Kazik Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Interesuje sie już modelarstwem od jakiegoś czasu. Wczoraj natrafiłem na wasze forum i porozmawiałem z dwoma doświadczonymi modelarzami . Doradzili mi oni żeby pierwszy model jaki chcę zbudować był to albo Zefir albo RWD-5. Dość długo rozmyślałem nad tym na który z tych dwóch modeli sie zdecydować. Na początku byłem za zefirem ponieważ słyszałem że jest prostrzy w budowie. Jednak ostatecznie zdecydowałem sie na RWD-5 ze względu że w instrukcji dokładnie pisze jakich materiałow użyć oraz są dołączone szablony , co bardzo ulatwi prace takiemu nowicjuszowi jak ja. Teraz pytanie do was. Proszę poradźcie mi jaki silnik serva i cała resztę wybrać do RWD. Moj budżet to narazie 200 zł ale z czasem moze sie on zwiekszyc jeśli 2 stówy nie wystarczą . Oraz moje pytanie nr 2 czy z biegiem czasu bedzie mozliwe wyposażenie tego samolotu w silnik spalinowy ponieważ zawsze silniki spalinowe mi sie podobały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 w rwd 5 nie wsadzisz silnika spalinowego na razie polataj na elektryku jak troche się w tym obeznasz to kupisz lub zbudujesz model spalinowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 co do wyposażenia to: tu zrobiłem Ci chyba najlepsze zestawienie w najtańszych cenach choć nie są to super podzespoły, ale na początek wystrczą. silnik TowerPro 2410-12 (dzwonek) cena ok : 40zł regulator 20A ( E-sky EK2-0600 Regulator 20 A) cena ok 30zł serwa 4x TowerPro SG-90 cena ok 18zł/szt aku np. 3E Model 1800 mAh 11,1V 10C cena ok. 80zł odbiornik E-Sky - EK2-0420A (6-kanałowy) cena ok 60zł kwarc do odbiornika cena ok 20zł smigła GWS kilka szt. po ok 4zł/szt przy lipolkach muszisz zaopatrzyć się w jakąś "dobrą" :devil: ładowarke cena za E-Sky EK2-0851 (7,4V-11,1V) ok 50zł no i oczywiście nadajnik ;D PS zmieniłem pakiet z 2S na 3S :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 regulator 20A ( E-sky EK2-0600 Regulator 20 A) cena ok 30zł to jest regler do silnika szczotkowego :wink: najtańszy do bezszczotki ~20A ok. 45zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzięki imienniku za poprawę coś mi się pomylało :devil: albo jeszcze spałem jak to pisałem :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Troche sie nie zrozumielismy co to sprzetu ja niechce kupwac gówienka ktore potem bedzie tylko leżało na pólce. Ja moge na to wiecej kasy wydać tylko że wtedy byłoby to troche wydłuzone w czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja tam bym tego gównem nie nazwał, bo sam jestem w podobny zestaw zaopatrzony:). Jeśli chcesz kupić coś porządnego to prosze Cie bardzo: Silnik AXi - 200zł regulator Jeti ECO 25A - 140zł Ładowarka Shark 10 v2.0 - 220zl + balanser do ogniw 100zł Li-pol np. fullymaxa - 120zł serwa HS-55 - 40zł/sztuka odbiornik - R700 Graupnera 160zł Ten sprzęt gównem już napewno nie jest - ale po podliczeniu, przypuszczam że tamten zestaw, ktory Ci podał Marcin jak najbardziej Ci sie spodoba EDIT: Nie doliczyłem nadajnika, bo jeśli też ma być wypas, to kolejne 600zł za MX-12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jeśli mówisz że to gówienka to spróbuj zrobić aircombata ESA i na zawody .Wszyscy liczacy sie zawodnicy latają na tych gówienkach .Zobaczymy jak dasz sobie z nimi radę.Ty zrobisz model na Axi i fullmaxach .Byli już zawodnicy myślący że cena jest gwarancją skuteczności.Jakoś żaden nie zdobył choćby jednego medalu .Dlaczego- sam się musisz przekonać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 silnik TowerPro 2410-12 aku np. 3E Model 1800 mAh 7,4V Czy z baterią 2S nie będzie trochę za mało mocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 moim zdaniem powinien wyrobić a przecież akrobacji nie będzie kręcił lecz mogę się mylić bo nie używam tych silników. Polecam silniki dualsky dostępne w nastik sam ich używam i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 adam9034 to tylko drugi błąd w miom posie oczywiście chodziło mi o pakiet 3S PS. Chyba przestanę pisać posty o 6 rano :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 w najtańszych cenach choć nie są to super podzespoły, ale na początek wystrczą. Poprostu z tego zdania wywnioskowałem że sa to jakies podzespoly z nizszej plki. niezrozumcie mnie zle jesli mowicie ze to urzywacie to znaczy ze jest to dobre. Wiec i ja tego urzyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 w najtańszych cenach choć nie są to super podzespoły, ale na początek wystrczą. Poprostu z tego zdania wywnioskowałem że sa to jakies podzespoly z nizszej plki. niezrozumcie mnie zle jesli mowicie ze to urzywacie to znaczy ze jest to dobre. Wiec i ja tego urzyje Kazik jedna prośba zacznij się skupiać nad czym co piszesz. Zrozumiałbym jakbyś miał 13 lat, ale w twiom wieku takie błędy walić - firefox Ci pomoże (spawdza ortografię) :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Pisałem trochę szybko sorry tak to jest jak cię czasami 5 osób zacznie zasypywać wiadomościami na gg a ty jeszcze chcesz post napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 serwa HS-55 - 40zł/sztuka CO?? Hitec takie tanie gdzie znalazłeś?? ja widziałem najtańsze za 55zł plz podaj stronke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 http://perfecthobby.pl/index1.php?idtowar=2 - Choćby tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 20 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 ...lub tutaj http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=292 :roll: :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.