Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 Hej Mam taki drobny problem, ze uszkodziłem formę do której nie mam wzorca już. Stąd zaszła potrzeba zdjęcia formy z formy Obecnie koncepcje mam dwie:-Położyć żelkot na starą formę, a na żelkot solidną warstwę piasku z żywicą, później rozformować i tak uzyskany wzorzec potraktować, jak już normalny wzorzec -Analogicznie, ale na starą formę położyć gips dentystyczny grubą warstwą. Na tę chwilę sensowniejsze wydaje mi się nakładanie żelkotu, ale gips ciągnie szybkością nakładania. Pytanie do Was:Macie jakieś pomysły na to? A i bym zapomniał - forma to statecznik, więc maleństwo.
wojtek-a Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 A tego gipsu (nie znam produktu) nie musialbys pozniej malowac, szlifowac i polerowac? Bo jak tak, to chyba niewielki zysk na czasie..?
Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Opublikowano 25 Lutego 2016 Gipsu dentystycznego - nie Pasta woskową, wypolerować, na to polialkohol winylowy i gotowe.
AMC Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 A protetyczna masa odciskowa (zw. także wyciskową) ? Jak trzeba wykonać protezkę ząbków, to pacjentowi robi się na początku odcisk wzorcowy dziąseł. Pogadaj z technikami - protetykami lub stomatologiem protetykiem. Jak nie znasz żadnego, to Cię skieruję - daj znać na PW.
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Opublikowano 26 Lutego 2016 Niestety, żadnych odcisków, ta forma ledwo się trzyma w jednym kawałku Tylko odlewanie zostaje.
AMC Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Protetycy używają także wosku. Twardego .
kojani Opublikowano 26 Lutego 2016 Opublikowano 26 Lutego 2016 Z gipsem może być problem pęcherzykowania na powierzchni - chyba że dysponujesz pompą podciśnieniową. Ale myślę, że lepszym rozwiązaniem jest żywica.
Rekomendowane odpowiedzi