JarekF Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Kilka lat temu odkupiłem od któregoś z forumowych kolegów kadłub Uniwersal CZ. To stara produkcja czeskiej firmy "Modela". Szukając pomysłu na wykorzystanie wpadł mi do głowy pomysł wykonania do niego płatów i usterzenia modelu Bird of Time, dlatego, że podoba mi się ta sylwetka płata. Oczywiście wymiary będą przeskalowane do rozmiaru kadłuba. Model ma być z napędem w wersji bez lotek. Relacja z budowy będzie bardzo powolna i być może nie zakończy się w tym sezonie, gdyż na pierwszym planie mam KA-8.
young Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Relacja powolna .... to tak samo jest ze mną. Przemyśl tylko lotki czy się sprawdzą w tym skrzydle bo na forum zagranicznym różnie o ich skuteczności pisali.
e-mir Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 "na pierwszym planie mam KA-8." Ja widzę, że na pierwszym planie jest kadłub Universala Przemyśl tylko lotki czy się sprawdzą w tym skrzydle bo na forum zagranicznym różnie o ich skuteczności pisali. Przecież JarekF napisał, że robi płat bez lotek.
young Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Dlatego do napędu sugeruje skrzydło z lotkami
e-mir Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Przepraszam Mariusz, źle zrozumiałem Twoje intencje. 1
JarekF Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Dzięki koledzy za rady, ale chyba będzie"uszatek". Chyba ? A może z lotkami ? Na razie nie mam problemu bo model jest w planach i rozrysowuję plan.
paweln7 Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Witaj mam takie maleństwo popełnione na tym kadłubie rozpiętość 2,7 m napęd OS fp 10 sterowanie ster kierunku, pływająca wysokość , przepustnica , płaty zakupione na aledrogo jako proste zrobione uszy i tak powstał VIRUS masa gotowego do lotu 1800g .VIRUS to takie latadło do wożenia się po niebie , najlepiej lata jak mu się nie przeszkadza. PS. sory za tło ale nie mogę dogadać się ze STUKĄ z BH :)i nie miałem czasu ogarnąć do foto
magilla Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Z chęcią podglądnę temat. Mam taki sam kadłub i też czeka mnie budowa skrzydeł do niego. Plan na skrzydła wstępny jest tylko czasu brak. Ps. Buduj skrzydło z lotkami - bez nich model szybko się nudzi..
JarekF Opublikowano 2 Marca 2016 Autor Opublikowano 2 Marca 2016 Z chęcią podglądnę temat. Mam taki sam kadłub i też czeka mnie budowa skrzydeł do niego. Plan na skrzydła wstępny jest tylko czasu brak. Ps. Buduj skrzydło z lotkami - bez nich model szybko się nudzi.. Masz kadłub z kabinką? Ja musiałem dorabiać. Jakby co ? To mam jeszcze formę.
magilla Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Masz kadłub z kabinką? Ja musiałem dorabiać. Jakby co ? To mam jeszcze formę. Dzieki ale mam oryginalną kabinke
Rekomendowane odpowiedzi