robas69 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Motorek czeka niecierpliwie na swoją wybrankę. P1050427.JPG Tomek, jak dostałem swojego FG 21 to też byłem cały w skowronkach. Później już było tylko gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Najpierw będzie wieczór kawalerski, czyli docieranie motorka. Potem nastąpi noc poślubna. Będę relacjonował, jako teść i ojciec w jednej osobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Tomek, jak dostałem swojego FG 21 to też byłem cały w skowronkach. Później już było tylko gorzej. oj już nie zniechęcaj u mnie po walkach w zeszłym sezonie też nie było kolorowo a nawet doszło już do rezygnacji. Po zeszłym tygodniu wszystkie obawy i podejrzenia odeszły, problemy się rozwiązały i chodzi jak skowronek Tomku, będzie dobrze ... ale z drganiami a raczej palpitacjami modelu akurat nie żartowałem. Ważne też by nie zakrywać go na razie maską silnika itp. i zapewnić mu bardzo dobre chłodzenie bo jest na to wyjątkowo czuły i lubi "puchnąć" i gasnąć dając początkowe wrażenie problemów z zapłonem albo gaźnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Ja na razie skupię się nad miejscem odcięcia ryjka i budowie nowego wzmocnienia ryjka. Potem będzie kawalerski, czyli docieranie, potem noc poślubna, czyli oblot. Maskę wykonam jeśli po nocy poślubnej będzie szansa na długotrwałe pożycie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 osobiście odradzam docieranie w modelu .... niech on (model) się zużywa w locie razem z silnkiem niż zanim silnik będzie gotowy do lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 No przeca mówię, że docieranie na kawalerskim ;-) Bez płci przeciwnej. Zapewnie warunki, rozważam mocowanie do grilla albo do altanki ;-) PS. W tej zabawnej dyskusji model to ONA :-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 to na co do cholery czekasz !! :) Ja go nie oszczędzałem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Najpierw będzie wieczór kawalerski, czyli docieranie motorka. Potem nastąpi noc poślubna. Będę relacjonował, jako teść i ojciec w jednej osobie. O, Fun Cubie przewspaniały ! Jestem twój, na zawsze, cały ! Ty rozkoszy całą beczkę dasz mi dłużej, niż chwileczkę... A dowody mej miłości wleję w ciebie w obfitości ! (Tu zbiorniczek miejscem zdarzeń tak więc proszę bez skojarzeń...) Niech się blond laseczka schowa. Niepotrzebna mi teściowa lub podobne im hetery co nie lubią, gdy etery śmierdzą coś przy zięciu blisko i czepiają się o wszystko. Do wspaniałych, wzniosłych lotów nie potrzeba ci zalotów. By odlecieć hen, do nieba nawet gumki ci nie trzeba co nakłada się na piastę... Wolę ciebie, niż niewiastę. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 "A dowody mej miłościwleję w ciebie w obfitości ! By odlecieć hen, do niebanawet gumki ci nie trzebaco nakłada się na piastę...Wolę ciebie, niż niewiastę." o kurka .... to mój chyba jeszcze nie dotarty Adnrzeju ... nie marnuj się na forum tylko za hip hop się bierz i zarobisz na godziwą emeryturę oczywiście bez wskazywania wiekowego ... bardziej politycznego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Model odebrany, ale został w samochodzie w garażu pracowym. Unboxing jutro. " - Powiększyłem swą rodzinę przygarniając Funcubinę ! A że czuję do niej miętę to zostanę Funcubentem ! " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zacne wasze rymy, towarzysze śmigła i benzyny;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Unboxing: Jak widać powyżej zapakowany ślicznie i bezpiecznie. Porównianie płata z młodszym bratem: Niby niewiele większy, ale kadłub jest zupełnie inny: Kilka szczegółów na szybko: Z silnikiem nie będzie łatwo. Będę musiał urębać i zbudowac od nowa cały przód kadłuba: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Przymierzałeś silnik "na bok" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Jeszcze nie. Na razie przeraziłem się, ile oryginalnego "ryjka" musze odciąć. Myślę.czy koniecznie muszę się zmieścić w oryginalnym wymiarze. Może jednak wysunę silnik trochę do przodu i zmienię położenie płaszczyzny śmigła. Muszę w weekend posiedzieć nad tym i podumać i policzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Pomyśl o dobry firewallu (temp + paliwo) = spora masa + silnik czyli dobre 0.5 kg na nos ... Nie będzie łatwo, jak już poleci to może być walka z wiatrakami. Ten silnik jest według mnie za mocny, ciężki i w ogóle na ten projekt, ale trzymam kciuki i czekam na efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Za mocny to raczej nie, ale że za cieżki to nie przeczę. Ale 100g ołowiu na ogonie załatwi sprawę, nie? Zaparłem się, to zrobię. Najwyzej będzie ciężkim myśliwcem. Radochy będzie tak czy inaczej co niemiara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Broń Boże nie próbwałem Ci odebrać zapału i celu Przecież i tak już za późno. Działaj i pokazuj na bieżąco efekty, w żadnym momencie nie podejmowałem słów krytyki :) Radochy będzie na pewno i to nie ulega dyskusji. Gdybym miał czas to sam bym robił podobne eksperymenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Pamiętaj, że tam nie będzie pakietu silnikowego. który swoje waży. Muszę policzyć, może nie będzie aż tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 ale będzie zbiornik z paliwem + pakiet do reszty .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Chyba dziabnę go tak: Tu będzie firewall. Zrezygnuję z oryginalnej pseudomaski i zrobię coś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi