alkraj Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Mam nadzieję, że lata tak samo jak wygląda, bo wygląda super. Jaka wyszła ci waga do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 3 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Waga do lotu to 3,2kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 W sobotę extra drugi raz w powietrzu.Trochę u nas wiało,no ale cóż,latało się bez problemów.Fajnie się ten model pilotuje,daje dużo frajdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 W końcu zamówiłem model Extra 300S pod motorek 30/35ccm benzynka.Odbieram w przyszłym tygodniu,jak się nic nie zmieni.Wrzucę kilka poglądowych fotek,jak to ogólnie wygląda.Dodam tylko,że jest to model firmy Phoenix Model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 No...w końcu mam ją w domu.Pierwsze wrażenie po otwarciu kartona,bardzo pozytywne.Model wykonany dokładnie,czysto.Folia bardzo ładnie przyklejona,wszędzie ładnie ponaciągana.Także jestem w szoku.Jedna rzecz która mnie zaskoczyła pozytywnie,to to że podwozie główne jest i z duralu,i węglowe.Podwozie ogonowe też jest węglowe.Jedynie rura łącząca skrzydła jest duralowa.W galanterii znajdują się tulejki dystansowe do silnika benzynowego,jak również jest łoże do silnika żarowego.Ogólna ocena modelu bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Model wstępnie złożony(do zdjęcia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Następne fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Świetny model! Jakie wyposażenie planujesz zamontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Wyposażenie jakie chcę zastosować: Silnik-DLE-30ccm Zasil.zapłonu-lipol 7,4v 1800mAh Zasil.elektr.pokładowej-lipol-2200mAh 7,4v Regulator nap.Dualsky-VR-8LG(liniowy) Serwa TowerPro MG-946 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Kamilu popraw podpis bo razi, że nie potrafisz napisać poprawnie nazwy naszej stolicy. Za to już wiesz, że Świetny model! Skąd już w tym momencie taki wniosek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Przepraszam za błąd w nazwie stolicy. Nie chodzi mi o właściwości lotne tylko o wygląd.Ale zakładam że właściwości lotne też ma nie byle jakie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Montaż dźwigni do powierzchni sterowych.Te zawiasy które były w zestawie idą do śmieci,wymieniam na zawiasy plastikowe z metalową ośką.To samo tyczy się lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Wymiana zawiasów z zestawu,na zawiasy ze sztyftem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Dobry krok poczyniłeś .Lekka poprawa fabryki nigdy nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Rafał,będę miał ,,ZAGWOZDKĘ"co zrobić z tym domkiem pod silnik.To jest moja pierwsza w życiu benzyna.Co byś mógł mi poradzić,laminować-nie laminować,przerobić czy co tam jeszcze.Benzyna lepiej czepie niż silnik żarowy,nie chciałbym żeby mi podczas oblotu cały przód wyrwało.Chciałbym żeby było pewnie zrobione.. .Domek tak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 A to jest fabryczne malowanie tego domku ? ,jakieś średnio gustowne ,przypomina drewnochron o niespotykanym kolorze. Generalnie domek wygląda na powzmacniany ,co prawda balsą ale jednak. Nie jestem zwolennikiem laminowania domków ale jeśli zrobisz to czysto,nie nawalisz żywicy to tu warto.Bardziej starałbym się przy laminowaniu "połączyć" domek tkaniną z przednią wręgą bo sam domek wystarczy na krawędziach przelecieć. No i nad tym kanałem na karnister dokleiłbym też trójkątną listwę wzmacniającą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Tak,to jest fabryczne malowanie... O doklejeniu tej listwy też myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Doklej listwę i lataj ,z czasem będziesz obserwował domek i ewent .wzmacniał. On od tak nie uleci,będzie puszczał na klejeniach chyba że Ty go na siłę oddzielisz od kadłuba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Dzięki Rafał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Zdejmij kapcie do oblotu. Jak nie daj Bóg wyrwiesz podwozie, to kapcie załatwią skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi