misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 czesc. potrzebuje rady na temat jaki duzy musi byc model heli aby uniusl ciezar 3 kg powiedzmy na wysokosc 2 metow, a moze jakies inne konstrukcje latajace bardziej sie nadaja?? za odpowiedzi na moj post z gory dziekuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 A może więcej szczegółów? Do czego to ma służyć, czy ma latać do przodu czy tylko wisieć itp. Helikopter klasy 50 (Raptor 50, Trex 600) powinien unieść taki ciężar, ale w locie będzie raczej trudno go dobrze opanować. Tu masz film gdzie Raptor podnosi podobno 6 funtów (ok 2,2 kg) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 6 funtów (ok 2,2 kg) 2.7 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Racja racja, literówka, a raczej cyfrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 a ile taki heli kosztuje?? ma on latac w przód w tył i na boki, a jego zadanie to przenoszenia zdalnie sterowanego pojazdu gasienicowego w trudnym terenie w kturym sobie nieporadzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 kolejne misje z kosmosu, ktore nigdy nie zostaną wykonane trex 600 ok 1600zł, nie wiem jak jestes w stanie pilotowac takiego potwora heli, podleciec dokladnie nad pojazd, zaczepic go, dokladnie podniesc i przeniesc w konkretne miejsce i polozyc, po czym wrocic do siebie, skoro nie potrafisz sobie poradzic ze zwykłą przeglądarką internetową, Majac podaną nazwe modelu nie potrafisz sprawdzic jego ceny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Co do pytania to model nie tylko odpowiednio duży musi być ale też mieć zapas mocy silnika... Osobiście myślę, że 3kg to za dużo dla Raptora 50 ze standardowym silnikiem. Poza tym będzie się tym kiepsko sterowało na granicy parametrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 a poco ma nadlatywac nad pojazd i go zaczepiac jesli moze byc na stałe przymocowany do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 to po co ma być pojazd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 pojazd na gasienicach, wyglad podwozia jeszcze w projekcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Rozumiem, że umiesz bardzo dobrze latać śmigłowcem RC ? Bo jak nie to zapomnij ja próbowałem kiedyś podnieść trochę ponad 0.6kg moim Eco8 i nie to że nie dał rady ale ja nie dałem... Dziś pewnie by było inaczej ale heli zachowuje się z takim (jak dla niego bardzo dużym) ciężarkiem dość dziwnie a wręcz nieprzewidywalnie... jakby go ktoś na sznurku uwiązał - ma tendencję do zwalania się dość gwałtownie w różne strony... Jak nie jesteś dobrym pilotem to możesz stracić i model i to co podnosisz. To nie to samo co zrobienie stabilnego zawisu samym modelem - co nie jest takie łatwe - ci co próbowali tej dziedziny wiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 co radzisz?? dac sobie z tym spokój?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Napisz jakie zadanie ma wykonać to "całe ustrojstwo". Pomyślimy, i może do jakiś wspólnych wniosków dojdziemy (budżet jaki powinien być na to) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 pojazd dojezdza do przeszkody kturej niejest wstanie pokonac wiec unosi sie w powietrze przelatuje nad nia, nastepnie laduje i jedzie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 kturej to się pisze przez Ó (nie mogłem nie zwrócić uwagi) A "niejest" piszemy oddzielnie, czyli nie jest :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 aha dzieki lubart ze w odpowiedzi napisałeś jakie błedy popełniłem w pisowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autonomicznie czy nie?? Nic nie napisałeś o misji jaką ma to wykonywać?? Jak ma latać to po co ma jeździć?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 ma to byc pojazg "wszedobylski" ale jak np. na swojej drodze napotka jakas duza przeszkode kturej niebedzie mugł w stanie pokonac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 1. Ortografia 2. Czyli co to u licha ma być? Czołg ze śmigłem na głowie czy heli z kółkami z napędem? 3. W obu przypadkach wersja z pkt 2 wydaje się być trudna do realizacji (za dużo anime?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek1784 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 mam ciezar o masie do 3 kg i chce go uniesc w powietrze i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.