tikicaca Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 tak czytam sobie i sie usmiecham. Patrykowi gratuluje cierpliwosci, a wapniakowi gratuluje wiedzy sprzed dekad Wapniak za swoje dywagacje na egzaminie z aerodynamiki na melu byś dostał dwóje Za to ja daje Ci piatke za trolowanie
wapniak Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Opublikowano 26 Lutego 2016 A gdybym na melu postawił tezę, że o kierunku i wartości siły nośnej płata decyduje ilość cząstek splątanych po obu stronach skrzydła o jednakowym spinie po jednej stronie skrzydła, to co bym dostał? Rozumiesz o co mi chodzi? Gdyby ta dyskusja toczyła się na forum fizyków kwantowych, to do głowy by mi nie przyszło głos zabierać. A na forum teologów można by się zastanawiać, czy czasem siła nośna nie zależy od tego jaka ilość cząsteczek stworzonych przez Boga przepływa górą, a jaka ilość stworzonych przez Wielki Wybuch dołem. To też ciekawy temat. A póki co, do końca nie wiemy, jak świat jest zbudowany i jak działa, i jak na razie dla mnie prawo Bernoulliego jest wystarczające do wyjaśnienia jak to działa. Rozpatrując wgłąb zachodzące zjawiska zawsze natkniemy się na przeszkodę w postaci niewiedzy i trzeba będzie wrócić na początek, czyli do bernoulliego, niestety.
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 A gdybym na melu postawił tezę, że o kierunku i wartości siły nośnej płata decyduje ilość cząstek splątanych po obu stronach skrzydła o jednakowym spinie po jednej stronie skrzydła, to co bym dostał? Lizaka 1
Rekomendowane odpowiedzi