Skocz do zawartości

Funcub XL spalina 4T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najpierw będzie wieczór kawalerski, czyli docieranie motorka. Potem nastąpi noc poślubna. Będę relacjonował, jako teść i ojciec w jednej osobie.

Opublikowano

Tomek, jak dostałem swojego FG 21 to też byłem cały w skowronkach. Później już było tylko gorzej.

oj już nie zniechęcaj :) u mnie po walkach w zeszłym sezonie też nie było kolorowo a nawet doszło już do rezygnacji. Po zeszłym tygodniu wszystkie obawy i podejrzenia odeszły, problemy się rozwiązały i chodzi jak skowronek :)

Tomku, będzie dobrze :) ... ale z drganiami a raczej palpitacjami modelu akurat nie żartowałem. Ważne też by nie zakrywać go na razie maską silnika itp. i zapewnić mu bardzo dobre chłodzenie bo jest na to wyjątkowo czuły i lubi "puchnąć" i gasnąć dając początkowe wrażenie problemów z zapłonem albo gaźnikiem.

Opublikowano

Ja na razie skupię się nad miejscem odcięcia ryjka i budowie nowego wzmocnienia ryjka. Potem będzie kawalerski, czyli docieranie, potem noc poślubna, czyli oblot. Maskę wykonam jeśli po nocy poślubnej będzie szansa na długotrwałe pożycie ;-)

Opublikowano

osobiście odradzam docieranie w modelu .... :) niech on (model) się zużywa w locie razem z silnkiem niż zanim silnik będzie gotowy do lotów ;)

Opublikowano

No przeca mówię, że docieranie na kawalerskim ;-) Bez płci przeciwnej. Zapewnie warunki, rozważam mocowanie do grilla albo do altanki ;-)

PS. W tej zabawnej dyskusji model to ONA :-)

• Lubię to 1
Opublikowano

Najpierw będzie wieczór kawalerski, czyli docieranie motorka. Potem nastąpi noc poślubna. Będę relacjonował, jako teść i ojciec w jednej osobie.

O, Fun Cubie przewspaniały !

Jestem twój, na zawsze, cały !

Ty rozkoszy całą beczkę

dasz mi dłużej, niż chwileczkę...

A dowody mej miłości

wleję w ciebie w obfitości !

(Tu zbiorniczek miejscem zdarzeń

tak więc proszę bez skojarzeń...)

Niech się blond laseczka schowa.

Niepotrzebna mi teściowa

lub podobne im hetery

co nie lubią, gdy etery

śmierdzą coś przy zięciu blisko 

i czepiają się o wszystko.

Do wspaniałych, wzniosłych lotów

nie potrzeba ci zalotów.

By odlecieć hen, do nieba

nawet gumki ci nie trzeba

co nakłada się na piastę...

Wolę ciebie, niż niewiastę.

• Lubię to 3
Opublikowano

"A dowody mej miłości
wleję w ciebie w obfitości !

By odlecieć hen, do nieba
nawet gumki ci nie trzeba
co nakłada się na piastę...
Wolę ciebie, niż niewiastę."

o kurka .... to mój chyba jeszcze nie dotarty ;)

Adnrzeju ... nie marnuj się na forum tylko za hip hop się bierz i zarobisz na godziwą emeryturę :) oczywiście bez wskazywania wiekowego ... bardziej politycznego :(

• Lubię to 1
Opublikowano

Model odebrany, ale został w samochodzie w garażu pracowym. Unboxing jutro.

" - Powiększyłem swą rodzinę

przygarniając Funcubinę !

A że czuję do niej miętę

to zostanę Funcubentem ! "

Opublikowano

Unboxing:

post-14226-0-08573800-1461180793_thumb.jpg

post-14226-0-73585400-1461180797_thumb.jpg

post-14226-0-73279000-1461180842_thumb.jpg

Jak widać powyżej zapakowany ślicznie i bezpiecznie. 

Porównianie płata z młodszym bratem:

post-14226-0-81594400-1461180849_thumb.jpg

Niby niewiele większy, ale kadłub jest zupełnie inny:

post-14226-0-90235900-1461180854_thumb.jpg

Kilka szczegółów na szybko:

post-14226-0-81784000-1461180859_thumb.jpg

post-14226-0-80078900-1461180864_thumb.jpg

post-14226-0-79795400-1461180878_thumb.jpg

post-14226-0-23688700-1461180883_thumb.jpg

post-14226-0-85432900-1461180887_thumb.jpg

Z silnikiem nie będzie łatwo. Będę musiał urębać i zbudowac od nowa cały przód kadłuba:

post-14226-0-49481500-1461180869_thumb.jpg

post-14226-0-94292700-1461180873_thumb.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeszcze nie. Na razie przeraziłem się, ile oryginalnego "ryjka" musze odciąć. Myślę.czy koniecznie muszę się zmieścić w oryginalnym wymiarze. Może jednak wysunę silnik trochę do przodu i zmienię położenie płaszczyzny śmigła. Muszę w weekend posiedzieć nad tym i podumać i policzyć.

Opublikowano

Pomyśl o dobry firewallu (temp + paliwo) = spora masa + silnik czyli dobre 0.5 kg na nos ... Nie będzie łatwo, jak już poleci to może być walka z wiatrakami. Ten silnik jest według mnie za mocny, ciężki i w ogóle na ten projekt, ale trzymam kciuki i czekam na efekty :)

Opublikowano

Za mocny to raczej nie, ale że za cieżki to nie przeczę. Ale 100g ołowiu na ogonie załatwi sprawę, nie? Zaparłem się, to zrobię. Najwyzej będzie ciężkim myśliwcem. Radochy będzie tak czy inaczej co niemiara.

Opublikowano

Broń Boże nie próbwałem Ci odebrać zapału i celu :) Przecież i tak już za późno. Działaj i pokazuj na bieżąco efekty, w żadnym momencie nie podejmowałem słów krytyki :) :) Radochy będzie na pewno i to nie ulega dyskusji. Gdybym miał czas to sam bym robił podobne eksperymenty.

Opublikowano

Pamiętaj, że tam nie będzie pakietu silnikowego. który swoje waży. Muszę policzyć, może nie będzie aż tak źle.

Opublikowano

Chyba dziabnę go tak:

post-14226-0-89569000-1461184213_thumb.jpg

Tu będzie firewall.

Zrezygnuję z oryginalnej pseudomaski i zrobię coś innego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.