japim Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 Buwi - pewnie masz rację, że tym z alledrogo to obudzę cały blok. Tylko weź pod uwagę, że to ma służyć do malowania dużych powierzchni! Względnie dużych i to zazwyczaj robi się w bardziej przestrzennych pomieszczeniach a nie domowym zaciszu. Żeby prysnąć mały kamuflaż to pewnie wystarczy napompowana dętka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2008 no własnie dlatego zrobiłem kompresorek z lodówki ze jest cichy a wrecz nie słyszalny. Wszystkie inne tłokowe są cholernie głośne .... mnie kosz budowy wyniósł ok 100zł, ale wszystko dokładnie opisane jest na mojej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Wyjaśniam . Malowanie na sucho ,jest to żargon zaczerpnięty od lakierników i szkutników,oznacza pomalowanie z większej odległości co przy poliuretanie daje efekt chropowatości, ale lakier zdąży zaschnąć zanim rozpuści poprzednią warstwę .Potem trzeba to wyszlifować i pomalować na mokro, tzn z blższej odległości uzyskując cienką rozlaną warstwę, dającą błyszczącą powierzchnię. Niestety nie będę tak jak pisałem próbował tego aerografu .Sprawy osobiste spowodowały że dwa combaty poleżą sobie nieskończone ,może do zawodów w Rechlinie lub gdzieś w Czechach.Chyba że na jesień ktoś zrobi zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.