yarecki61 Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Mam pytanie.Który z wymienionych silników byście koledzy polecili. RCGF-32,lub DLA-32.Chodzi mi głównie o awaryjność,kulturę pracy itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 DLA32 to silnik, na który ostrzyłem sobie zęby. To było ok. 1,5 roku temu.Zdziwiło mnie, że w pewnym momencie zaczęły się pojawiać pojedyncze egzemplarze w bardzo korzystnych cenach. Od właściciela jednego ze sklepów modelarskich dowiedziałem się, że wycofał je ze sprzedaży, bo "nie miały powtarzalnej jakości". Może się coś zmieniło. Do dziś jednak jest rozbieżność w opisach gaźnika: niemal wszędzie pisze, że DLA 32 ma gaźnik Walbro, a na zdjęciach jak byk jest Tillotson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Z tych dwóch najlepszy to chyba byłby ten trzeci DLE. Jest dobry i mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Wybierz ROTO :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Opisz nam Pawle swoje doświadczenia z ROTO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Mam trzy silniki benzynowe DLE 55, ZDZ 40 F3A, Roto 25. W pierwszym po 100 litrach benzyny rozleciało się łożysko sworznia tłokowego. Niestety musiałem wymienić również tłok z pierścieniem. Na razie bez zastrzeżeń....po 5 litrach.... ZDZ 40 ma 101litrów za sobą na rezonansie KS. Piekielnie mocny. Tylko leję paliwo...... Roto ma za sobą 25 litrów......spalanie śmieszne! niecałe 300ml na 15-sto minutowy lot. Tankowanie i w górę...... 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Jak wygląda Twój styl latania tym ROTO? Ile czasu na jaki %gazu, oczywiście orientacyjnie. Jaki model ciągnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Lata w tym modelu....waga ok 6kg. Szału w pionach nie ma. Latanie - pełny zakres drążka od min do max. Nie zwracam specjalnie na to uwagi.......jednak nie zero - jedynkowo . Docieranie; na ziemi cztery zbiorniki (olej mineralny) reszta 5 litrów w powietrzu z czego ok 10 lotów bardzo spokojnych od chmury do chmury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi