Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak to mniej więcej widziałem jak opisujesz. To, że balansowanie nie jest nieskończone to pewnie wynik tolerancji odczytu, bo u mnie proces kończy się np 4,19 - 4,18 - 4,20. Gdy po locie cele były dość rozjechane to ładowanie strasznie długo trwało i ilość prądu przekraczała wartość pojemności pakiet o 30%. Potem wziąłem się na sposób, że ładuję na fast a potem końcówka na Balance. Ale głównie to po prostu na Charge.

Opublikowano

Hologramu nie widzę na ładowarce, choć dziś po 10 minutowym lataniu w pakiet weszło coś około 2200mah, a nie za bardzo mogę wyładować pakiet do końca tak że by sprawdzić ile teraz mieści, bo latam obok domu, a za pas startowy robi droga betonowa, około 2m szerokości i około 50m długości.

To znaczy droga jest długa ale tylko taki odcinek mam bez lini wysokiego napięcia, kabli itp jest tylko z jednej strony płot betonowy, w dodatku wiaterek zawsze jakiś powiewa ale prawie nigdy  wzdłuż drogi , zawsze jak nie z jednej strony to z drugiej.

Latam z zegarkiem 10min i zabieram się za lądowanie bo przeważnie robię 2-3 podejścia i wolę mieć zapas energii.

Kurcze latając fun cubem nie mam takich problemów , nawet nie wychodzę na ten odcinek bez kabli tylko startuję pod kablami, pomiędzy słupami , i na wszystko mam czas a model leci i dokładnie tak jak chcę i tam gdzie chcę.

Dziś przyszła paczka i zamówiłem sobie śmigło APC do tej extry z ładnym kołpakiem , i po zmianie śmigła z tower pro na apc z kołpakiem coś się zmieniło, nie wiem co ale model jakoś chętniej lata, i prawie nie skręca w lewo, mimo że na tower pro lecąc pionowo w górę lekko skręcał na lewo, po zmianie śmigła nie zauważyłem tego , a śmigła nie licząc koloru wyglądają jak bliźniaki jednojajowe, tyle że na tower pro latał bez kołpaka, czy kołpak ma coś do rzeczy?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.