Francka Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 http://allegro.pl/katamaran-rc-hpr135-lehner-hifei-mbp-octura-i5872858204.html Normalnie mnie zatkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 No grubo . Czasem niewiedza w temacie, może powodować to że coś wydaje nam się niewyobrażalnie drogie a jest tak faktycznie. Być może to okazja.... Może mike 217 jako specjalista od takich "balji" będzie mógł coś napisać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 25 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 Rafał troche na łodkach się znam , może się zestarzałem , ale cena szokuje . Taniej wyjdzie wypasiony FSR zawodniczy Wiecej wypowiedział by się Andzrej C z Wrocławia , ale elektryki go nie bawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Znalazłem stronę producenta i wychodzi na to, że to naprawdę droga zabawka http://www.hpr-powerboats.ch/Produkte/hpr-135/ i można się tym nawet pobawić https://www.youtube.com/watch?v=iQ-5m5-0KHg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 To model naszego kolegi Ernesta. Poszedł po bandzie jeśli chodzi o wyposażenie i ta cena jest poniżej kosztów. Szkoda, że go nie zabuduje bo to byłby pierwszy w Polsce tak potencjalnie szybki model. Wyposażenie jest bardzo markowe, silniki Lehner to jest najwyższa półka i co by nie mówić ale większość wyników najlepszych każdy z naszych zawodników na Lehnerach robił i nadal niektórzy robią. Moim skromnym zdaniem to wyposażenie jest " przesadzone " i to zabawy ten katamaran można było zrobić o 2/3 taniej. W każdym razie ciekawostka nawet dla Nas szkutników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czyli przereklamowany , można taniej na cześciach nie firmowych , ale szybkosci można pozazdrosić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Taniej niestety będzie oznaczało wolniej bo na innych silnikach nie ukręci tyle obrotów. To jest zestaw do bicia rekordów. W Polsce nie ma ani takich zawodów ani nikt nawet o nich nie myśli.. W Niemczech mają cykliczne imprezy i jest wiele takich modeli. To wyposażenie jest przesadzone do rekreacji moim zdaniem ale jak kogo stać to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Mnie się podoba, ale tyle bym za niego nie dał, w końcu przecież nie lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Mnie się podoba, ale tyle bym za niego nie dał, w końcu przecież nie lata... Paweł lata , wystarczy zakret na pełnym gazie lub wieksza fala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Takie modele nie skręcają . To są typowe łódki do pływania po prostej miedzy bramkami pomiarowymi. Dwie trzy proste i temperatura w środku nie pozwala na więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wywołali mnie, to się do dyskusji włączę. Wyczyn na najwyższym poziomie MUSI kosztować. Nie wiem, czy akurat ten zestaw wart jest tyle, ile chce właściciel. Pewnie jest tyle warty. Wiem ile może kosztować łódka zawodnicza w spaliniakach. Ja za budowę gotowej do startu łódki mniej jak min dwa tys Euro bym nie wziął. Zawodnicza łodka z najwyższej półki FSR15 czy mniejszy jest po prostu tyle warta. V 35 to minimum 3,5 tys Eur. Więc ja się tej cenie nie dziwię . A.C. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 I po dość ciekawej dyskusji, nie wiem czy ten temat jest w odpowiednim dziale.... . Jakby nie patrzeć to nie jest nieciekawa oferta, a po prostu konkretna oferta za konkretny sprzęt. Fakt, dla większości z nas (i dla mnie ) to kosmiczne pieniądze za możliwość zabawy czy hobby ale dla fanatyka,zawodnika ??. Sporadycznie trafiają się takie rarytasy na aukcjach z każdej dziedziny modelarstwa,ostatnio modele latające po prawie 20 tyś zł. i mimo że na pierwszy rzut oka można pomyśleć że kogoś pogięło to po zainteresowaniu się ofertą okazuje się że ona jest naprawdę dobra !. Oczywiście dla większości z nas ,brylujących wśród chińskiego sprzętu,okazji z aukcji,czy od kolegów,modeli reanimowanych, to fanaberie sprzedającego . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Ano... Za jeden taki motor z tego katamaranu można kupić z 7 chińskich. Tylko co z tego jak każdy z tych Chińskich rozsypie się od razu. Amerykanie płacą każde pieniądze ze te lehnery, to są jedyne silniki gdzie wirnik nie jest z klejonych magnesów na rdzeniu a jest z plasterków nakładanych na wał silnika. Te silniki można kręcić ile się chcę , ile łożyska pozwolą i wirnik jest cały. Ten sprzęt jest typowo dedykowany do 1 konkurencji i mimo, że w Polsce to jeszcze fantazja to u naszych Zachodnich sąsiadów jest mnóstwo zawodników i mają cały cykl imprez.. kto wie co będzie za 10 lat w Polsce..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Typowa zabawka dla entuzjastów, cena szokuje ale tu nie ma tanich chińskich zamienników albo ma ciągnąć 200 i kosztować albo... nie kosztować. Znam kilka osób w trochę innym hobby, którzy każdą wolną chwilę i każdy grosz utopią w swojej pasji. Po latach efekty są z reguły wspaniałe, chociaż twórcy do krezusów nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Paweł lata , wystarczy zakret na pełnym gazie lub wieksza fala Co to za latanie, bez sterowania się nie liczy, jak się rzuci kamieniem to też przecież leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Paweł, modelarstwo nie kończy się na lataniu.. Ten model z allegro to na razie zlepek części, trudno nazwać to modelem. Każdy może kupić ale nie każdemu popłynie te 200... Ba.. niech popłynie 100... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Paweł Prauss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Miałem kiedyś krótki epizod w FSR ECO-7 ale szybko mi przeszło (przede wszystkim z powodu pieniędzy - topowy sprzęt po trzech miesiącach nadawał się już tylko do rekreacji - prawdziwy wyścig zbrojeń), łódki i autka nie są dla mnie bo nie latają :-)) Poza tym 200 km/h to strasznie wolno jest... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ten model z allegro to na razie zlepek części, trudno nazwać to modelem. Każdy może kupić ale nie każdemu popłynie te 200... Ba.. niech popłynie 100... To dość sensowne co napisałeś . Paweł ,pełen szacun za osiągnięcie . Są jednak kategorie modelarstwa, gdzie Twoja prędkość to pikuś ,nie dość że tak samo w kółko to bez silnika ! . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No to sprawiłeś Rafale, że poczułem się jak pilot pewnego Horneta z tej opowieści :-)) http://joemonster.org/art/27075 Długie ale naprawdę warto przeczytać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi