tikicaca Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 tak czytam sobie i sie usmiecham. Patrykowi gratuluje cierpliwosci, a wapniakowi gratuluje wiedzy sprzed dekad Wapniak za swoje dywagacje na egzaminie z aerodynamiki na melu byś dostał dwóje Za to ja daje Ci piatke za trolowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A gdybym na melu postawił tezę, że o kierunku i wartości siły nośnej płata decyduje ilość cząstek splątanych po obu stronach skrzydła o jednakowym spinie po jednej stronie skrzydła, to co bym dostał? Rozumiesz o co mi chodzi? Gdyby ta dyskusja toczyła się na forum fizyków kwantowych, to do głowy by mi nie przyszło głos zabierać. A na forum teologów można by się zastanawiać, czy czasem siła nośna nie zależy od tego jaka ilość cząsteczek stworzonych przez Boga przepływa górą, a jaka ilość stworzonych przez Wielki Wybuch dołem. To też ciekawy temat. A póki co, do końca nie wiemy, jak świat jest zbudowany i jak działa, i jak na razie dla mnie prawo Bernoulliego jest wystarczające do wyjaśnienia jak to działa. Rozpatrując wgłąb zachodzące zjawiska zawsze natkniemy się na przeszkodę w postaci niewiedzy i trzeba będzie wrócić na początek, czyli do bernoulliego, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A gdybym na melu postawił tezę, że o kierunku i wartości siły nośnej płata decyduje ilość cząstek splątanych po obu stronach skrzydła o jednakowym spinie po jednej stronie skrzydła, to co bym dostał? Lizaka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi