MacFlyer Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 witam, czy mógłby ktoś podrzucić mi zdjęcie gdzie należy w rexie 5 wlutować antenę? bo moja uległa zniszczeniu i wyrwaniu z miejsca lutu. Jaka jest jej długość i z jakiego kabla można ją zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 Tutaj masz fotkę mojego odbiornika - może będzie pomocna. Długość to ok. 50cm - nie mogłem dokładnie zmierzyć bo mam go w modelu. Kabel dowolny w izolacji - choć najlepiej z elastycznej linki a nie drutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 powinno być widać na płytce skąd się antena wyrwała - duży punkt lutowniczy + resztki postrzępionego kabla miedzianego. Jak masz zdjęcie swojego odbiornika, to wrzuć tutaj (obie strony), to coś się poradzi. Ja mam zdjęcia tylko Rexa 7 MPD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 http://webx.dk/rc/RX-measurements/Jeti-Rex5plus/rex5plus.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2008 A konkretnie to tu żeby niejasności nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 A konkretnie to tu żeby niejasności nie było Obrazek coś mi się wydaje że tam tylko antena wchodzi do środka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 o właśnie o takie zdjęcie mi chodzi! tylko ze akurat jest źle zrobione bo jest ciemno w miejscu w którym prawdopodobnie wlutowana jest antena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Antena jest dolutowana do tego białego okrągłego czegoś. Nawet widać to na zdjęciu. Właściwie to do drucika wystającego z tego czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Antena jest przylutowana do końcowki grubego rezystora: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.