japim Opublikowano 26 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2008 Buwi - pewnie masz rację, że tym z alledrogo to obudzę cały blok. Tylko weź pod uwagę, że to ma służyć do malowania dużych powierzchni! Względnie dużych i to zazwyczaj robi się w bardziej przestrzennych pomieszczeniach a nie domowym zaciszu. Żeby prysnąć mały kamuflaż to pewnie wystarczy napompowana dętka...
meloow Opublikowano 26 Czerwca 2008 Opublikowano 26 Czerwca 2008 no własnie dlatego zrobiłem kompresorek z lodówki ze jest cichy a wrecz nie słyszalny. Wszystkie inne tłokowe są cholernie głośne .... mnie kosz budowy wyniósł ok 100zł, ale wszystko dokładnie opisane jest na mojej stronie.
TooM Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 Wyjaśniam . Malowanie na sucho ,jest to żargon zaczerpnięty od lakierników i szkutników,oznacza pomalowanie z większej odległości co przy poliuretanie daje efekt chropowatości, ale lakier zdąży zaschnąć zanim rozpuści poprzednią warstwę .Potem trzeba to wyszlifować i pomalować na mokro, tzn z blższej odległości uzyskując cienką rozlaną warstwę, dającą błyszczącą powierzchnię. Niestety nie będę tak jak pisałem próbował tego aerografu .Sprawy osobiste spowodowały że dwa combaty poleżą sobie nieskończone ,może do zawodów w Rechlinie lub gdzieś w Czechach.Chyba że na jesień ktoś zrobi zawody.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.