MareX Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ale metalowe krzywiki nie maja chyba tego podcięcia, więc frez będzie chodził i po blasze i po krzywiku? Muszę to sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Marek... a ileż to roboty zrobić sobie takie podcięcie poprzez naklejenie od spodu krzywika kilku warstw tzw. "gęsiej skórki" (papierowa taśma samoprzylepna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Gdybym to ja robił, to te drzwiczki nakleiłbym z innej blaszki, np po piwie (dla bajeru od wewnętrznej strony możnaby ją nawet w niektórych miejscach naznaczyć nitami, albo puknąć jakimś czworokatnym narzędziem aby powstał zamek ). Linie proste na osłonie możnaby chyba zarysować ostrym narzędziem (jeżeli nie to jakoś frezować), ale raczej po wygięciu osłony bo inaczej może się w tym miejscu załamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ja mam taką przystawkę w do chińskiego dremela: Sprawa specjalnych liniałów wówczas odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Proponowałbym luknąć tutaj, wcześniej przytrzymując szczękę. Blaszka aluminiowa i nic więcej. http://www.iskraproject.com/strona10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 No a co innego proponowałem? Ciąć i kleić balcha po blasze jako sposób najprostszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Bardzo ciekawy projekt z tą iskierką. Szkoda tylko że już od tak dawna temat nieaktualizowany Czyżby projekt umarł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Tak wyglądają linie podziału zrobione iglakiem okrągłym i wypełnione lakierem czarnym. Lakierem rzadkim nawilzam delikatnie szmatkę i wcieram zostają tyko czarne wgłębienia. Resztki lakieru z gładkiej powierzchni usuwam szmatką lub filcem z pastą do polerowania. Te linie podziału robiłem około 15 minut,mozna to robic pomału i dokładnie,nie robiłem tego na model, tylko do fotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pleses Opublikowano 18 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Czy mógłbym prosić o zdjęcie makro takiej linii? Najlepiej tak aby "złapac" któryś z katów prostych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 Ta końcówka do "Chinodremela" b. mi sie spodobała! Muszę poszukać, ale do tej pory nigdzie nie widziałem. Za to widzę , że sposobów rozwiazania tego mojego dylematu jest kilka ,wiec nie pozostaje nic innego jak praktyczne experymenty na kawałku blachy O efektach - poinformuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.