Skocz do zawartości

Spotkanie integracyjne .

Peter

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Panowie,wstepnie mamy zaklepana sale w Domu Kultury.Dzis wysle kilka listow za monitorem/ 1 lub 2 40-50'' :shock:

Na wystawie dla chetnych wyswietlimy kilka godzin najciekawszych filmow i zrobimy mala prezentacje naszych modeli.

Kto jest jeszcze chetny ,prosze o email w celu rezerwacji noclegu.Cena juz jest znana-25 zl.

Moze ktos ma helika,mnostwo ludzi pyta o taki model,bylaby to niezla atrakcja :faja:

Od jutra atakuje Urzad Miasta o znalezienie/zaproponowanie terenu i jego wykoszenie pod potrzeby tradycyjnych modeli RC.Sprawa nabiera rumiencow,wiec optymistycznie wierze ze i frekwencja dopisze. :*

Opublikowano

Dzis dogadalem ostatecznie sprawe noclegu.

Cena 25 zl od osoby.Pokoje z posciela,cztero osobowe.Lazienka,ciepla woda,aneks kuchenny.Gdyby ktos chcial wiecej komfortu/intymnosci prosze pisac,wynajmie sie nastepne pokoje np. tylko dla 2 osob-to kwestia dogadania sie z wlascicielem.

Wyczynowy grill :devil: i miejsce na tance w cenie noclegu.Praktycznie mamy do dyspozycji caly budynek i teren.Czyli park,boisko i ew. pole startowe do lotow z panorama Karkonoszy w tle :shock: .

Dojazd do Zarowa lub Jaworzyny Slaskiej,jest z kazdego miejsca w Polsce (kolej)

Kazdego odbiore i zawioze z powrotem.

Padlo pytanie,czy bedzie na spotkaniu/wystawie hoc jeden helik ?

Jesli ktos ma czas na sobote niedziele,sprawilby wielka frajde miejscowym dzieciakom

krotkim lotem w wyznaczonym miejscu.Urzad Miasta wyznaczy i przygotuje takie.

No i medialnie bedzie lepiej,dzieki wsparciu Domu Kultury pojawi sie ogloszenie w lokalnych gazetach,moze tez i w Tv-lokalnej.

Impreze wspomoze takze kilka instytucji/sklepow uzyczajac nam sprzet audio-wideo do prezentacji.Miejsce wystawy/pokazu Dom Kultury w Zarowie.Takze tam beda latac modele tradycyjne,w tym rowniez heli.

Jesli nie napotkam zaklocen (sprawdze to) to moze takze FPV,ale w promieniu nie wiekszym jak 800m.

Docelowo pozostaje Rusko.

Opublikowano

No to fajnie, Peter, ale zaczynam się gubić to w jakiej wkońcu jest to miejscowości, bo myślałem cały czas, że w Rusku?

Czyli jadąc z A4 kierować się do Żarowa, tak ?

Opublikowano
No to fajnie, Peter, ale zaczynam się gubić to w jakiej wkońcu jest to miejscowości, bo myślałem cały czas, że w Rusku?

Czyli jadąc z A4 kierować się do Żarowa, tak ?

Juz wyjasniam.Jadac A4 skrecasz na droge nr 5 do Strzegomia.Po kilku kilometrach widac po lewej stronie te gore w miejscowosci Rusko.

I teraz wlasciwy moment,czyli decyzja.Bo jesli wystawa bedzie rano ok 10 to spotykamy sie w Zarowie w Domu Kultury,jesli pozniej,to na gorze w Rusko.

I to gdzie i o ktorej bedzie wiadome na tydzien przed,czyli ok 5.07.08

To jedyna niewiadoma w tym planie,no i pogoda 8)

Opublikowano

Przyjade na 100% w sobote na cały dzień

jak z kanałami i zakłócaniem się? może jakiś spis?

jakby co to ja mam kanał 78 35 Mhz.

wezme trenera spalinowego i może jakiegos elektryka (jak dojdzie paczka z UH).

Gdzie się spotykamy? w którym miejscu? o której? 10?

Opublikowano
Gdzie się spotykamy? w którym miejscu? o której? 10?

To bedzie wiadomo ok 5 .07.08.podam dokladnie miejsce i godzine.

Dzis latalem (probowalem ) polatac tam,w Rusko na moim glajcie (mam 2 killery i jeden spokojny czyli DHV-3).Krotki zagielek,ale musze troche sie jeszcze oswoic-cztery lata przerwy :oops:

No ale najwazniejsze o gorce! Spotkalem lataczy z szybowcami.Twierdza ze to jedna z lepszych gorek w Polsce.I faktycznie,wygrzany teren kopalni,dziala jak piec,doslownie az bucha goraca z tego miejsca.A lataja tam nawet nieloty.Jednak wydmuch klifu,wiatr i termika stwarza tam kapitalne warunki.Model doslownie wyrywa z reki do gory,nie trzeba nawet wyrzucac go.Z noszeniami jest tak,wystarczy zeby lecial prosto 150 m i dostaje sie takiego kopa do gory z wygrzanego granitu (kopalnia) ze model idzie do gory jak na windzie.Panowie piloci byli z Wroclawia,pozdrawiam.

Ladowisko to praktycznie cala gora.Jesli model nie wyladuje pionowo w dol,nie ma szans go uszkodzic,czy to spalina czy szybowiec.Trawa ma ok 1 m,gesta,dziala jak gabka.wiec uszkodzen w razie kreta nie powinno byc,chyba ze na szybkosci i centralnie pionowo.Zawietrzna takze bezpieczna, z duzym przedpolem,naprawde super bezpieczne miejsce .Chyba sprobuje szybowcowa wersje,Cularisa.Zlapanie tam termiki,to kwestia lotu na wrost i....juz model leci do gory.Dla mnie rewelka ta gorka.

Opublikowano

no to PETER przekonales mnie i napewno , na 100% będe chyba że pogoda się zepsuje

jak jest miejsce do lądowania to fajnie mój model ma 1,5m rozp i waży okolo 1,2kg

Opublikowano

Dzis mialem pogawedke z dyrekcja domu kultury.Sale udostepnia od 10-14 w sobote.

Ale tragicznie malo mamy modeli rc-tradycyjne.Czyli malo atrakcyjnie dla przecietnego widza.Nawet teren udostepnia i skosza 8)

Czyli na 99% wiadomo.Dom Kultury w Zarowie-100m od dworca PKS i PKP.

Godz 10 rano sobota.Kazda maszyna chetnie widziana.

A loty FVP od 14 na gorze w Rusko .Nocleg jest w odleglosci 3 km od Zarowa w dawnej szkole.

Opublikowano
Ale tragicznie malo mamy modeli rc-tradycyjne.Czyli malo atrakcyjnie dla przecietnego widza.Nawet teren udostepnia i skosza )

czyli ile tych modeli?

Opublikowano

Peter - masz jak zwykle same dobre informacje. Czy rozejrzałeś się już może za miejscami dla zaparkowania samochodów, którymi przyjedziemy na Zlot ? Za miejscem na bazę Start/Stop? Z doświadczenia przy organizowaniu imprez wiem, że samochodu uczestników mogą zakłócić całą imprezę poprzez brak (oficjalnych) miejsc do parkowania.

Napisz jeszcze, prosimy, co trzeba wziąć ze sobą do nocowania w szkole i czy te noclegi po 25 pln są jeszcze aktualne.

P.S. Tak jak w Zakopcu ;-)

Opublikowano

Peter mam prośbę, możesz wszystko dokładnie napisać? Wiemy już gdzie kiedy? To chyba 4,5,6 lipca? Cena noclegu 25zł od nocki? Chętnie bym się wybrał :D wybiera się ktoś może z okolic łodzi z wolnym miejscem w samochodzie? i miejscem na model ew.2?

Opublikowano
4,5,6 lipca?

Miało być od 11 do 13 lipca...

P.S. Ja mam samochód z miejscem wolnym (wyjazd Warszawa 12:30, by o zmierzchu jeszcze polatać).

Opublikowano

Najbliżej miasta Łodzi będę już poza Warszawą w Rawa Maz., Tomaszów Maz., Piotrków Trybunalski, Radomsko. W Radomsku uciekam z głównej drogi na boczne spokojne dróżki i pojadę już bezpośrednio na południe (omijając Katowice, Opole, Wrocław)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.