EnzO_CK Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Witam! Zakończyłem budowę modelu i nie wiem jak go nazwać, bo sam sobie go rozrysowałem. Początkowo zakładełem, że dam silnik 2,5ccm, ale wsadziłem go do Hawkera i jestem nago. Nigdy nie latałem elektrykiem(a nawet żadnym samolotem), więc pomyślałem, że taki do nauki latania będzie najlepszy ( częściowo przekonany poradami od forumowiczów ). Przepraszam za złą jakość zdjęć ale nie mogłem dziś zabrać modelu do domu więc robiłem sesje telefonem. Tutaj z zdjęcie z hawkerem. Zbudowałem go najprościej jak sie da. Wznios ok. 10°, bez lotek. I teraz problem. Jakie użyć wyposażenie? Bliższe informacje podam jutro, gdy już model odbiore. (waga chyba ok. 400g :shock: ) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Hmm. Spalina czy elektryk? Jak masz się nauczyć latać to proponuję elektryka - mniej kłopotów z silnikiem - włączasz i latasz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Przęglam właśnie giełde i chyba cos znalazłem. Jaki napęd polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Bez danych modelu ciezko cos doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Rozp. 1 m Waga do 400g. Jak coś to podwozie przejdzie na emeryture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 30 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 Jeżeli ten model jest przygotowany pod spalinę, to przełóż silnik i lataj na swoim mvvs. a) nauczysz się obsługi silnika dotrzesz go c) zaoszczędzisz na kupnie silnika, regla, pakietu, ładowarki - lekko licząc 300zł w wersji oszczędnej d) zaczniesz latać prawie natychmiast zamiast czekać na wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2008 No i ty jest cały pies pogrzebany. Nie kazałem malowac tego modelu lakierm, aby zabezpieczyć farbe przed metanolem. . Po za tym mam dostęp tylko od dołu. Macie jakis pomysl jak normalnie montować i wymontowac ten silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Przesczep udany . Wyjęty silnik z Hawkera będzie działał w moim trenerku. Idę jutro po nowe łoże. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 10 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2008 Takie śmieszne pytanie. Czy komuś zabrakło kiedyś miejsca w samolocie na wyposażenie???. Bo ja nir moge s to uwieżyć ale już mosze kombinować z półkami na serwa, żeby podspód włożyć odbiornik. 1. Jak najlepiej zamontować do serwa SK?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Witam po przerwie Silnik wyjęty, wręga sie robi a wyposażenie w samolocie prawie gotowe. Jak widać na zdjęciach nie mam miejsca od góry na przykręcenie silnika, a ma być on za rok - dwa wyjęty do Kombata. No i tu pytanie Jak dobrze przymocować nakrętki 3mm aby nie odpadły poczas wibracji silnika, i trzymały się dość długo. PS. SK prawie skończony, tylko naciągnąc linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Skontrować je innymi nakrętkami lub zabezpieczyć kropelką(małą) CA. PS. Nie widać zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 16 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2008 Djęć narazie nie ma bo sparat kaput. Tylko czy CA Wytrzyma wstrząsy?? Może lepiej Poxipolem ( epoksydowy) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 ...odpuść sobie poxipol; starczy CA lub lakier (nawet do poaznokci) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Che Che :lol2: To już wszystko jasne Teraz tylko musze sie uporać ze SK bo już drugi dziń się z nim męcze, ale jestem dobrej myśli. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szubbi Opublikowano 17 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Czy masz jakieś nowe fotki modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 Tak naprawde lenie sie i tylko mam problemy np. ze sterem kierunku Zdjęcia?? Prosze ... Pozdrawiam Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 17 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2008 :jupi: Ster kierunku naciągnięty i nastawiony Czyli prawie tydzień męczarni. PS. Czy okna muszą być stawione ( do lotu ) :?: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ...zaklej choć folią, bo cały s... Ci do środka kadłuba wleci i ładnie wszystko zaoliwi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 18 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dziękuje za podpowiedź. Leci do Ciebie "Pomógł" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 ....cieszę się, że pomogłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.