Tomek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 W niedziele tydzień z kawałkiem temu na lotnisku w Ułężu tak sobie poszalałem Katną,e aż wióry z niej szły Po 4 czy piątym locie przy pionowym nurkowaniu zaciągnąłem ster wysokości ( uczyłem się latać po kwadracie z beczkami) skrzydełko z hukiem trzasnęło i modelik przy.....ziemił nosem w dół o asfaltową płytę lotniska. Efekt niezbyt dla mnie przyjemny i wzrokowo a jeszcze bardziej finansowo. Model rozbity ,silnik pogięty wał i popękana głowica (może coś więcej ,ale nie rozbierałem go jeszcze) Tak to wyglądało zaraz po kraksie Niestety skrzydło to już miało za sobą 2 kraksy i było nadwyrężone ,a na dodatek poprzedniego dnia mocowałem się z nowym kadłubem z grubszym bagnetem i w pewnym momencie skrzydło nie chciało posłusznie z niego zejść. W końcu zeszło ,ale dostało trochę w kość. Niby z oględzin przez szpary nic nie było widać,jednak musiało nadwyrężyć konstrukcje na tyle ,aby po kolejnych lotach wyrwać całe mocowanie bagnetu z dźwigara. A wszystko przez to ,że chciałem sobie uprościć i zrobić 2 kadłuby do jednej pary skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witaj Tomku. Bardzo przykre zakończenie lotu, to duża strata współczuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Masakra, zamordowałeś Katankę!A tak na poważnie to współczuję bo nie dość że model nie do naprawy to reszta też nieciekawie wygląda, a o finansach już nie wspomnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 To chyba najgorzej rozwalony model jaki dotąd widziałem Szkoda katanki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 :shock: Ale massssssssssssssssakra .... Już przez samo to zdjęcie ciarki po plecach biegają, a co dopiero gdyby tak jeszcze podejść z aparatem i złapać odpowiedni kadr, to wyszedłby z tego fotoreportaż prawdziwej katastrofy lotniczej. 8) Tak na poważnie to wyrazy współczucia, bo modelu szkoda, ale reszty (silnika i pewnie elektroniki) chyba bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 To chyba najgorzej rozwalony model jaki dotąd widziałem Szkoda katanki... Nie gniewaj się, ale jednak mało jeszcze widziałeś, sam Tomek miał dużo fajniejsze kraksy Do Tomka: Nie przesadzaj, nie spociłeś się zbytnio ze zbieraniem szczątków Kiedyś tam, rozsmarowałeś Madmana na kilkunstu metrach świdnickiego lotniska (wtedy, gdy mieliśmy do dyspozycji całe lotnisko) i o ile pamiętam po kilku dniach Madman znowu latał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 jak by to powiedzieć, Katana pokazała swoje wewnętrzne "fuj", to ukryte "phlee" :wink: Tomek, nie łam, sie, nie pierwszy i nie ostatni;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 No niezły kret, mam nadzieje że wyposażenie chociaż ocalało. Choć nawiasem mówiąc jak widziałem jakie polacy potrafią auta wyklepać to sądzę że tą Katankę też by można odbudować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Wyrazy współczucia. P.S. ''Niekoniecznie'' piszemy razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Cóż za swojski widok - ale jak to mówił sąsiad doktora Pasikonika... "Nie ma co rozpaczać, nie ma co żałować mleka rozlanego z kąpielą...". Zobaczysz, zbudujesz nowy - taka już twoja natura... PS Ładny macie asfalt - jakiego żelazka używacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 "Nie ma co rozpaczać, nie ma co żałować mleka rozlanego z kąpielą..." Ja wole mowic "nie ma co rozpaczac nad rozlana sper..." .A tak powaznie ,szkoda,szkoda jeszcze raz szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Nie ma co... Ładnie zawadziłeś o ziemię. Kret był ewidentnie większy od Katany ;] Dla Piotrka: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=4700 <- tutaj jest też ładna kraksa. Zdjęcie na pace dostawczego i na taczce rządzi! Bez urazy dla właściciela. Z tym że: większy model, większe resztki, bo katanę Tomka to bardziej by pasowało pozamiatać niż pozbierać. =====EDITED===== Zapomniałem dodać: Ja wole mowic "nie ma co rozpaczac nad rozlana sper..." Bardzo, bardzo, baaaardzo zabawne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Szkoda jej Ale strata FINANSOWA chyba :| :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Szkoda grata, szczerze współczuję , ale przynajmniej zeszła z honorem - mógł się ktoś zagapić, potknąć/nadepnąć/usiąść :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Zobaczysz, zbudujesz nowy - taka już twoja natura... Pudło już mam nową I jeszcze druga się buduje (kończę kadłub i mogę całość oklejać ,skrzydła są już gotowe. Jedna elektryczna już lata ,a spalina będzie gotowa na sobotę (o ile nie zaliczę Rabki ) Straty finansowe to model + silnik czyli razem jakieś 700zł . Reszta cała Szczerze mówiąc za sposób w jakim stylu lata Katana ,to odpuściłem sobie inne modele . Po Yakach cegłolotach , z którymi sekunda nieuwagi i kret , nie zamienię jej na żaden inny model o podobnych wymiarach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Mój Extrim niedawno miał podobną kraksę tyle, że z kadłuba to mniej zostało niż z twojej Katanki (część w jednym kawałku to stateczniki i kawałek kadłuba na jakieś 2cm przed statecznikami a skrzydła to takie worki z miałem balsowym i prętem węglowym w środku). Teraz jedzie do mnie Katana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 widziałem jakie polacy potrafią auta wyklepać Witam I za każdym razem wiata przystanku autobusowego "wychodziła" ;D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 widziałem jakie polacy potrafią auta wyklepać Witam I za każdym razem wiata przystanku autobusowego "wychodziła" . ..bo durny blacharz nie wiedział jaka to ma być marka i model a tu akurat wiadomo :faja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 widziałem jakie polacy potrafią auta wyklepać Witam I za każdym razem wiata przystanku autobusowego "wychodziła" ;D . Wiem bo kiedyś taką wiatę miałem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Może konkurs kraks zorganizujemy? Glupi żart, szczerze współczuję, czegos takiego nigdy nie widziałem. Szkoda modelu, cześci, pieniędzy... wszystkiego szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.