matmax Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Panowie, natknąłem się zupełnie przypadkiem na prezentację video generatora darmowej energii - LINK Ktoś potrafi to wytłumaczyć ? Fikcja czy przełom energetyczny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jak dla mnie przełom. Dawniej żeby kogoś nabrać trzeba było się postarać. Widać, że teraz nawet nie trzeba stwarzać pozorów i miliony ludzi to oglądają. Świat schodzi na psy a ja przez taki "postęp" czuje się już strasznie staro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Fikcja... Fizyki nie oszukamy, na razie nikomu się nie udało. Ten niby "generator" to w zasadzie cewka z drutu, przyozdobiona dla bajeru antenką i magnesami. Pod stołem albo w niedalekiej odległości umieszczono źródło zasilania w postaci kolejnej cewki zasilanej z sieci napięciem przemiennym, lub z jakiegoś innego generatora. Tak czy owak to dość ciekawa sztuczka pokazująca zjawisko indukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Umieszczono baterie. Można się doszukać filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jest filmik gdzie nie udaje się zapalić nawet małej diodki tą technologią, szkoda , bym w domu wymienił całe oświetlenie i jeszcze pralkę podpiął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Fikcja... Fizyki nie oszukamy, na razie nikomu się nie udało. a radio detektorowe dlaczego działa ? Bo oszukuje fizykę ? W naszym otoczeniu jest tyle fal radiowych, głównie z telefonii komórkowej, że to na prawdę nie tak daleki krok by zacząć tym zasilać budynki mieszkalne (w przenośni piszę oczywiśćie, ale coś to uzmysławia ..). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Racja że nie oszukuje fizyki i działa ale ten bajer na filmie musiał by być bardzo blisko jakiegoś nadajnika żeby zaświecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 To jest czysta energia, bez fikcji... https://youtu.be/tfeAsJ88Bk4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Fikcja... Fizyki nie oszukamy, na razie nikomu się nie udało. Ten niby "generator" to w zasadzie cewka z drutu, przyozdobiona dla bajeru antenką i magnesami. Pod stołem albo w niedalekiej odległości umieszczono źródło zasilania w postaci kolejnej cewki zasilanej z sieci napięciem przemiennym, lub z jakiegoś innego generatora. Tak czy owak to dość ciekawa sztuczka pokazująca zjawisko indukcji. Nie sądzę abyśmy poznali wszystkie prawa fizyki, więc daleki byłbym od takich sformułowań. A, że coś w tym może być starał się udowodnić pewien anglik https://www.google.pl/search?q=generator+searla&client=opera&oe=utf-8&channel=suggest&gws_rd=ssl&oq=generator+searla&gs_l=heirloom-serp.12...0.0.0.3266.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1ac..34.heirloom-serp..0.0.0.LmUbdCj20Js , a jeszcze wcześniej panowie Biefeld i Brown. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 https://www.youtube.com/watch?v=mIPTYgoIPjk Na tym filmie gość próbuje odpalić małą diodkę , przykłada rożne magnesy i nic . Może bieguny pomylił??? A może ktoś z nas sprawdzi miernikiem i napisze jak jest na prawdę, ja bym to zrobił ale nie mam magnesów nadających się do eksperymentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Na mierniku będzie równiutkie 0 Jeśli chodzi o układ do zbierania energii bo tak to można określić, polecam wątek z innego forum: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3117543.html Jest to co prawda "zbieracz" mikrofal... w wątku zamieszczono przykładowy schemat z zamiennikiem trudnego do zdobycia układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Dzięki za info. Zrozumiałem że takie prezentacje to frajerstwo i polowanie na oglądalność. Chociaż fajnie by było zrobić sobie taką bezprzewodową ładowarkę do lipola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi