robloz Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Aby odsapnąć trochę od dłubania w balsie (budowa D-31 Turbulent) i mieć modelik na każdą okazję, zakupiłem ten zestaw. http://www.napolskimniebie.pl/index.php/sklep/na-polska-nute/pzl-m18-dromader-detail Dokładnej relacji nie będę zamieszczał, bo ona już była. Jakież było moje zaskoczenie, gdy Marek zaproponował dokupienie wydrukowanych na 3mm. piance okładek na ten model. Kilka fotek z oklejania Cdn. za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 hehe - skórka sezonowała się dwa lata... nie powiem ile spędziłem czasu żeby ją rozrysować... zdobyłem super dokumentację - wiec starałem się "policzyć" śrubki i nity ciekawy jestem jak będzie wyglądać na modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zanosi się, że będzie super. Zastanawiam się czy nie pokryć lekko całości lakierem bezbarwnym. Skrzydła zrobiłem jako jedną całość , ale odejmowane. Myślę też nad oświetleniem, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 ech.. gdyby druknąć to poszycie n a1mm depronie.. to byłby BAJER! lakier - ok - tylko zrób próbkę - bo niektóre lakiery potrafią unicestwić nadruk UV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dla mnie ,dla którego malowanie i /lub zdobienie modelu,to kara za niepopełnione grzechy -rewelacja.Brawa dla P. M. Rokowskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDEKPIRANIA Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 to mój Dromek w trakcie budowy, kryty lakierem sam. klapa pokryta fornirem drewnianym gr. 0.1 mm Aby odsapnąć trochę od dłubania w balsie (budowa D-31 Turbulent) i mieć modelik na każdą okazję, zakupiłem ten zestaw. http://www.napolskimniebie.pl/index.php/sklep/na-polska-nute/pzl-m18-dromader-detail Dokładnej relacji nie będę zamieszczał, bo ona już była. Jakież było moje zaskoczenie, gdy Marek zaproponował dokupienie wydrukowanych na 3mm. piance okładek na ten model. Kilka fotek z oklejania Cdn. za jakiś czas. Gdzie można kupić takie oklejanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 To jest komplet z modelem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRC Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 może u pana Marka.R trzeba by zapytać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 9 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Okleina kupiona oddzielnie,a czy jest dostepna w sprzedaży to pytanie do Marka. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDEKPIRANIA Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Koledzy gdzie i jakie najlepiej kupić podwozie,serwa,silnik, smigło 4-łopatowe,regiel do modelu dromadera Morlock Family, chciałbym to kupić w jednym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 W każdym prawie sklepie modelarskim dostaniesz wszystko oprócz śmigła 4-łopatowego.Mam ten sam model i latał na "zwykłym " Było dobrze ale wyglądało kiepsko.A skleić z dwóch nie mogę dopóki nie dorobię się odpowiednio długiego mocowania śmigła/śmigieł na oś silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDEKPIRANIA Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 W każdym prawie sklepie modelarskim dostaniesz wszystko oprócz śmigła 4-łopatowego.Mam ten sam model i latał na "zwykłym " Było dobrze ale wyglądało kiepsko.A skleić z dwóch nie mogę dopóki nie dorobię się odpowiednio długiego mocowania śmigła/śmigieł na oś silnika. a gdzie kupowałeś i jakie wypo. do tego modelu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Po dłuższej przerwie kilka nowych fotek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 avast zablokował zdjęcia , robak jakiś był Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 27 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Piękny ten model, jestem pod wrażeniem jego sylwetki, nie mozna pomylić z innym samolotem na polskim niebie. Zdjęcia avast zablokował, ale oglądałem na telefonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 avast zablokował zdjęcia , robak jakiś był Z tym avastem to nie wiem co jest. Problem się pojawił jak na serwerze w którym mam zdjęcia coś "dłubali", Najpierw zniknęły zdjęcia ze wszystkich relacji, a póżniej zaczął się ten problem. Ja mam na innych komputerach inne programy i żaden nie blokuje. Na moim forum rcplock jest to samo, u wszystkich co mają avasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 w ramach treningu rysowania 3D - powstał silnik do Dromaderka - właśnie się drukuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robloz Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Marek, potrafisz zdenerwować. Wiadomo jaka będzie cena? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 hehe, Robert poczekaj az silnik zacznie działac cholera wie ile to będzei palić a tak serio: projekt zrobiłęm dla fanu - lae zobaczymy ile to sie bedzie drukowac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 5 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Tak nieśmiało chciałbym zaznaczyć , że też pragnąłbym nabyć to serduszko dla mojego wielbłąda ~! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi