabilize. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Gps jest na stojaku o tak Strzałka na płytce i ułożenie kompasu na płytce odpowiada strzałce na obudowie z góry gps-a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Sprawdz czy w MP jak ustawisz kopter przodem na polnoc to zolta i czerwona linia na mapie wskazuja polnoc czy gdzies w bok/do tylu. I czy obracaja sie zgodnie z kierunkiem obrotu koptera. W jakien wersji masz APM? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 No właśnie z tym mam problem bo gdy obracam kopterem w koło to on w MP się obraca ale i cofa się sam, to znaczy obrócę go o 30 stopni to na początku obróci się ale po chwili i tak wróci sam do poprzedniej pozycji, nawet jak obrócę go o 180 stopni to potrafi w MP ustawić się do poprzedniej pozycji, APM to 2,6 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 A kompas skalibrowales prawidlowo? Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.CEKALA Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Tak komunikat był na końcu kompas sukces full wieczorem dam filmik i zdjęcia jak wrócę do domu jak to wygląda w MP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi