Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Hej Mam taki drobny problem, ze uszkodziłem formę do której nie mam wzorca już. Stąd zaszła potrzeba zdjęcia formy z formy Obecnie koncepcje mam dwie:-Położyć żelkot na starą formę, a na żelkot solidną warstwę piasku z żywicą, później rozformować i tak uzyskany wzorzec potraktować, jak już normalny wzorzec -Analogicznie, ale na starą formę położyć gips dentystyczny grubą warstwą. Na tę chwilę sensowniejsze wydaje mi się nakładanie żelkotu, ale gips ciągnie szybkością nakładania. Pytanie do Was:Macie jakieś pomysły na to? A i bym zapomniał - forma to statecznik, więc maleństwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-a Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 A tego gipsu (nie znam produktu) nie musialbys pozniej malowac, szlifowac i polerowac? Bo jak tak, to chyba niewielki zysk na czasie..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Gipsu dentystycznego - nie Pasta woskową, wypolerować, na to polialkohol winylowy i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 A protetyczna masa odciskowa (zw. także wyciskową) ? Jak trzeba wykonać protezkę ząbków, to pacjentowi robi się na początku odcisk wzorcowy dziąseł. Pogadaj z technikami - protetykami lub stomatologiem protetykiem. Jak nie znasz żadnego, to Cię skieruję - daj znać na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Niestety, żadnych odcisków, ta forma ledwo się trzyma w jednym kawałku Tylko odlewanie zostaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Protetycy używają także wosku. Twardego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Z gipsem może być problem pęcherzykowania na powierzchni - chyba że dysponujesz pompą podciśnieniową. Ale myślę, że lepszym rozwiązaniem jest żywica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi